Ce poți face cu copiii în București în vacanța de iarnă. 10 opțiuni educative, dar și distractive

Aceasta este, pentru mulți, cea mai frumoasă perioadă din an și merită să ne bucurăm din plin de fiecare clipă petrecută alături de copiii noștri. Iată unde îi putem duce în vacanța de iarnă!

Georgiana Mihalcea, redactor
vacanța de iarnă 2023
Teatru, filme, târg de iarnă, spectacol de lumini- iată o serie de opțiuni pentru familiile care petrec această vacanță de iarnă în București.

Te întrebi ce poți face cu copiii în București în vacanța de iarnă ca să nu stea toată ziua în casă, acaparați de tehnologie? Ei bine, pe lângă spațiile de joacă pe care probabil le-ați tot frecventat, există și alte opțiuni educative, de recreere și relaxare în familie. Vă vom prezenta câteva variante pentru perioada 23 decembrie-7 ianuarie.

Vacanța de iarnă se întinde pe o perioadă de două săptămâni și, pe lângă tradițiile de Crăciun ori petrecerea de Revelion, e bine să le propunem copiilor noștri și alte activități, pentru a alunga monotonia și a crea împreună amintiri de neuitat.

Mina Museum

Imaginația nu are limite în acest loc uimitor. FOTO: Mina Museum

Alege să faci alături de copilul tău o călătorie educațională digitală, la Mina Museum. Odată ajunși acolo, vă veți simți ca într-un portal către universul imaginației, într-un spațiu special conceput pentru copii, ce găzduiește 15 instalații interactive, cu componente educaționale, care încurajează creativitatea, interacțiunea și mișcarea fizică. Iată ce puteți face aici:

 • Educație financiară, predată de un avatar inteligent bazat pe inteligența artificială, capabil să răspundă întrebărilor copiilor și să-i ajute să-și planifice economiile.
 • Educație nutrițională, în cadrul căreia cei mici învață despre alimentele sănătoase, principiile de alimentație și regulile de sănătate.
 • Dezvoltarea creativității prin intermediul proiectului Lumiroom, unde copiii pot deveni co-autori ai unei lumi utopice în continuă transformare.
 • Încurajarea interacțiunii prin instalații precum Pădurea Fermecată și Fluturama, care oferă o incursiune într-o lume fantastică în care copiii pot controla diverse elemente, de la zborul fluturilor la adierea vântului.

Descoperiți toate acestea într-un spațiu senzorial de 1.000 de metri pătrați, unde copiii pot călători cu imaginația în lumi magice și pline de aventuri.

Program MINA Kids: Miercuri – Vineri: 11.30 – 20.30; Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 20:30

Puteți petrece Revelionul la muzeu

Vreți un decor inedit pentru trecerea dintre ani? Ce ziceți de o noapte de distracție cosmică concepută special pentru părinți și copii, unde proiecțiile 360, din spațiul imersiv, vă vor purta în călătorii spectaculoase prin locuri exotice de pe Terra și dincolo?

Preț: Biletele pentru Revelion Interstelar sunt disponibile la prețul de 350 lei/adult și 195 lei/copil. Ora de începere: 19.00.

Destiny Park

Oferă-i copilului tău șansa să vadă cum e să fie „om mare”. FOTO: Destiny Park

O altă variantă inedită dacă nu știi ce să faci cu copiii în vacanța de iarnă este să mergeți la Destiny Park. Situat în Băneasa, acesta este primul parc de edutainment din România și cel mai mare din Europa de Est.

Destiny Park se adresează copiilor între 4 și 14 ani și reprezintă un univers în miniatură, în care cei mici pot fi adulți pentru câteva ore sau o zi, având meserii de oameni mari și fiind plătiți cu magic-bani pentru ele. Totul sub conceptul de edutainment, adică de învățare prin joacă.

Piloți, medici, prezentatori de televiziune, pompieri, polițiști – o lume întreagă li se așterne la picioare copiilor în acest loc magic creat pentru ei. Vocațiile, talentele și pasiunile celor mici sunt observate de specialiști în educație pentru a descoperi care ar putea fi domeniile în care vor excela peste ani.

Garden of Lights

Petreceți ore memorabile împreună în povestea scăldată în lumini magice de la Grădina Botanică. FOTO: Garden of Light-facebook

Părinții din București și nu numai sunt așteptați la o plimbare unică în Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” din București. Pentru prima dată, aceasta prinde culoare în sezonul rece și readuce la viață povestea Alice în Țara Minunilor.

Organizatorii promit că ne vor duce într-o călătorie magică, presărată cu personaje iconice, mii de lumini colorate care construiesc un tărâm multimedia. Este locul perfect în care cei mici să își pună imaginația la încercare, iar cei mari să descopere unul dintre cele mai instagramabile locuri din sezonul acesta. Vor exista și puncte foto amplasate în toată zona expozițională, datorită cărora îți vei putea imortaliza vizita în grădina magică.

 • Programul expoziției: 03.11.2023-3.03. 2024
 • Luni-joi: Grădină- 16.00-20.00, casierie- 15.45-19.30
 • Vineri-duminică, sărbători Grădină- 16.00-21.00, casierie- 15.45 – 20.30
 • Mai multe informații: AICI.

Muzeul Simțurilor

Aici nimic nu e ceea ce pare și nimic nu apare din întâmplare! FOTO: Museum of Senses

Ce zici de o călătorie în fascinanta lume a simțirilor în vacanța de iarnă alături de copilul tău? Cum unde? Chiar la Muzeul Simțurilor din București!

Veți trăi împreună cu cei mici o experiență de neuitat, într-o lume a senzațiilor și a iluziilor optice într-un cadru extraordinar. Un loc atât distractiv, cât și educativ, uimitor și totodată enigmatic, nefiresc și deopotrivă rațional.

Bilete valabile pentru zilele de vineri până duminică:

 • Adult: 50 lei
 • Copil (3 – 15 ani): 38 lei
 • Familie (2 adulti + 1 copil): 125 lei
 • Familie (2 adulti + 2 copii): 150 lei
 • Copiii sub 3 ani au acces gratuit

Therme București

Locul în care poți aduce vara în vacanța de iarnă a copiilor. FOTO: Facebook Therme București

Trăiește o zi de vară în vacanța de iarnă a copiilor la Therme, aflat la o aruncătură de băț de București. Copiii au acces în zona Galaxy, unde opțiunile de distracție și de recreere sunt nenumărate pentru orice membru al familiei: piscină cu valuri, tobogane cu grade diferite de dificultate, piscină exterioară încălzită, masaj cu vibrații, saună, restaurante. Totul se desfășoară sub atenta supraveghere a salvamarilor.

Prețuri de vacanță- Zona Galaxy

3 oreCopii- 52 lei Adulți 69 lei
4,5 oreCopii-93 lei Adulți- 76 lei
Toată ziuaCopii- 108 lei Adulți-125 lei

Programul este de la 9 la 12 noaptea, cu excepția zilei de 31 decembrie, când complexul va fi închis. Se redeschide pe 1 ianuarie 2024, la ora 12.00.

Filme pentru copii care se lansează în vacanța de iarnă

„Tati part time” are lansarea pe 2 ianuarie

Cine spune că e greu să fii tată? Personajul principal din acest film! FOTO: Vidra Production

Vidra Production aduce în cinematografe un nou block-buster, „Tati part-time” cu Eva Măruță și Alex Bogdan în rolurile principale. Iustin, interpretat de Alex Bogdan, este un avocat cu o carieră solidă, dar totul se schimbă când descoperă că trebuie să aibă grijă de Maya, fina lui de 8 ani, interpretată de tânăra Eva Măruță, care debutează în lumea filmului. Cu toate că Iustin nu se pricepe deloc la copii, aventurile lor comice sunt pe cale să devină subiect de discuție pentru toți părinții.

Marea migrație

Familia Mallard se confruntă cu o criză internă întrucât viziunile asupra viitorului sunt divergente. În timp ce tatăl, Mack, caută să mențină siguranța și stabilitatea familiei pe iazul liniștit din New England pentru totdeauna, mama Pam resimte nerăbdarea de a deschide orizonturi noi și de a-i iniția pe copiii lor, Dax și Gwen, în frumusețea lumii.

Intrigată de poveștile palpitante ale unei familii de rațe migratoare ce poposesc pe iaz, Pam reușește să-l convingă pe Mack să se alăture unei aventuri exotice care îi va purta prin New York City și, în cele din urmă, într-o călătorie fascinantă spre Jamaica tropicală. Astfel, familia Mallard pornește într-o călătorie plină de descoperiri, conflicte și conexiuni, evidențiind tensiunile dintre dorința de stabilitate și setea de explorare a lumii. Premiera: 22.12.2023

Ce să faci cu copiii în București în vacanța de iarnă? Mergeți la teatru!

Ursul păcălit de Vulpe- 6 ianuarie, Teatrul Ion Creangă

Poveștile clasice vor fi mereu la modă! FOTO: Teatrul Ion Creangă

Artiștii teatrului vor intra odată cu cei mici într-o binemeritată vacanță de sărbători, vor, revin cu forțe proaspete în primele zile ale noului an cu un spectacolul de excepție, „Ursul păcălit de vulpe”.

 • Reprezentația va avea loc pe data de 6 ianuarie, începând cu ora 11, la Sala mare, din Piața Amzei, nr 13.
 • Biletele pot fi rezervate și cumpărate de aici.

Teatrul Țăndărică

Între Crăciun și Revelion artiștii teatrului Țăndărică vă așteaptă cu mic cu mare la ultimele reprezentații ale acestui an:

 • 27 decembrie: „Cartea Junglei”– este considerată o lucrare clasică a literaturii universale și încântă pe orice spectator, mai tânăr sau mai vârstnic, prin umorul cu care sunt reproduse întâmplări din viața animalelor, care ar putea foarte uşor sa semene cu aspecte din societatea umana.
 • 28 decembrie: „Punguța cu doi bani”: În spectacolul de la Teatrul Ţăndărică povestea originală este păstrată, dar apar personaje noi, în fiecare scenă, care nu fac altceva decît să scoată în evidenţă calităţile straşnice ale cocoşului năzdrăvan. Spectacolul are umor, savoare, haz, culoare, ingrediente de care se pot amuza atât cei mici cât şi cei mari.
 • 29 decembrie: „Capra cu trei iezi” În spectacol apar actori la vedere, păpuşi mari şi măşti, într-un decor ce sugerează lumea satului românesc. Regizorul a tratat texul clasic în linie accentuat folclorică, de la décor la costumele stilizate ale personajelor, la diferitele obiecte sau la linia melodică. Este un mod de a ne aduce aminte de rădăcini.

Opera Comică pentru Copii

Târgul Poveste de Crăciun -al Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) este deschis publicului larg până pe 30 decembrie 2023. Aici veți descoperi o mulțime de activități și surprize de sezon pentru cei mici împreună cu familiile lor!

Programul este următorul:

 • vineri: 16.00 – 21.00
 • sâmbătă și duminică: 10.00 – 21.00
 • 16.00-21.00, în perioada 18-21 decembrie:
 • 10.00 – 21.00, în zilele de 26, 27, 28, 29 și 30 decembrie
 • închis, în zilele de 24 și 25 decembrie

Spectacolul „O noapte la Veneția”

Tot aici puteți viziona alături de copii spectacolul de operetă „O noapte la Veneția”, pe muzica lui Johann Strauss-fiul, se cântă, se dansează și se râde cu poftă. „O noapte la Veneția”, o lucrare mai puțin cunoscută publicului din România, a devenit la Opera Comică pentru Copii un spectacol fastuos, dedicat iubitorilor de teatru, indiferent de vârstă.

Povestea a fost adaptată pentru copii de către regizorul Cristian Mihăilescu și echipa sa, care au redus partitura și textul astfel încât povestea să fie simplificată și accesibilă tuturor. Subiectul este centrat pe sosirea Ducelui de Urbino la Veneția, prilej cu care o pescăriță și o cameristă reușesc să obțină funcții importante pentru iubiții lor.

Biletele pentru ultimele spectacole din decembrie pot fi cumpărate de aici.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa