Activități în doi, părinte- copil. Idei care dezvoltă sănătatea emoțională a copilului

Nimic nu se compară cu sentimentul de a-i avea alături pe cei pe care îi iubești. Să îi vezi zâmbind, să îi vezi fericiți și împliniți. Prin urmare, fă în așa fel încât aceste momente să se repete cât mai des.

Roxana Ioana Ancuța
Activități în doi
Activități în doi. Iată câteva idei de timp de calitate petrecut alături de copilul tău

Timpul de calitate petrecut alături de copilul tău nu se poate compara cu nimic altceva. Totuși, te-ai gândit dacă ești cu adevărat prezentă atunci când te afli alături de copilul tău?

După ce terminați temele, după ce pregătiți în avans titlurile pentru lectura de vacanță, ce urmează? Lecții despre curățenie, sfaturi sau reproșuri despre cum arată dulapul ori biroul copilului? În locul rutinei zilnice, hai să ne gândim ce putem face pentru a petrece un timp chiar de calitate alături de copil. Studiile au arătat că aceste momente au un impact deosebit asupra dezvoltării armonioase a copilului și a bunăstării lui sufletești. Iată câteva idei de activități în doi. Propuneri draguțe pentru tine și copilul tău.

Ziua relaxării

Pentru adulți este un lucru oarecum ușor ori comun să își ia câte o zi liberă, din când în când, pentru diverse interese personale. Dacă părinții au dreptul la zile libere, de ce nu ar avea și copiii? Poate nu ar fi o idee chiar rea să-i faci o surpriză micuțului și să-l scutești de școală sau de activități într-o zi. În cazul în care nu îți surâde idee cu ”chiulul” de la școală, planifică această zi în weekend. Și nu trebuie să mergeți undeva anume. Timpul de calitate poate fi petrecut și în casă. Comandă meniul care știi că-i place lui cel mai mult, de la restaurantul favorit, sau pregătește chiar tu ceva special. Urmăriți doar voi doi (sau voi două) un film ori o emisiune TV și comentați imaginile pe care le vedeți.

Ziua gătitului

Ce ar fi să organizați o zi în care să gătiți ceva special? Ceva ce poate nu ai gătit și nu ai încercat nici tu, niciodată. Navigați pe internet în căutarea unor rețete deosebite cu preparate pe care nu le-ați mai avut în casă. Și, după ce ați convenit amândoi asupra unei rețete, experimentați împreună.

La plimbare ca doi prieteni. Tu și copilul tău.

Plimbarea. O modalitate plăcută de a vă petrece timpul împreună. Mai mult decât atât, o șansă pe care o ai ca să asculți diverse povești nespuse acasă de cel mic. La pas, de mână, ca doi prieteni buni și adevărați, puteți să vă plimbați prin parc. Prin păduricea din zonă sau pe străzile cu piatră cubică și case frumos colorate din acea parte a orașului în care nu ajungeți chiar mereu. Și ce multe descoperiri se pot face la plimbare, în aer liber! Câte frumuseți ale naturii se pot observa, câte întrebări și curiozități își pot afla răspunsul. Și consideră că sunteți pe picior de egalitate. Așa încât, destăinuie-te și tu copilului, povestindu-i câte ceva din aminitirile tale din copilărie.

Distracție la patinoar

Majoritatea copiilor iubesc să patineze, așa că nu ratați o astfel de distracție în timpul iernii. Este veselie în jur, iar în pauze vă puteți încălzi cu un ceai sau o ciocolată caldă. Alternativa, în funcție de anotimp, ar fi parcurile de aventură. Acolo unde, în mijlocul naturii, aveți parte de activități sportive și recreative. Vă depășiți limitele, simțiți adrenalina și participați la activități menite să vă redea încrederea în voi.

Jocurile de acasă

Acest capitol este foarte generos. Sunt atât de multe jocuri de care vă puteți bucura acasă, încât nu v-ar ajunge o zi întreagă să le încercați pe toate. De la jocurile de cărți, ori rummy sau Monopoly, la alte jocuri de masă. Karaoke este o altă modalitate de a vă distra. La fel, concursul de dans, ghicitorile, desenul sau construcțiile din cuburi. Fetițele ar putea fi încântate de o sesiune de makeup discret și de o prezentare de modă cu hainele din șifonier.

Activități în doi. Vizita la muzeu

Vizitele la muzeu pot fi și distractive, nu doar educative. Verifică lista muzeelor din oraș, vezi ce program au, și alegeți împreună unul, două sau câte muzee doriți să vizitați într-o zi. Atmosfera de la muzeu cât și mediul în sine sunt speciale. Orice vizitator al unui muzeu intră într-o stare aparte. Astfel încât, o vizită reușită poate crea amintiri frumoase ce pot dura o viață întreagă. Privești, asculți, înveți ceva nou, împărtășești opinii. Vă minunați împreună. La final, trageți concluzii și puneți-vă întrebări reciproc. ”Ce ți-a plăcut mai mult?” ”De ce?”

Teatru pentru copii

Alege spectacolul adecvat și rezervă biletele din timp. Până și procesul pregătirii pentru mersul la teatru este, el însuși, un spectacol savuros. ”Cu ce ne îmbrăcăm?” ”Eu am ales asta. Ce părere ai? Cum îmi stă?” ”Ai o altă propunere?”

Ține cont de vârsta copilului înainte să mergeți la teatru. Dacă este prima lui experiență, pregătește-l puțin. Povestește-i de regulile de conduită pe care trebuie să le avem cu toții atunci când mergem la teatru. Stabiliți că în sală nu se vorbește. Dar dacă totuși este ceva de întrebat, să comunice în șoaptă. Copiii sunt întotdeauna curioși, prin urmare, prea puțin probabil să nu își manifeste această curiozitate. Anumite instituții de teatru nu permit accesul în incinta lor cu copii mai mici de șase ani. Prin urmare, dacă nu mergeți la un teatru pentru copii, verifică înainte dacă este permis și accesul copiilor. Povestește-i, pe scurt, care este subiectul spectacolului și oferă-i copilului câteva detalii despre actori și despre personajele pe care aceștia le interpretează.

Seară de film

Majoritatea copiilor sunt amatori de film., fie acasă, fie la cinema. Până la urmă, această activitate este una dintre cele preferate chiar și de către adulți. Dacă micuțul nu are vârsta necesară pentru a merge la cinema, stați acasă și vizionați, într-o atmosferă specială,desene animate sau emisiuni pentru cei mici. Cu siguranță, vreți să aveți alături și băuturi răcoritoare sau ciocolate calde cu lapte, floricele sau mini fursecuri delicioase.

Activitatea preferată a copilului

Oferă-i micuțului șansa ca, în ziua în care petreceți timp de calitate împreună, să aleagă ce vrea să facă. Ajută-l cu mici sugestii dacă vezi că îi este greu să se hotărască. Altfel, lasă-l să se bucure de libertatea și de creativitatea propriei gândiri.

Momentele sincere petrecute cu aceia care ne sunt dragi sunt de neînlocuit. Nimic nu se compară cu sentimentul de a-i avea alături pe cei pe care îi iubești. Să îi vezi zâmbind, să îi vezi fericiți și împliniți. Prin urmare, fă în așa fel încât aceste momente să se repete cât mai des.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa