10 desene animate care fac viața mai frumoasă oricărui copil

Daniela Ghiorghe
alba ca zapada

Fie că vrei să organizezi o seară pentru vizionat filme sau pur și simplu vrei să le dai ceva de făcut copiilor tăi, nimic nu e mai enervant să nu știi ce film să alegi. De aceea, am creat o listă cu 10 desene animate pentru copii, care sigur o să vă placă la nebunie.

1. Mica sirenă (The Little Mermaid)

O prințesă, un tată autoritar și o poveste de dragoste imposibilă. Acestea sunt ingredientele unei povești clasice pentru copii. Ceea ce o face specială este că acțiunea se petrece în mare pentru că prințesa este de fapt…sirenă. Oscar pentru coloană sonoră.

2. Albă-ca-Zăpada și Cei Șapte Pitici (Snow White and the Seven Dwarfs)

Povestea fraților Grimm a fost filmul din 1937 care ne-a făcut să asociem Disney cu desenele copilăriei. Binele învinge răul, adică vrăjitoarea cea rea este învinsă de o fată cu suflet bun, care este ajutată de 7 pitici simpatici să fie alături de prințul ei.

3. Frumoasa și Bestia (Beauty and the Beast)

„Frumoasa și Bestia” face parte din seria Disney de filme clasice pentru copii. Prințesa Belle îi învață pe cei mici să vadă dincolo de înfățișare și să se uite la alte calități, așa cum face ea cu Bestia, care se dovedește a fi prinț. Celelalte personaje din casă dau un ton aparte producției.


4. Cartea junglei (The Jungle Book)

Deși acțiunea se petrece într-o junglă periculoasă, plină cu animale feroce, filmul este îmblânzit de umorul și inocența unui băiețel orfan și prietenia lui cu un urs. Cei doi vă vor face să vă ridicați de pe canapea ca să dansați și să cântați în tandem cu ei.

5. Regele Leu (The Lion King)

Legile junglei se combină cu piesa Hamlet a lui Shakespeare în această poveste a unui pui de leu care realizează că trebuie să-i răzbune moartea tatălui său. În plus, formarea sa ca leu va fi accelerată de revendicarea tronului pentru a completa ciclul vieții. Poate deveni emoțional în unele momente, însă merită văzut.

6. 101 dalmațieni (101 Dalmatians)

Copiii adoră cățelușii, așa că sigur le va plăcea și această animație, care are în plin plan povestea tristă a unor blănoși pătați. Dorința Cruellei de Vil de a-și face o haină din blana cățelușilor îi poate speria pe cei mici, în același timp le va activa spiritul justițiar. Cea mai bună variantă este cea Disney din 1961.

7. În căutarea lui Nemo (Finding Nemo)

Filmul premiat la Oscar este o poveste emoționantă care va face întreaga familie să stea cu inima la gură de grija peștișorului Nemo, care se pierde de tatăl său în drum spre școală, după ce un rechin i-a mâncat mama şi fraţii.

8. Shrek

Dacă sunteți obișnuiți cu poveștile clasice cu prințul fermecător călare pe un cal alb, puteți să uitați de ele. Această animație vă arată că oricine își poate găsi dragostea vieții sale, până și un căpcăun morocănos ajutat de un măgar cu atitudine. În plus, le va da copiilor voștri o lecție: nu contează doar frumusețea.

9. Povestea jucăriilor 2 (Toy Story 2)

Continuarea primului film, „Povestea jucăriilor 2” redă povestea unei jucării pe nume Woody (voce: Tom Hanks), care află că este o celebritate. El va trebui să facă o alegere grea: dragostea sau faima.

10.Pisicile aristocrate (The Aristocats)

Aceasta este versiunea felină a unui alt basm de succes: „Doamna și vagabondul”. O pisică moștenitoare a unei averi impresionabile este ajutată de un motan vagabond, pe ritmuri săltărețe de jazz. Dovadă că dragostea nu ține cont de situația financiară.

Dacă ți s-a părut util acest articol despre cum sa ai un copil mai puternic, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

Te-ar mai putea interesa