13 aplicații deștepte pentru tableta copilului tău

Adriana Moscu
aplicatii destepte pentru copii totul despre mame

În vacanță sau în weekend, copilul tău nu poate renunța ușor la tehnologie. Puține sunt lucrurile care-l atrag mai mult decât jocurile pe tabletă. Dar știai că ele pot fi și nu doar distractive, ci și educative?

De nenumărate ori m-am trezit că vorbesc singură, pentru că ale mele erau cu totul absorbite de jocul de pe ecranul tabletei. Ba chiar, uneori, ridică tonul pentru că le întrerup și pierd puncte. Știți ce? M-am enervat destul, așa că am decis să lupt cu propriile lor arme. Dacă generația de azi e prea puțin dispusă să facă cunoștință cu lumea reală, atunci, soluția e să le-o aducem noi sub nas, sub forma unor aplicații deștepte pentru tabletă.

De la știință până la construcții de mașini, șah, geografie și matematică, vezi mai jos o serie de aplicații care fac orice, mai puțin să irosească timpul copilului.

Minecraft: Pocket Edition

Dezvoltat de Mojang

Copilul tău poate explora lumi generate la întâmplare și poate construi lucruri incredibile, de la simple case, până la castele grandioase. În plus, are la dispoziție două modalități de joacă: cea creativă, unde dispune de resurse nelimitate, sau cea de supraviețuire, unde joaca este contracronometru.

The Everything Machine by Tinybop

Creat de By Tinybop Inc.

Această aplicație potrivită pentru copiii de peste 6 ani îi permite micuțului să creeze, să testeze, să se joace sau să colecționeze absolut orice își dorește. E suficient să folosească un limbaj vizual de programare foarte simplu, pentru a conecta senzorii hardware la device-ul său. Astfel, poate crea o lumină ambientală, un caleidoscop, voci personalizate și orice îi mai trece prin cap.

Mate in 1 Puzzles

Dezvoltat de Gano Technologies LLC

E ceea ce-ți trebuie dacă vrei să-i dezvolți abilitățile în jocul de șah. Este potrivit atât pentru începători, cât și pentru avansați, care au la dispoziție peste 180 de probleme interactive de șah spre rezolvare. Miza e să termine fiecare joc prin șah mat dat adversarului.

Monument Valley

Dezvoltat de ustwo™

În Monument Valley, copilul tău va manevra clădiri cu o arhitectură imposibilă și va fi condus de o prințesă tăcută, printr-un tărâm de vis. Jocul este o explorare suprarealistă a unui loc cu o arhitectură și geometrie imposibile, plin de iluzii optice și cărări misterioase.

Numberlys

Dezvoltat de Moonbot Studios

Numberlys îi dezvăluie micuțului într-un mod distractiv și captivant istoria alfabetului. Copilul va descoperi o grafică ce duce cu gândul la o combinație inedită între lumea din King Kong, cea din Metropolis, dar și cea din Super Man ori din atmosfera vintage a Târgului Internațional din New York-ul anului 1939. Moonbot Studios a produs și alte aplicații de succes în trecut, printre care mult aclamata The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore.

Crazy Gears

Dezvoltat de Edoki Academy

Crazy Gears este un joc digital de ultimă generație, al cărui design reproduce în totalitate un motor mecanic și care ține cont de gândirea critică a celor mici. Crazy Gears garantează momente de distracție nebună, potrivită și pentru cei mari!

Hopscotch: Make games! Learn to code. Coding made easy!

Dezvoltat de Hopscotch Technologies

Este o aplicație premiată care îți învață copilul limbaje codificate. Mai mult, aplicația îi oferă celui mic posibilitatea de a crea propriul joc și de a-l publica în timp real, astfel încât să poată fi jucat de oricine dorește.

Quick Math Pack

Dezvoltat de Shiny Things

Quick Math Pack conține toate cele patru aplicații premiate Quick Math, care îi vor dezvolta ștrengarului gândirea aritmetică, îl vor ajuta să rețină ușor tabla înmulțirii și a împărțirii, fracțiile și alte noțiuni de matematică, toate contracronometru, în încercarea de a-i îmbunătăți viteza de rezolvare. Este ideal atât pentru cei care vor să se deprindă cu noțiunile de algebră, cât și pentru cei care au nevoie de o recapitulare și o împrospătare a cunoștințelor.

Barefoot World Atlas

Dezvoltat de  Touchpress Limited

Barefoot World Atlas pune lumea la picioarele copilului tău! Cu această aplicație incredibilă, oricine poate naviga în jurul unui glob magic, 3D, și poate descoperi frumusețile și comorile planetei albastre – de la continente, până la oceane și schimbările climatice.

Epic! – Unlimited Books for Kids

Dezvoltat de Epic! Creations Inc

Epic! este o aplicație premium în materie de librărie eBook. Găsești aici nenumărate cărți pentru copii de până la 12 ani – nu mai puțin de 12.000 de titluri atent selecționate. În plus, Epic! pune la dispoziție mii de audio book-uri. O enciclopedie la purtător!

Brain It On! – Physics Puzzles

Dezvoltat de Orbital Nine

Puzzle-uri provocatoare pentru creierul copilului tău – așa se poate descrie, pe scurt, această aplicație distractivă care, în același timp, stimulează gândirea logică a celui mic. Puștiul tău trebuie să deseneze forme cu ajutorul cărora să rezolve puzzle-uri aparent simple. Ce este interesant – nu există o singură soluție. Fiecare e liber să găsească cea mai scurtă cale spre rezolvare.

Endless Reader

Dezvoltat de Originator Inc.

Această aplicație folosește cuvinte uzuale, frecvent utilizate în școală și în cărțile pentru copii. Copiii trebuie să recunoască aceste atunci când le văd, în scopul de a se deprinde cu citirea fluentă. Fiecare cuvânt dispune de un puzzle interactiv care prinde viață, apoi un puzzle propoziție care se transformă în ceea ce descrie copilul. Mai distractiv de-atât, nu se poate!

Professor Astro Cat’s Solar System

Dezvoltat de Minilab Ltd

Micuțul va fi propulsat în spațiu, unde va învăța despre minunățiile din Univers cu ajutorul profesorului Astro Cat și al prietenului său de încredere, Astro Mouse. O aventură intergalactică nu doar distractivă, ci foarte educativă! Să mai menționăm că cel mic va învăța să construiască o rachetă?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa