7 jocuri de Paște pentru toată familia

Cristina Călin, redactor-șef

Perioada sărbătorilor de Paște este una pe care de cele mai multe ori o dedicăm familiei, în general, și copiilor, în mod special. O putem transforma într-una magică implicându-i pe cei mici în jocuri prin care să creați amintiri de care să se bucure întreaga viață. Iată 7 jocuri de Paște pentru întreaga familie, inspirate de netmums.com

Vânătoarea de ouă

Cea mai cunoscută activitate este vânătoarea de ouă. Este preferată atât de adulți, cât și de copii, indiferent de vârsta acestora. Nu trebuie să vă temeți că poate fi vreme urâtă, pentru că puteți să organizați jocul și în interior, fără să răpiți ceva din frumusețea lui.

Necesar: Puteți folosi ouă de ciocolată de diferite mărimi, însă pentru a vă asigura că cei mici consumă cantități rezonabile de ciocolată este bine să alegeți ouă mai mici. De asemenea, vă mai trebuie niște coșulețe în care să puneți prada.

Cum se joacă: Ascundeți ouă în diferite locuri atât în interior, cât și în exterior, în funcție de spațiul de care dispuneți și de vreme. Dacă participă și copii mici, aveți grijă să puneți unele dintre ouă în locuri ușor accesibile. Pentru copiii mai mari puteți lăsa chiar indicii pentru a face vânătoarea mai interesantă. La final, aveți grijă să fie găsite toate ouăle, mai ales dacă organizați jocul în interior. Nu vreți să vă treziți în timpul verii cu ciocolată topită prin marginile canapelei sau prin cine știe ce cotlon al casei.

Jocuri de Paște pentru interior. Ghicește câte ouă sunt în borcan

Este un joc foarte interesant mai ales dacă afară plouă sau nu este suficient de cald pentru a petrece timpul în aer liber.

Necesar: Un borcan mare din plastic sau sticlă transparentă, ouă de ciocolată, un plic, o hârtie, un pix.

Cum se joacă: Umple borcanul cu ouă de ciocolată și notează pe o foaie de hârtie numărul lor. Pune foaia într-un plic pe care îl lipești. Apoi, fiecare participant spune câte ouă de ciocolată crede că sunt în borcan. Pe o hârtie, notează răspunsul fiecăruia. Poți să pui pe fiecare să scrie pe o bucată de hârtie răspunsul pentru a evita să se inspire unii de la alții. Cine face cea mai corectă estimare câștigă borcanul.

Rostogolește ouăle

În unele țări acest joc este o tradiție.

Necesar: Aveți nevoie de câte un ou fiert tare pentru fiecare copil participant

Cum se joacă: Marchează pe suprafața de joc linia de start și cea de final. Distanța dintre acestea o poți stabili în funcție de vârsta copiilor care intră în joc. Copiii foarte mici vor fi frustrați dacă vor avea de parcurs o distanță prea mare. Aliniază participanții la linia de start. Vor rostogoli oul folosindu-și doar nasul. Va câștiga cine ajunge cu oul la linia de final fără să-și folosească mâinile.

Ce decorațiuni simpatice pentru Paște facem în familie?

Găsește cuvântul

Această activitate este mai potrivită pentru copiii mai mari, de vârstă școlară, care știu să scrie și să citească la un nivel acceptabil. Este unul dintre acele jocuri de Paște distractiv și educativ deopotrivă.

Necesar: Aveți nevoie de o foaie de hârtie și un pix pentru fiecare copil, un cronometru

Cum se joacă: Gândește-te la un cuvânt sau o frază care are legătură cu Paștele, iar copiii trebuie să găsească cât de multe cuvinte scurte care să aibă legătură cu acesta. Câștigă cel care are cele mai multe cuvinte.

Prinde-l pe iepuraș de coadă

Este unul dintre acele jocuri de Paște la care poate participa întreaga familie.

Necesar: O imagine mare cu un iepuraș de Paște, rotocoale de bumbac, bucățele de bandă adezivă, o eșarfă

Cum se joacă: Leagă la ochi unul dintre copii. Rotește-l de două sau de trei ori, apoi îndreaptă-l cu fața spre fotografia iepurașului. Apoi, trebuie să încerce să lipească bucata de bumbac pe coada iepurașului. Acolo unde a lipit, scrie-i numele. Câștigă cel care lipsește coada cel mai exact.

Iepurașul spune

Este o variantă a jocului ”Simon spune”

Necesar: Nu aveți nevoie de niciun echipament.

Cum se joacă: Dacă participă copii mai măricei, pot fi fiecare Iepurașul de Paște. Dacă sunt doar copii mici, atunci poate să intre un adult în acest rol. Cel care este iepuraș trebuie să le spună celorlalți ce să facă: să sară într-un picior, să se rotească, să ridice mâinile. Dacă o instrucțiune începe cu ”iepurașul spune” și un copil o execută, acesta iese din joc. Câștigă cel care rămâne în joc până la final.

Cursă cu oul în lingură

O petrecere de Paște nu poate fi completă fără o cursă de alergat cu oul în lingură

Necesar: un ou fiert tare pentru fiecare participant, o lingură pentru fiecare

Cum se joacă: Marchează linia de start și linia de final. Fiecare participant se așază la linia de start cu oul în lingură. Câștigă cine trece primul de final fără să piardă oul. Pentru mai multă distracție, poți pune și obstacole de-a lungul traseului.

Te-ar mai putea interesa