11 lucruri pe care să nu le faci când călătorești cu copilul

Cristina Călin, redactor
călătorești-cu-copilul

Atunci când planificăm să plecăm în vacanță cu copiii obișnuim să punem pe listă tot felul de obiective turistice și de multe ori nu luăm în calcul și dorințele celor mici. Dacă vorbim despre un oraș unde nu am mai fost niciodată, atunci am vrea să bifăm toate obiectivele istorice și culturale și avem impresia că îi oferim copilului experiențe care îl îmbogățesc. Cu puțină atenție la nevoile celui mic, putem face din orice concediu o reușită. Matador.com ne învață ce să facem ca amintirile să fie frumoase și să nu avem parte de tantrumuri și regrete.

  1. Nu duceți copiii la prea multe muzee, biserici, ruine sau grădini zoologice! Nu vă așteptați să vă împărtășescă entuziasmul cu privire la toate locurile noi pe care le văd!

Un muzeu, o biserică, o grădină zoologică sunt suficiente. Altfel, aveți toate șansele să se plictisească, pentru că au impresia că toate sunt la fel. Dorința ta este să înțeleagă mai bine istoria, dar copiii vor experiențe interactive. Sunt muzee care oferă astfel de programe pentru cei mici, dar nu peste tot, și atunci este bine să nu le încărcați programul.

8 trucuri pentru călătoriile cu copiii

  1. Au nevoie de timp de odihnă

Concediul în ritmul lui Speedy Gonzales nu este potrivit pentru copii. Dacă aveți un city break de 4 zile și vreți să vedeți tot Parisul și împrejurimile cu cei mici, aveți toate șansele să vă întoarceți acasă și nervoși și cu o gaură mare în buget. Nu vă așteptați să fie entuziasmați dacă îi treziți la 6.30 ca să aveți timp să mergeți la Versailles, la 10.00 -11.00 noaptea să fiți înapoi la hotel și a doua zi să o luați de la capăt. Lăsați-i și să se joace, să se uite la televizor sau, pur și simplu, să doarmă.

Să călătorești cu copilul înseamnă să ai grijă la reguli

  1. Aveți grijă la consumul de zahăr

Vacanțele înseamnă realxare și la capitolul reguli de alimentație. Dacă, de exemplu, aveți o escală de câteva ore și copiii insistă că vor dulciuri, poate sunteți tentați să cedați. Cu cât vor consuma mai mult zahăr cu atât vor fi mai agitați, așa că este bine să aveți pregătite niște gustări sănătoase.

8 idei amuzante de jocuri pentru când mergi cu mașina

  1. Nu renunțați la gadgeturi!

În cazul călătoriilor lungi, tableta sau orice alte gadget care poate ține copilul ocupat poate fi o salvare. Evident, pui în bagaj și cărți și alte jucării, dar nu exclude din start posibilitatea de a le umple o parte din timp cu desene animate sau jocuri pe care tu să le alegi în prealabil.

  1. Stabilește un plan în cazul în care vă pierdeți unii de alții

De fiecare dată când plecați undeva luați în calcul posibilitatea că vă puteți rătăci. Copilul mic ar trebui să aibă asupra lui un bilet cu numele lui, numele părinților și numarul de telefon. Copilul mai mare ar trebui să știe că dacă se întâmplă așa ceva trebuie să revină la locul în care ați fost împreună ultima dată. În cazul în care nu știe cum să se întoarcă acolo, trebuie să apeleze la un polițist. De la hotel luați întotdeauna o carte de vizită pe care copiii să o aibă asupra lor.

  1. Regulile privind mâncarea

Poate nouă, adulților, ne place să încercăm mâncăruri exotice, însă copiii nu sunt întotdeauna încântați. Desigur, poate vor gusta dintr-un preparat nou, dar vor alege întotdeauna ceea ce le este familiar. Mâncărurile cunoscute nu numai că vă vor feri de indigestii, dar le vor da și un anumit grad de confort emoțional.

Gustări sănătoase. 7 idei pentru călătoriile cu maşina

  1. Expediții de o zi? În niciun caz!

Chiar dacă voi sunteți amatori de expediții pe munte lungi și vi se pare plin de aventură, un copil nu doar că se va plictisi, dar va obosi foarte repede și aici la plânsete și nervi încordați nu mai este decât un pas. Apoi, unele trasee pot fi cu adevărat periculoase și pot pune în pericol viața celor mici. Limitați-vă la urcări pe munte de maximum o oră dus, după masa de dimineață, când copilul este odihnit.

  1. Informați-vă asupra regulilor locale!

Fiecare țară are propriile reguli cu privire la maniere. De exemplu, în Mongolia este politicos să râgâi după masă, e un semn de apreciere. Nu e nevoie să certați copilul pentru scăpare. Descălțatul la intrare într-o locuință poate fi o jignire într-o țară sau perfect politicos în alta. Cel mai bine este să vă informați înainte.

Răul de călătorie: când apare şi cum se poate trata

  1. Ziua copilului

Într-una din zilele de vacanță, lasă copilul să facă el programul. Prezintă-i niște variante și lasă-l să aleagă ce și-ar dori el. Eventual, poate alege să meargă la un loc de joacă adecvat vârstei lui, iar părinții pot savura un pahar de vin cu alți adulți relaxați, știindu-și copilul în siguranță.

  1. Copiilor nu le plac tururile lungi de orașe

Ești încântată că ai găsit o ofertă foarte interesantă cu un tur de oraș, o zi întreagă? Ei bine, copilul tău s-ar putea să strâmbe din nas. Totul se va întâmpla pe repede înainte și nu veți reuși practic să vedeți nimic concret, chiar dacă ați trecut prin multe locuri. Cel mic va fi obosit și obosit, iar voi ați pierdut o zi întreagă.

Cât de mult se ceartă cuplurile în vacanță?

  1. Părinții trebuie să se distreze și ei!

Pune-te la mintea copiilor, alergați pe străzi, faceți poze caragioase, râdeți mult! Concediul cu copiii nu trebuie să fie stresant, ci să aducă bucurie tuturor!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa