Abonamentele gratuite pentru elevi se eliberează din 11 februarie 2019. De unde se iau și ce documente sunt necesare

Theodora Fintescu, redactor

Societatea de Transport București a anunțat când și în ce condiții începe să emită  abonamentele gratuite pentru elevi, în contextul în care în spațiul public au început să circule informații false cu privire la datele la care pot fi obținute. 

Conform unui mesaj anonim distribuit pe rețelele de socializare și prin Whatsup, elevii  bucureșteni ar trebui să se prezinte, până la data de 10 februarie 2019, la centrele de vânzare pentru a obține abonamente gratuite. Iată însă mesajul oficial al Societății de Transport București (STB), în care se precizează că abonamentele se eliberează începând cu data de 11 februarie:

E necesar carnetul de elev

”STB SA va începe emiterea/ încărcarea de abonamente gratuite pentru elevi începând data de 11 februarie 2019. în conformitate cu HCGMB nr. 838/12.12.2018.
Astfel, abonamentele cu reducere 100% se vor elibera la centrele de emitere și încărcare carduri STB SA pe baza carnetului de elev vizat pe anul în curs, care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, precum și cartea de identitate – în cazul elevilor cu vârsta de peste 14 ani – cu evidențierea domiciliului stabil sau provizoriu.
Pentru elevii claselor pregătitoare și cu vârsta de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinței doveditoare/ carnetului de elev, cu ștampila unității de învățământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs și copie după certificatul de naștere.
Elevii care frecventează o unitate de învăţământ din Bucureşti, beneficiază de abonament lunar urban general cu reducere 100%, indiferent de domiciliu şi indiferent de forma de învăţământ (curs de zi, frecvenţă redusă).
De prevederile actelor legislative menționate beneficiază numai elevii din învăţământul acreditat/ autorizat, primar, gimnazial, liceal şi profesional, cu vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale.

Abonamentele cu reducere/ gratuitate nu sunt valabile pe liniile expres și pe liniile speciale.

Validarea acestor carduri este obligatorie la fiecare călătorie”.

Te-ar mai putea interesa