Cadouri inteligente pentru copii pe ultima sută de metri (P)

Cristina Călin, redactor-șef

Se dau doi copii de sexe diferite, cu diferență destul de mare între ei. Să zicem 6 ani. Se mai dau și doi părinți destul de ocupați. Să zicem spre 10 ore pe zi. Se dă Crăciunul și dorința celor doi ocupați de a le oferi celor mici daruri nu doar frumoase, dar și foarte utile, educative, frumoase. Lista către Moș Crăciun este destul de vagă, așa că dă-i și caută, dragă mămică și trimite linkuri într-o veselie către tătic.

Voi nu faceți la fel? Schimb de link-uri cu partenerul pe diverse tipuri de mesagerii până când găsiți ce vă trebuie? Și noi la fel. Până când, asaltat de atâtea sugestii, domnul a zis ”stop joc!” A luat sarcina în seama lui cu gândul să o execute inginerește.

Iată-mă pe mine acum bombardată cu link-uri de pe două site-uri. Ce sunt copiii când se uită la jucării, dar ce sunt tăticii! Ca să înțelegeți ce l-a băgat așa în priză, aruncați un ochi aici, la Engino și la Sunny Games. El voia ceva care să îi învețe pe copii să ducă o sarcină la bun sfârșit. Știți și voi modelul de copil care se apucă de zece lucruri și nu termină niciunul? Ei, așa sunt amândoi ai noștri. Ce-a găsit la Engino? Niște roboți! Înainte de a se juca cu ei ăștia mici trebuie să-i și asambleze. Și vor vrea să-i vadă în funcțiune așa că, vrând-nevrâd, va fi necesar să stea locului. Nu mai zic de câte lucruri vor învăța folosindu-i!

Practic este cea mai serioasă joacă din lume și este utilă atât pentru fetițe, cât și pentru băieței (și pentru tătici, dar asta-i altă poveste!) Am ales un STEM60 Robotics ERP Mini. Nu are cel mai mic preț, dar este unul dintre acele lucruri pe care odată ce le cumperi le poți avea o viață. Nu doar că este rezistent, dar cu el se pot face atât de multe lucuri, dezvoltă copilul în atât de multe moduri că poate fi un prieten de nădejde până prin adolescență.

Apoi, mai aveam o problemă cu cooperarea între copii, iar ai noștri au o mică problemă, care în unele momente devine mare. Cei de la Sunny Games sunt specializați în astfel de jocuri astfel încât am tot răsfoit site-ul în căutarea celui potrivit pentru amândoi. Am ales două până la urmă: Constructorii de Case și Vremea Recoltei. Ambele sunt perfecte pentru că în timp ce joacă pot exersa dialogul, forme geometrice, numărat, fructe și legume, își pot face diverse povești.

 

Până când am ales, am primit atât de multe link-uri, am văzut atât de multe jucării până ne-am hătărât la acestea, încât acum sunt convinsă că am făcut alegerea perfectă. Acum avem trebuie să avem răbdare. Dar vă spun un mic-mic secret: seara după ce culcă ăștia mici, închidem ușa la sufragerie și ne jucăm cu roboțelul. Doamne, așa de bine este să fii din nou copil!

Te-ar mai putea interesa