Activităţi în aer liber pentru copii. 15 idei

Mihaela Călin

Activităţi în aer liber pentru copii. Temperatura este ridicată, şcoala este închisă şi toţi copiii vor să stea în casă să se joace pe tabletă sau calculator. Pregăteşte-i copilului tău o zi de vară mai distractivă decât oricând cu jocuri, bricolaj şi activităţi pe care nu le poate face cu adevărat în casă. Cei de la www.popsugar.com au făcut o listă cu 15 activităţi în aer liber pe care copilul tău le va iubi: de la proiecte dezordonate până la cele care au legatură cu apa. Nu-ţi rămâne decât să le pui în practică.

Bricolaj cu scoici

Dacă aţi fost deja la mare, cu siguranţă v-aţi întors de acolo cu o pungă de scoici. Nu ştiai ce să faci cu ele? Ei bine, opţiunile sunt nenumărate. Împreună cu cei mici le puteţi picta, sau puteţi face un şirag de mărgele sau pune-i pe copii să le stivuiască pur şi simplu. Singurele lucruri de care aveţi nevoie este un adeziv şi un pic de creativitate!

Pictură pe faţă

Transformă-ţi copiii în animalele lor preferate cu vopsea, sclipici şi paiete. Nu-ţi face griji dacă nu eşti un artist profesionist de machiaj, copiii vor fi oricum încântaţi.

Pictură din baloane de săpun

De dată această copilul tău are voie să sufle în „băutură”. Cu doar câteva ingrediente pe care, probabil, le ai deja prin casă (apă, şampon, paie, coli de hârtie şi acuarele) cei mici pot crea tablouri frumoase cu bule colorate. Acestea se pot transforma în tablouri, decoraţiuni sau felicitări. O să se lase cu murdărie, într-adevăr, dar acest lucru face ca acest proiect să fie şi mai distractiv şi perfect pentru o după-amiază de varţ însorită

Faceţi o excursie

Ieşi cu copilul în aer liber, poate reuşiţi chiar să faceţi o excursie prin apropiere. O plimbare pitorească este un mod excelent de a vă încărca bateriile şi de a explora natura. De asemenea este ocazia perfectă pentru a-ţi învăţa copilul despre plante şi flori.

Hrăniţi raţele

Împachetaţi copiii, mergeţi în parc şi hrăniţi raţele! Doar cu o bucată de pâine, tu şi copiii aveţi distracţia garantată, ca să nu mai vorbim de chicotelile celor mici. De obicei în parcurile în care se află un lac, găsiţi şi raţe.

Joaca cu cretă colorată pe trotuar

O cutie de cretă colorată, vărsată direct pe trotuar, va însemna pentru copii minute întregi de divertisment şi multe alte oportunităţi de învăţare. Tot ce aveţi nevoie este un spaţiu concret şi o imaginaţie fără limite.

Preparaţi împreună o limonadă

În zilele extrem de calde, preparaţi limonadă în aer liber. Este destul de simplu de făcut, iar celor mici o să le placă ideea de a prepara o băutură în afara casei. Pentru o aromă plăcută în timpul verii nu ai nevoie decât de apă, miere, zeamă de lămâie şi câteva frunze de mentă.

Joaca de-a spălătoria auto

Spălarea maşinii este, probabil, una dintre puţinele treburi care pot fi transformate în joacă. Aşa că scoate găletuşele, cârpele, porneşte apa şi să înceapă distracţia. La sfârşit răsplăteşte-i pe cei mici cu câteva dulciuri făcute în casă!

Barul de îngheţată

Copiii iubesc îngheţata, iar într-o zi toridă de vară un bar de îngheţată în aer liber este o idee excelentă. Tot ce vă trebuie sunt câteva arome de îngheţată şi toppingurile preferate de copii.

Faceţi un foc de tabără

Una dintre cele mai bune amintiri din timpul verii poate să aibă loc în jurul unui foc de tabără. Dacă ai un spaţiu în care poţi face în siguranţă un foc de tabără pentru copii, nu ezita. Lasă-i pe cei mici să coacă legume la foc. Iar după ce toată lumea este sătulă, spuneţi poveşti sau glume în jurul focului.

Bătaie cu puştile cu apă

Scoateţi puştile şi pistoalele de jucărie, umpleţi-le cu apă şi… să înceapă lupta. Într-o zi fierbinte de vară, bătaia cu apă este un înlocuitor excelent pentru baia în piscină şi o modalitate distractivă pentru copii să se răcorească. Doar asiguraţi-vă că aveţi prosoape la îndemână.

Planificaţi o bătaie cu baloane cu apă

Într-o zi deosebit de caldă, umpleţi cu apă câteva baloane şi plasaţi-le în coşuri, prin curte. Apoi invitaţi copiii şi pe prietenii acestora la o bătaie cu baloanele cu apă.

Cursa de obstacole

Antrenaţi copiii să participe la o cursă de obstacole. Folosiţi obiectele pe care le aveţi prin garaj (frânghii, tuburi, bârne) că să creaţi un traseu prin curte. În felul acesta copiii îşi testează agilitatea şi se vor distra de minune.

Sărituri în fântânile arteziene

Planificaţi o zi în care să mergeţi să vizitaţi fântânile arteziene din parc pentru ca cei mici să se răcorească. Fiecare fântână este diferită, oferind copiilor diferite moduri de a se juca.

Mergeţi la picnic

Faceţi câteva sandvişuri şi porniţi spre parc. Este timpul pentru o aventură! Între gustările lor preferate, copiii se pot juca badminton sau fotbal pe iarbă, iar tu vei petrece   o după-amiază frumoasă sub soare.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa