5 jocuri de interior prin care cel mic să-şi consume energia

Raluca Dumitrică
jocuri-de-interior-totul-despre-mame

Vremea sau situațiile neprevăzute îi vor ţine pe cei mici mai puţin timp la joacă, afară, dar există și soluţii de joacă energică și simpatică de interior, care le va prilejui o tonă de distracție celor mici. Iată 5  jocuri de interior teribil de distractive și de captivante pentru copii!

1. Bătaia cu bulgări

Cu bulgări din hârtie, bineînţeles, pentru că bulgăreala adevărată e cea de afară. Cel mai distractiv mod de a încinge o bătaie cu bulgări este acela de a fabrica împreună cu cel mic nişte bulgări din hârtie igienică, aşadar care să fie uşori şi pufoşi, pe care să îi aruncați, cum și când vreți, unul către altul. Sigur, dacă aveți doi sau mai mulți copii, se va încinge o hârjoneală de zile mari în casă!

2. Aruncatul la coş

Nu la coşul de baschet şi nu cu o minge adevărată, decât dacă staţi la casă şi nu aveţi niciun vecin sub sau lângă voi. Mai simplu este să plasaţi un coş mare din plastic în mijlocul camerei şi să îl puneţi pe copil să arunce în el diverse obiecte ce nu se pot sparge. Alternați obiectele şi aruncaţi-le din diferite colţuri ale camerei, pe distanţe diverse, pentru distracţie amplificată. Aruncatul chiar e unul dintre acele jocuri de interior care prind la copii!

3. Clasicul de-a v-aţi ascunselea

Exact, clasica joacă în care cineva pleacă în căutarea altora, care s-au ascuns extrem de bine în prealabil, în locuri nemaivăzute şi neştiute, este distracţia garantată. Unde mai pui că pentru cei mai mici copilaşi acest joc este de mare ajutor în a-i învăţa mai multe despre permanenţa obiectelor, adică despre faptul că obiectele continuă să existe chiar şi atunci când nu mai intră în raza noastră vizuală.

4. O seară de dans

Copiii adoră să danseze sau, dacă nu, măcar să se bâțâie cu sau fără ritm pe fundal sonor. O seară de dans, ce poate fi foarte bine o seară tematică, va avea în mod sigur succes la cel mic. Ea îi va pune în mişcare nu numai părţile trupului responsabile cu dansul, ci şi chipul, pe care se va afla în tot timpul dansului un zâmbet larg de tot.

5. Patinajul, pe lista acelor jocuri de interior simpatice și antrenante

Am început cu pseudo-zăpadă, încheiem enumerarea acelor jocuri de interior simpatice cu simularea unor piruete elegante pe gheaţă. Adică cu mişcarea alunecoasă prin casă, ca şi când în picioare ar fi nişte patine. Doar că de data aceasta copilul poate să îşi pună picioarele în cutii goale de şerveţele, făcute din carton, cu care va glisa fără probleme pe mai toate tipurile de pardoseală. Se va amuza copios!

Dacă ți s-a părut util acest articol despre jocuri de interior, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa