6 motive pentru care iubim jucăriile din lemn [P]

TOTUL DESPRE MAME

Atenție, acesta nu este un text pentru părinți. Acesta este un text pentru Moș Nicolae și pentru Moș Crăciun care, din câte bănuim, definitivează listele cu cadouri. Ei bine, dragii noștri Moși, dacă găsiți cinci minute libere, vă invităm să citiți textul de mai jos pentru că suntem siguri că vă va fi de ajutor atunci când veți alege jucăriile de anul acesta:

 

De ce iubim jucăriile din lemn?

1. Jucăriile moderne, sofisticate, sunt create pentru a amuza și pentru a distrage copiii și sunt de multe ori prea zgomotoase sau stimulante. Jucăriile din lemn tind să inspire partea creativă în timp ce copilul se joacă. Cu cât o jucărie este mai simplă, cu atât imaginația copilului este mai stimulată.

2. Mediul în care se dezvoltă un copil care folosește jucării din lemn este mai liniștit și mai calm decât o cameră plină de jucării din plastic, acționate de baterii.

3. Jucăriile din lemn sunt sigure și sănătoase. Ele sunt o alternativă sănătoasă la jucăriile din plastic pentru că nu conțin nivele ridicate de chimicale și toxine. Acest lucru este important mai ales pentru copiii mușcăcioși care au tendința să “guste” din toate jucăriile. Jucăriile din lemn au finisaje din vopseluri non-toxice, pe bază de uleiuri naturale sau ceară de albine. În afară de lemn, pentru fabricarea acestor jucării sunt folosite fibre naturale și organice precum lână și bumbac sau cauciuc natural 100%, biodegradabil, ignifug și non toxic. Cauciucul natural are proprietatea că nu se sfâșie în bucăți mici atunci când copiii trag de jucării, neexistând astfel riscul ca micuții să înghită bucățele.

4. Textura naturală a jucăriilor din lemn stimulează simțurile copilului deoarece îi invită la atingere și explorare, încurajând dezvoltarea unor abilități motorii fine.

5. Jucăriile din lemn sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Pentru fabricarea jucăriilor din lemn nu se taie în mod special copaci, ci se folosesc resturile din industria mobilei. Mai mult, ambalajele folosite pentru împachetare sunt din hârtie reciclată. Accesoriile jucăriilor din lemn sunt fie din pânză de bumbac, fie din cauciuc natural, care nu a necesitat o prelucrare chimica. Jucăriile tradiționale sunt realizate din materiale naturale, unele fiind realizate chiar de meșteri sau de artizani și sunt inspirate din viața de zi cu zi. În plus, jucăriile din lemn sunt biodegradabile și nu ajung într-o groapă de gunoi, hotărâte să reziste acolo câteva sute de ani.

6. Jucăriile din lemn sunt trainice. Numai cine nu a văzut un copil în ultimii 18 ani nu știe că destinul jucăriilor este să fie aruncate, împinse, trase, trântite, mușcate, băgate în apă și apoi din nou aruncate, împinse, trase, trântite, mușcate și băgate în apă. Ei bine, jucăriile din lemn își fac foarte bine treaba pentru că lemnul este un material rezistent, care nu se lasă ușor atunci când vine vorba de joacă.

 

Iată și sugestiile noastre:

1. 100 de cuburi și sortator (3-6 ani)

Toate mamele cu experiență știu că nicio jucărie nu este mai potrivită decât o sută de cuburi care se transformă în cetăți, case, poduri, ziduri, castele sau Marele Zid Chinezesc atunci când ele sunt în bucătărie și prepară cina, în baie, cu o mască hidratantă sau în fața calculatorului, discutând cu alte mame.

În plus, cel mic poate învăța să recunoască culorile, formele, să dobândească primele noțiuni despre echilibru și mulțimi și, bineînțeles, să facă (un pic) de ordine punând cuburile la loc.

 

2. Căsuță de păpuși (5-10 ani)

Să nu credeți că vom spune că este un cadou numai pentru fetițe. Noi ne propunem ca băieții din noile generații să fie grijulii, empatici și pricepuți la treburi domestice, așa că îi invităm și pe ei să se joace cu această căsuță de păpuși care are patru nivele, șase camere și zeci de piese de mobilier care pot fi aranjate și rearanjate. Oricum, spațiile sunt gândite de așa manieră încât se pot juca mai mulți copii în același timp. Și, la cum se arată lucrurile, și mai mulți adulți. Atenție, se potrivește pentu păpușile de cel mult 30 cm.

 

3. Familia Thomas (peste 2 ani)

Cine nu iubește trenulețele din lemn să ridice mâna! Hmm, nu vedem nicio mână ridicată, așa că vă spunem cu mult entuziasm că toată familia Thomas vă așteaptă la joacă. James, Emily, Toby, Duncan, Spencer, Mavis și toți prietenii lor veseli și grăbiți din insula Sodor, fabricați 100% din lemn, nu așteaptă decât să vă împrieteniți.

 

Dragă Moș Nicolae, dragă Moș Crăciun, pentru mai multe idei de jucării din lemn, intrați aici. Spor la treburi!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa