Cele mai bune trucuri pentru a ajunge la timp la școală

Alexandra Constantin
la timp

Îmbrăcatul copilului, hrănirea lui şi ieşitul la timp pe uşă- iată o luptă care, de multe ori, este greu de câştigat. Lucrurile parcă devin şi mai dificile când vine vorba de începutul anului şcolar.

Nu puține sunt dimineţile când mamele reuşesc cu greu să-i pregătească pe cei mici, să iasă la timp pe uşă şi să ajungă la grădiniţă sau la şcoală. Ţi-am pregătit un minighid cu sfaturi menite să te ajute să te organizezi mai bine şi să le rezolvi pe toate cu brio la primele ore din zi.

Fără televizor dimineaţa

A devenit aproape o obişnuinţă să pornim dimineaţa televizorul în timp ce ne pregătim. Pentru cei mici, televizorul este cu atât mai tentant, mai ales că multe dintre desenele animate preferate sunt difuzate la primele ore. Şi uite aşa se lasă absorbiţi de ecranul tv şi cu greu reuşiţi să ieşiţi la timp pe uşă. Cel mai bun mod pentru a evita îmbrăcatul şi perierea dinţilor în grabă este să nu porneşti televizorul decât dacă cel mic a reuşit să se pregătească şi mai rămâne timp la dispoziţie.

Dă indicaţii precise

Chiar dacă este mai la-ndemână să-i vorbeşti dimineaţa drăgăstos copilului tocmai trezit din somn, acest fapt nu este şi de ajutor. Dă-i indicaţii exacte şi repetă-le până când el reuşeşte să se spele, să se îmbrace şi să mănânce micul dejun. Utilă este şi o listă cu animaţii pentru toate activităţile matinale pe care trebuie să le facă cel mic. Lipeşte lista pe uşa de la camera lui şi asigură-te că urmează indicaţiile de acolo.

Pregăteşte cu o seară înainte pachetul pentru la şcoală

Un alt truc ce te ajută să rezolvi mai rapid treburile dimineaţa şi să ieşi la timp pe uşă este să prepari cu o seară înainte caserola copilului pentru masa de prânz şi să o păstrezi la frigider. Nu numai că nu uiţi să-i pui fructele preferate ale copilului, ci îţi rămâne timp a doua zi dimineaţa să-l pregăteşti copilul şi să ajungi şi la serviciu la ora la care trebuie.

Lasă hainele la-ndemână

Scoate cu o seară înainte hainele pe care copilul le poartă la şcoală şi lasă-le pe marginea unui scaun. Astfel nu mai pierzi timp dimineaţa căutând prin dulap hainele potrivite şi eviţi şi micile dispute care pot apărea pe acesată temă. Mai ales că se ştie că cei mici vor să fie în pas cu moda şi poate dura ceva timp alegerea garderobei potrivite.

Pune în aceleaşi locuri lucrurile de care ai nevoie

Nu de puţine ori se întâmplă să nu găseşti lucrurile necesare când te grăbeşti pentru a-l duce copilul la şcoală. Poţi evita astfel de situaţii dacă încerci să găseşti un sistem care să te ajute să te organizezi mai bine. Îţi venim în întâmpinare şi cu câteva exemple. Pune pantofii pe care urmează să-i poarte lângă uşa de la ieşire, iar la baie obiectele de care are nevoie unul lângă celălalt.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa