Cele mai bune ponturi pentru o petrecere de copii perfectă!

Raluca Dumitrică
petrecere-perfecta-totul-despre-mame

Vara se poate organiza cea mai faină petrecere de copii!

Trei copii sunt o bucurie de neimaginat. Dar când copiii sunt fetiţe – vorbesc din proprie experiență – şi tu, ca părinte, trebuie să organizezi constant petreceri tematice cu ocazia zilelor de naştere, a onomasticilor sau pur şi simplu pentru că prietenii lor sunt atât de apropiaţi, încât şi acesta este un motiv foarte bun ca să vă întâlniţi la un party, atunci lucrurile par uşor intimidante. 

Nu şi pentru noi, însă, pentru că acolo unde se adună mai multe minţi ideile sunt şi mai variate.

Iată care sunt paşii pentru a organiza o petrecere de copii perfectă, astfel încât aceasta să devină un eveniment la care toţi cei prezenţi să se simtă de milioane!

Invitaţia

Pentru că niciodată nu dăunează să fii extrem de politicos, începeţi planificarea petrecerii cu ceva cu care toţi musafirii ar fi de acord: faceţi nişte invitaţii din hârtie sau din carton şi trimiteţi-le ceremonios tuturor copiilor pe care sărbătoritul şi-i doreşte alături la marele eveniment. La realizarea acestora vă trebuie carton alb sau colorat, un tub de lipici, o foarfecă, nişte carioci sau nişte creioane colorate şi câteva mici decoraţiuni tip autocolant sau făcute din fetru ori pânză pe care să le poziţionaţi în diverse locuri. Dar nu vă apucaţi singuri de făcut invitaţii, ci cereţi-i ajutorul sărbătoritului. Va fi încântat să participe la procesul de creaţie!

Meniul

Ştiu că tentaţia să gătiţi nişte preparate sofisticate pentru petrecere, care să-i impresioneze definitiv pe invitaţi, este foarte mare. Dar ce-ar fi dacă aţi combina câteva preparate deosebite cu unele clasice cărora să le daţi o nouă înfăţişare, mult mai atractivă pentru copii? Gustoasele şniţele pot fi îmbrăcate într-o crustă de fulgi de porumb, feliuţele unei baghete franţuzeşti pot fi un suport excelent pentru a aşeza pe ele bucăţi mici de somon afumat sau guacamole, faimoasa pastă de avocado, iar quiche lorraine-ul va încânta în mod clar atât papilele gustative ale copiilor, cât şi pe cele ale părinţilor lor, care vor avea şi ei un loc aparte la petrecere. Nu uitaţi de salatele de diferite feluri şi de câteva boluri cu fructe uscate, nuci şi alune, la vederea cărora nimeni nu are cum să strâmbe din nas. Aşezaţi toate preparatele la masă, sub formă de bufet, pentru a le lăsa celor mici spaţiu suficient pentru joacă şi ghiduşii.

La capitolul băuturi, cele mai sănătoase, răcoritoare şi gustoase sunt limonada îndulcită cu miere şi aromatizată cu frunze proaspete de mentă sau un fresh de portocale pe care tati poate să-l facă una-două. În ceea ce priveşte desertul, întrebaţi-l pe sărbătorit ce fel de tort ar vrea să mănânce la petrecere şi, în funcţie de răspuns, veţi afla în mod sigur care e şi preferinţa celorlalţi copii. Să nu vă mire, aşadar, dacă veţi auzi „de ciocolatăăăă”!

Decorul

Indiferent dacă locuiţi la casă sau la bloc, decorul poate fi la fel de atrăgător pentru invitaţi şi pe placul protagonistului petrecerii. Cu puţină îndemânare, imaginaţie şi elan puteţi transforma şi voi propria locuinţă într-un spaţiu ce pare conceput pentru petreceri de când lumea.
Punctul de plecare poate fi decorul dintr-o poveste sau dintr-un film preferat al celui mic. Cu puţină imaginaţie şi multe accesorii, veţi putea pune pe roate decorul ideal. Folosiţi baloane si hartie cerponată, decupaţi din cartoane colorate tot felul de personaje, care îi vor convinge pe invitaţi că au ajuns la locul potrivit, adică la cea mai simpatică petrecere de copii!

Atmosfera de la petrecere

Pentru întreţinerea unei atmosfere cât mai plăcute printre invitaţi, puteţi iniţia la petrecere câteva jocuri interactive. Pentru că orice copil e un mare prieten al animalelor, puteţi să includeţi printre aceste jocuri şi o mimă cu personaje cât mai variate din pădure, savană sau mare. Faceţi cu rândul şi instalaţi regula de „întreabă un prieten” atunci când cineva nu ghiceşte animalul mimat, astfel încât niciun invitat să fie perdant.
Cu ajutorul părinţilor mai puteţi pune pe roate şi alte jocuri năstruşnice, care vor aduce zâmbetul pe buze tuturor celor prezenţi.

Mulţumiri, pupici şi cadouri

La final, orice gazdă perfectă nu numai că îşi va conduce spre plecare fiecare invitat, dar le va da tuturor participanţilor la petrecerea tematică şi un mic cadou de mulţumire că au fost prezenţi la eveniment. Acesta poate fi un obiect de mici dimensiuni, care să le stârnească interesul copiilor şi care să fie, eventual, personalizat (o carte, o trusă de creioane colorate, un CD, nişte accesorii pentru păr sau nişte bilete la cel mai nou film de desene animate de la cinematograf). Nu uitaţi să îi sunaţi a doua zi pe cei care v-au onorat cu prezenţa, să le spuneţi că v-a făcut mare plăcere compania lor şi că îi aşteptaţi cu nerăbdare la următoarea petrecere de copii!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa