10 idei de pictură inedită care îi vor ține ocupați pe cei mici

Raluca Manea
10 idei de pictura totul despre mame

Te-ai săturat să auzi, tărăgănat şi bosumflat, odiosul “M-am plictisiiit!”? E timpul să scoţi bagheta ta magică de supermamă şi să îţi transformi bucătăria într-un inedit atelier de pictură!

Fără costuri suplimentare, doar cu acuarele, guaşe, hârtie şi chestii de prin sertarele bucătăriei,  poţi transforma ziua micuţului tău într-un maraton de pictură!

Iată 10 idei de pictură inedită puse în practică de prietenele mele  şi de copiii lor:

1. Pictură pe folie de aluminiu

Cu o bucată de folie de aluminiu şi un beţişor cu vată,  copilul poate experimenta după pofta inimii: spirale, linii, onduleuri, haotice sau ordonate, toate vor arată superb pe fondul argintiu. După aceea, poţi lipi folia pe o coală albă de hârtie şi decupa din ea un model haios, cum este acest peştişor creat de fetiţa Valentinei.

picturafoiealuminiu

2. Pictură cu folie de împachetat cu bule

Micul meu pictor s-a distrat teribil să ştampileze hârtia cu ajutorul unei bucăţi de folie de împachetat cu bule de aer (bubble wrap). A încercat şi varianta cu foila drept ştampilă, şi invers, punând foaia peste folia unsa din belsug cu vopsea. Din hârtia pictată astfel, după uscare, am decupat forme diferite cu care am făcut colaje si felicitari.

picturabubblewrap

3. Pictură pe hârtia de copt

Valentina, care este profesoară de engleză, îi  place să le ofere micilor săi elevi experienţe speciale. Ei au învăţat cum se spune yellow sun, pictandu-l cu beţişoare de urechi pe hârtie de copt. Hârtia fină le-a dat copiilor voie să experimenteze modele jucăuşe pe soarele gălbui.

picturahartiecopt

4. Pictură cu bureţi de bucătărie

Ce poate fi mai simplu decât atât? Dar ea devine magică dacă în vopsele strecuraţi un pic de sclipici, cum a făcut Antoaneta pentru copiii ei! Iar dacă aveţi câteva şabloane de plastic, cei mai mici le pot picta pe deasupra cu un burete de bucătărie. Când îndepărtezi şablonul rămâne imaginea imprimată, foarte frumos!

picturacusabloane

5. Steluţe din ştampile de cartofi

O jumătate de cartof, un cuţit cu care să decupaţi o steluţă şi iată o ştampila originală. Băieţelul Adrianei a foar super încântat de idee! Cu o astfel de ştampilă, cei mici pot decora hârtia de împachetat pentru cadoul pregătit de sărbători bunicilor.

picturacucartof1

6. Trandafiri din cozi de ţelină

Nu-i aşa că au ieşit perfecţi  trandafirii ştampilaţi de fetiţă Adelei, cu o simplă coadă de ţelină înmuiată în vopsea roşie?  Câte tablouri cu grădini înflorite pot ieşi, în felul acesta,  din mânuţele pictorilor iscusiţi!

picturacutelina

7. Portrete suflate cu paiul

Ce-ar fi să îi propui micului pictor să facă portete de familie, însă coafate diferit, cu tunsori ajustate din… pai?  E o idee haioasă propusă de Ema, o învăţătoare “altfel”, demnă de toată admiraţia. Ideea aceasta se afla şi pe lista noastră de activități.

picturacupaiul

8. Pictura cu furculiţa

Furculiţele de unică folosinţă sunt foarte versatile.  Cu ele poţi picta iarbă, lalele, şi chiar coama unui leu fioros, ca cel de la atelierul Valentinei, inspiat din povestea „Hetty and the lion”.

picturacufurculita

9. Pictură cu balonaşe de săpun

Chiar şi mie mi s-a părut grozavă ideea Marianei de a crea un peisaj marin cu balonaşe de spumă, mai cu seama că distracţia e dublă. Cel mic face mai întâi baloane cu paiul, apoi încearcă să capteze spuma pe hârtie pentru a reprezenta valurile marii.

picturacuspuma

10. Orez colorat

Coloraţi orezul cu acuarele, lăsaţi-l la uscat, iar apoi aranjaţi-l în straturi contrastante, în borcane.  E o ocupaţie relaxantă atât pentru copii, cât şi pentru adultul care le da o mâna de ajutor. Poţi citi mai multe detalii despre această activitate pe blogul Caiet pentru casa mea.

picturaorez

Fie că e vorba de matematică cu boabe de fasole, experimente interesante cu oţet şi bicarbonat, de picturi originale sau gustări făcute în întregime de cei mici, trebuie să recunoaştem că educaţia începe în bucătărie! Și, apropo de acest lucru, iată o altă serie de idei care să umple zilele celor mici: 6 experimente de făcut cu copiii în bucătărie

Nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu toate articolele noastre!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa