3 ponturi pentru ca planurile de vară cu copiii să iasă bine

Monica Gaina
Poezii despre vară și vacanța mare

  Planurile de vară cu copiii vor ieși mult mai bine dacă știți să organizați o rutină și să luați pauze la momentele potrivite. Iată câteva ponturi pentru o vară de care să vă bucurați în familie.

  1. Planurile de vară cu copiii. Ia o pauză.

  Înainte de a intra în rutina de vară, ia o pauză de o săptămână sau două după ce se termină cursurile la grădință sau la școală pentru a te destresa. În loc să treci pe repede înainte prin planurile pe care le ai, ia o pauză pentru a-ţi permite ţie şi copiilor să faceţi ceea ce vă place. Stabiliţi câteva lucruri de-a lungul zilei, cum ar fi mesele, ieşirile, ori momentele de odihnă, însă daţi-vă şi posibilitatea de a vă juca sau a citi, a găti ori a dormi mai mult sau chiar de a nu face unele dintre treburi prin casă. Atât părinţii cât şi copiii au nevoie de astfel de pauze. O altă metodă este aceea de a vedea cum funcţionează mai bine lucrurile în familia ta şi de a renunţa la un program strict dacă este cazul.

  2. Planurile de vară cu copiii. Ritm şi rutină.

  În timpul pe care ţi-l aloci pentru a te linişti gândeşte-te la ce ţi-ar plăcea să faci în vară. Ce planuri ai pentru familia ta? Ce ai vrea să înveţi, să experimentezi? Cum vă petreceţi timpul în mod normal? Cum se întâmplă lucrurile în timpul anului şcolar şi cum în timpul verii? Stabileşte un ritm în casă alegânt câte o activitate pe care să o faceți într-o anumită zi. Când faci aceste planuri ţine cont de faptul că este nevoie să te adaptezi din mers. Ceea ce a funcţionat în trecut este posibil să nu mai funcţioneze a doua oară.

  De ce să ţii cont:
  -Cum se desfăşoară lucrurile zilnic în momentul de faţă?
  -Ce funcţionează şi ce nu?
  -În ce domenii ar trebui ca lucrurile să fie mai structurate şi unde nu?
  -Cum îţi doreşti să fie zilele tale şi cât din lucrurile pe care ţi le doreşti pot fi astfel?
  -Ce este bine pentru casă şi familie?
  -Ce accepţi şi ce nu?

  3. Planurile de vară cu copiii. Ai grijă de tine.

  Ce vei face vara asta ca să ai grijă de tine, ca mamă? Ai putea începe să practici un sport care îţi place, pleacă în drumeţii cu copiii, citeşte sau fă un anumit lucru care te atrage: scrie, pictează, etc. Fă-ţi timp vara asta pentru lucruri care te bucură. Astfel vei putea să le fii alături copiilor mai mult.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa