Provocări pentru mamele cu copii care par mai mari decât vârsta lor

Iulia Mirică
copii mari

  Copiii care par mai mari decât sunt nu au un comportament diferit, însă cresc puțin mai repede decât ceilalți copii. Pentru că arată mai mari, așteptările celor din jur vor fi pe măsură, iar acest lucru poate fi frustrant, scrie scarymommy.com.

  Mamele acestor copii sunt deranjate atunci când cei din jur au pretenții absurde de la micuți doar pentru că sunt înalți sau mai bine dezvoltați fizic față de cei de aceeași vârstă. Iată șapte situații cu care se confruntă în mod constant acești copii.

  1. Oamenii se așteaptă ca piticul tău să facă lucruri pe care nu le poate face

  Din cauza faptului că puștiul tău pare mai mare decât vârsta pe care o are, persoanele necunoscute nu își dau seama că încă este un copil mic și că face lucrurile normale vârstei lui reale – are un vocabular limitat sau un impediment de vorbire adorabil. Unele persoane s-ar putea să fie dezamăgite și să-i chestioneze capacitatea mentală.

  2. Oamenii se uită ciudat la tine pentru că încă îl plimbi pe copil în cărucior

  Da, probabil că nu mai încape prea bine în cărucior, dar, în ciuda aparențelor, nu este un copil leneș de clasa a treia. Oricât de mult s-a dezvoltat, copilul rămâne un copil, care obosește repede și care are nevoie de sprijin din partea mamei sale. Așa că va fi purtat în brațe sau în cărucior la fel ca orice alt copil de vârsta lui.

  3. Un copil mai mare este mai greu de cărat atunci când este adormit

  Piticul tău va adormi în scaunul din mașină sau pe canapea. Iar tu va trebui să îl duci în pat, în brațe, pentru că preferi să nu îl trezești. Așa că te vei chinui puțin să faci acest lucru fără a-l trezi, dar satisfacția va veni când îl vedeai liniștit în pătuțul lui.

  4. Îți este mult mai ușor să-l găsești printre ceilalți copii pe terenul de joacă

  Unul dintre beneficiile unui copil prea mare pentru vârsta lui este faptul că îl poți găsi mult mai ușor printre ceilalți copii de vârsta lui, atunci când ieșiți la joacă.

  5. Copiii care se dezvoltă mai repede nu știu cât de multă forță au

  Copiilor le place să se joace, dar cei mai mari dau uneori de bucluc. S-ar putea să-și strângă în brațe prea tare prietenul de joacă. Sau s-ar putea să aplice o forță mai mare decât se așteaptă asupra jucăriilor și să le strice mai ușor. Dar nu îți face griji! Treptat, va învăța cum să-și gestioneze forța.

  6. Copiii mai mari pot ajunge la rafturi și deschide uși mult mai ușor

  Toți copiii, indiferent de înălțimea lor, au în comun un lucru: vor să facă lucrurile care știu că nu le sunt permise. Îți va fi mai greu să îl împiedici să facă aceste lucruri atunci când ajunge aproape la orice raft, dulap, clanță. Așa că ai grijă unde ascunzi lucrurile la care chiar nu vrei să ajungă.

  7. Este greu să le găsești hainele potrivite

  Cele mai multe haine pentru copii sunt făcute după anumite măsurători. Va trebui să cauți pantaloni suficient de lungi pentru copilul tău, dar care să-i vină bine și în talie. Dacă ai ceva abilități de croitorie, este momentul potrivit pentru a le folosi.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa