Cele mai frumoase desene animate, alegerea mamelor

Alexandra Irimiea

  Cele mai frumoase desene animate sunt cele de care-ți aduci aminte cu drag și care au parfum de copilărie. Am alcătuit un top al preferințelor, în care am ținut cont de opinia mămicilor și de cea a piticilor, deopotrivă.

  Uneori, mai ales atunci când ești ușor obosit, nu există plăcere mai mare decât să te uiți puțin la desene animate. Te relaxează și de cele mai multe ori, te fac să râzi pe săturate. De fapt, sunt două categorii de desene animate: cele super haioase, mai ales din generațiile vechi – tip „Tom și Jerry”, dar și cele educative, unde înveți lecții de viață sau… să faci socoteli, să spui litere sau chiar cuvinte în engleză.

  Iar când sunt atâtea desene animate pentru copii din care să alegi, devine misiune imposibilă să faci un top al preferințelor. Dar iată că 10 mămici, printre care mă enumăr și eu, și-au dat silința.

  Cele 10 mămici au avut de răspuns la trei întrebări:
  1. Care sunt cele mai frumoase desene animate pentru copii? Care este pe primul loc și de ce?
  2. Care sunt desenele animate preferate de copilul tău?
  3. La ce canal de desene se uită copilul tău?

  Află, în continuare, care este opinia mămicilor despre alegerea celor mai frumoase desene animate pentru copii, prieteni nelipsiți în copilărie.

  • Ada are două fetițe: Teodora (3 ani și 7 luni) și Anastasia (1 an și 4 luni)

  „Cele mai frumoase desene animate sunt cele cu poveștile din cărți: „Albă ca Zăpada”, „Cenușăreasa”, etc. Acestea o atrag pe Teodora cel mai mult, cred că datorită firului poveștii. Desenul animat preferat al Teodorei este „Frozen-Regatul de gheață”.

  Televizorul nostru stă întotdeauna pe programul „Disney Junior” și cateodată pe „DuckTv” pentru Anastasia pentru că sunt desene pentru bebeluși. Teodorei îi mai plac și „Sofia”, „Garda felina”, de fapt toate de pe Disney Junior.”

  • Alexandra are un băiețel: Iustin (6 ani și 10 luni)

  „Cele mai frumoase desene animate sunt cele care te fac să râzi, dar ne plac, deopotrivă, și desenele educative, care au o morală, ca-n povești. Mi-e greu să pun anumite desene pe primul loc pentru că sunt câteva la care ne uităm împreună și ne plac foarte mult: „Goldie și Ursuleț”, „Garda felină”, „Ursuleții Gummy”, „Căpitanul Jake”, „Clubul lui Mickey Mouse”, „Plușica”, „Sofia” – de fapt, mai toate desenele de pe Disney Junior. Avea perioade când era înnebunit, pe rând, după „Garda felină” „Eroi în pijama” și „Șeriful Callie”.

  Mai nou, băiețelul meu a descoperit un alt canal de desene, Nick Junior, iar de atunci vrea să se uite doar la acestea – cred că datorită faptului că sunt noi pentru el. Ca să nominalizez, aici îi plac foarte mult cele cu mașini – „Blaze și mașinile uriașe” sau „Dora exploratoarea”.

  Când era mic nu-l lăsam la desene animate, abia după 2 ani și jumătate i-am permis doar seara, când am început să nu-l mai alăptez. Îi puneam „Trenulețul Thomas” pe Youtube. Și acum se uită cu drag și își aduce aminte că le vedea când era el „bebeluș”.

  Am avut o perioadă când eram chiar necăjită că preferă desenele animate în locul poveștilor, mai ales la culcare, dar apoi am început să mă uit și eu cu el și să nu le mai văd ca pe niște „dușmani”. Avem seri de povești, seri de desene și seri de jocuri cu umbrele pe tavan, așa le împăcăm pe toate.

  De câteva luni, băiețelul meu adoră să punem „Chip și Dale” pe Youtube. Chiar dacă sunt episoade pe care le-am mai văzut de atâtea ori, ne uităm amândoi cu plăcere, râdem și comentăm în plapumă, savurând o cană mare de lăptic cald. E unul dintre momentele noastre înainte de culcare”

  • Bianca are un băiețel: Mircea (8 ani și 4 luni)

  „Desene animate? Depinde dacă pentru cei mici sau pentru cei mari. Cred că „Tom și Jerry” rămâne desenul preferat al multor generații de copii. La fel și „Dexter’s Lab”, „Scooby Doo”, „Familia Flinstone”… Sunt desene la care m-aș uita și acum, mare!

  Aceste desene sunt și educative, și amuzante, reușind să distreze generații întregi de copii. E un umor care nu îmbătrânește – mai ales la „Tom și Jerry.”

  https://youtu.be/esn-GHWSVMc

  Primul lui desen preferat – adorat chiar! – „Thomas”. Îmi amintesc și acum cum reacționa când se termina un episod: mai întâi buza umflată, apoi un suspin prelung, urmat de plâns… Avea doi ani și era singurul desen la care îl mai lăsăm să se uite și care îi și plăcea. Îți rupea sufletul să îl vezi ce suspina după Thomas trenulețul. I-am cumpărat și cărți cu el și mă ruga să i le citesc seară de seară.

  Apoi, au urmat multe alte desene preferate – „Looney Tunes”, „Tom și Jerry”, zeci de alte desene mai noi de la Cartoon sau Boomerang – toate sunt „șmechere”, ca să îl citez pe el. A fost ahtiat după desene și cele mai mari discuții despre desene le-am avut. Ar fi petrecut tot timpul liber în fața lor… Iar acum, de vreun an, mai precis de când a împlinit șapte ani, nu se mai uită deloc la televizor. Ci doar la serialele și topurile preferate pe YouTube.

  Canalele la care s-a uitat cel mai mult în funcție de vârstă au fost, pe rând, Minimax (mare pasiune de la 3 la 5 ani), Cartoon (de la 5), Boomerang (de la 6) și, ulterior… Disney Chanel, unde se uita deja la filme gen „Jessie”, cu o dădaca ce avea grijă de copiii unei familii de vedete.”

  • Claudia are un băiețel: David (5 ani)

  „Preferatele lui rămân cele din aria Disney, dar și tipicele „Tom&Jerry”, „Sylvester&Tweety” ori noutăți ca „Robin Hood”, „Thomas”, „Lego”, „Pompierul Sam”, seriile Pixar, dar și desenele educative în care se învață alfabetul, animalele, formele, etc.

  David a fost și este un copil răsfățat, dat fiind faptul că tataie, în mod special, a căutat să îi găsească tot ce el a cerut, dar controlat cu atenție timpul cât se uită la televizor deoarece noi am pus mereu accentul pe activitățile practice/motorii decât pe statul în fața „cutiei negre”. Nu are un canal preferat, se uită și la Boomerang, Baby TV, Disney Channel, dar preferă selecțiile alese de el, puse pe stick și redate pe televizor.”

  • Corina are un băiețel și o fetiță: Darius (aproape 7 ani) și Alisia (1 an și 3 luni)

  „Cele mai frumoase desene trebuie să fie Disney sau Pixar, altele nu sunt de calitate. Care e pe primul loc? Păi, depinde dispoziție, ca să zic așa. Într-o săptămână ne-am uitat zilnic la „Cars”, în alta la „Zootropolis”, alta la „Open Season”. Important este să fie multă comedie în ele și suspans.

   

  Băiatul meu se uită, în general, la Boomerang, deși acum ne dăm mari și ne uităm uneori și la Disney Channel, la „Alex și Trupa”.”

  • Elena are un băiețel de 6 ani și o fetiță de câteva luni

  „Cele mai frumoase desene animate sunt „Ariel”, îmi plăceau și mie când eram mică deoarece mi se părea uimitor să văd sirenele cum înoata și stilul lor de viață. Băiețelul meu preferă „Un show obișnuit”. De regulă se uită pe Cartoon Network.”

  • Mădălina are doi băieței: David (7 ani) și Dani (5 ani)

  „Tom și Jerry” rămân favoritele ambilor copii! Au zis că sunt cele mai haioase. Băiețelului cel mare, la 3 ani, i-am luat un motan pe care l-a numit Tom și ne-a zis că acum ne mai ,,tlebuie” și un șoricel.

  Acum că s-au mărit, le mai place „Mickey Mouse”, „Țestoasele Ninja”, „Ștrumfii”, „Dora descoperă lumea”, „Transformatori Autoboți”, „Trenulețul Thomas și prietenii lui”, „Ursulețul Pennington” și niște desene educative – nu mulți știu de „Kemy Curiosul”. Primul meu copil a început să vorbească datorită lor, sunt desene educative pentru copiii mai mici. Se uită la Nickelodeon, Disney Junior, Nick Junior și Minimax. Pe altele nu, ei zic că sunt desene urâte.”

  • Maria are un băiețel și o fetiță: Darius (7 ani) și Ilinca (3 luni)

  Cele mai frumoase desene animate sunt „Tom și Jerry”, „Winnie the Pooh”, dar desenele mele preferate sunt „Simsala Grimm” fiindcă sunt poveștile copilăriei noastre. Băiețelul meu preferă: „Eroi în pijama”, „Șeriful Callie” și „Tom și Jerry”. Se uită pe Disney Junior, Boomerang și Baby TV.”

  • Mirela are un băiețel: Flavius (7 ani)

  Cele mai frumoase desene? „Mickey Mouse”, dar seria modernă, educativă. Lui Flavius îi place „O poveste încâlcită” cu Rapunzel, „Tom și Jerry”, „Mr. Bean”, „Dexter”… De obicei se uită pe Boomerang.

  • Nicoleta are trei băieți: Denis (aproape 7 ani), Iulian (10 ani) și Andrei (17 ani)

  „Cele mai frumoase desene sunt cele cu Elsa („Regatul de Gheață”), „Pinocchio” și „Clopoțica”. Copiii mei se uită la „Unchiul Bunic”, mai ales Denis, și la „Mickey Mouse”, dar nu tot timpul, doar când au chef. Dau televizorul pe Disney, pe Cartoon, mai ales Iulică, și pe Nickelodeon.

  TOP desene animate pentru copii:

  1. „Tom și Jerry” – 5 voturi
  2. „Mickey Mouse” – 4 voturi
  3. „Trenulețul Thomas” – 4
  4. „Dexter’s Lab” – 2
  5. „Dora exploratoarea” – 2
  6. „Eroi în pijama” – 2
  7. „Garda felină” – 2
  8. „Frozen-Regatul de gheață” – 2
  9. „Sofia” – 2
  10. „Șeriful Callie” – 2

  Au primit câte o nominalizare următoarele desene animate pentru copii:

  1. „Albă ca Zăpada”
  2. „Ariel”
  3. „Blaze și mașinile uriașe”
  4. „Cars”
  5. „Cenușăreasa”
  6. „Chip și Dale”
  7. „Căpitanul Jake”
  8. „Clopoțica”
  9. „Doctorița Plușica”
  10. „Familia Flinstone”
  11. „Goldie și Ursuleț”
  12. „Kemy Curiosul”
  13. „Lego”
  14. „Looney Tunes”
  15. „Mr. Bean”
  16. „O poveste încâlcită”
  17. „Open Season”
  18. „Pinocchio”
  19. „Pompierul Sam”
  20. „Robin Hood”
  21. „Scooby Doo”
  22. „Sylvester&Tweety”
  23. „Simsala Grimm”
  24. „Ștrumfii”
  25. „Transformatori Autoboți”
  26. „Țestoasele Ninja”
  27. „Un show obișnuit”
  28. „Unchiul Bunic”
  29. „Ursuleții Gummy”
  30. „Ursulețul Pennington”
  31. „Winnie the Pooh”
  32. „Zootropolis”

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa