9 activități de Crăciun pe care le poți face cu cei mici în Decembrie

TOTUL DESPRE MAME

Perioada Sărbătorilor de Iarnă ocupă un loc special în inimilor multor copii, indiferent de vârstă. Nu e niciodată prea târziu să începeți noi tradiții de familie. Împreună cu cei mici, organizează diferite activități tematice. Fie că scrieți împreună o scrisoare Moșului sau împodobiți bradul, aceste mici inițiative se vor transforma în amintiri dragi peste ani.

Alexandra Timofte, Creative Manager la BluParty, ne-a împărtășit din experiența sa de lucru cu cei mici, care sunt activitățile preferate ale copiilor și cum pot transforma ele Crăciunul într-un moment de neuitat.

Decorațiuni handmade de Crăciun

Realizează împreună cu cei mici decorațiuni tematice: de la brăduți sau ghirlande din hârtie, până la decorațiuni din frunze de brad sau figurine din baloane cu heliu pictate.

decoratiuni-de-craciun-handmadeParticipați la un atelier de Iarnă

În luna decembrie, atelierele pentru copii cu tematică de Iarnă sunt foarte populare. Înscrie-l pe cel mic la un atelier de creație și ajută-l să deprindă noi abilități într-un mod plăcut.

Atelierele de creație sunt preferatele celor mici, mai ales în perioada iernii. În anii trecuți, am organizat o mulțime de ateliere tematice: am realizat coronițe pentru ușa de la intrare sau felicitări pentru bunici, sau am facut ateliere de decorat turtă dulce sau globuri pentru bradul de acasă. Indiferent de atelierul ales, distracția este mereu în toi!” spune Alexandra.

Vizitați un târg de Crăciun

Intră în atmosfera de sărbătoare și vizitează cu copiii târgurile de Crăciun tematice. Acestea se deschid dupa data de 1 decembrie și sunt in general deschise toata luna decembrie. Fie că vă răsfățați cu o cana de ceai și o turtă dulce sau doar admirați decorațiunile, o plimbare la târgul de Crăciun vă va ajuta să intrați în atmosfera Sărbătorilor.

Cheamă-l pe Moș Crăciun acasă sau la birou

Ce poate fi mai emoționant și memorabil pentru un copil decât întâlnirea cu Moșul? Cheamă-l pe Moșul la tine acasă sau la petrecerea de la birou și roagă-l să împartă cadourile celor mici.

mos-craciun-la-o-petrecere-tematica-bluparty

 “Prezența Moșului este preferata celor mici. Dacă decizi să îl aduci pe Moșul la petrecerea de la birou sau chiar la tine acasă, momentul acesta va rămâne cu siguranță întipărit în inima copilului tău.  Poți să rogi pe cineva din familie să se costumeze sau poți să închiriezi un Moș Crăciun profesionist de la o echipa cum suntem noi. Se pot închiria Moși Crăciuni chiar pentru Ajunul Crăciunului, dacă îți dorești o vizită neașteptată.” ne spune Alexandra.

Scenetă de teatru cu clasicele personaje de iarnă: Spiriduși, Crăciunițe și Renii Moșului

sceneta-de-craciun-cu-personaje-tematice

Organizează o scenetă de teatru în care să îi implici atât pe cei mici, cât și pe restul membrilor familiei tale. Cu puțin efort, poți improviza costumele utilizând hainele pe care le aveți deja.

Folosește accesorii de recuzită clasice (căciulă de Moș, urechi de elf sau nas de ren) pentru a intra în atmosfera de poveste. Scrieți scenariul împreună cu cei mici, iar dacă vreți să vă distrați grozav, rugați un prieten să vă filmeze!

Dacă îți dorești să organizezi o scenetă pentru cei mici cu actori profesioniști, discută cu ceilalți părinți de la grădiniță sau școală și angajați câțiva animatori. Cheltuielile vor fi reduse dacă împărțiți costurile, iar efectul pe măsură!

Sesiune foto tematică

Adună-i pe cei dragi ție și faceți o fotografie de familie cu ocazia Crăciunului. Dacă copilul tău este fotogenic, îl poți costuma tematic și poți face o adevărată sesiune foto. O altă modalitate bună pentru a-l implică, este să îl rogi să facă poze membrilor familiei. Sigur se va simți ca un fotograf profesionist! Adună pozele într-un album și bucurați-vă împreună de clipele de Sărbătoare și mai târziu.

Colindați împreună!

Un ritual specific Sărbătorilor de Iarnă care îi va face pe cei mici să se bucure de magia Crăciunului! Profitați de perioada lunii decembrie pentru a învăța colinde împreună pe care să le cântați ulterior cu ocazia reuniunilor de familie.

Maraton de filme de Crăciun

Filmele de Crăciun de familie sunt întotdeauna pe placul celor mici. Vizionați împreună filme clasice precum Home Alone sau Polar Express și distrați-vă în familie!

Amenajați un colț dulce

colt-dulce

Intrați în farmecul Sărbătorilor prin intermediul prăjiturelelor și a turtei dulci. Amenajează un colț dulce pentru familia ta și lasă-i pe cei mici să te ajute la pregătiri. Alege câteva rețete simple, dar delicioase și învață-i pe cei mici cum să le prepare.

Tu ce activități plănuiești să faci cu cei mici de Crăciun?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa