13 feluri în care te schimbi ca mamă de băiat

Marina Rosenfeld
mama copil imbratisare

  Când eşti mamă de băiat, viaţa e o mare aventură, iar momentele plictisitoare sunt doar o amintire. Chiar dacă băiatul tău e un mămos sau un explorator, e minunat să fii mamă de băiat.

  Să creşti un băiat este un continuu proces de învăţare încă din prima zi, şi nu înveţi doar lucruri despre el, ci şi despre tine, arată netmums.com.

  1. Vezi lumea cu alţi ochi când ești mamă de băiat

  Înainte de a avea un băieţel, ai vagabondat prin viaţă fără să fii atentă la lumea din jurul tău, decât dacă vedeai nişte pantofi superbi în vitrina vreunui magazin. Acum eşti în permanentă alertă la lucrurile care îi plac băieţelului tău: melci, beţe etc. Te forţează să fii atentă la lucrurile mărunte şi îţi oferă altă perspectivă asupra vieţii.

  2. Nu mai eşti o plângăcioasă

  Dacă te-a nimerit un jet de pipi în ochi pe când îi schimbai scutecul sau a trebuit să-i scoţi un melc din guriţă, nimic nu te mai impresionează. Da, băieţeii pot fi scârboşi, dar nu ai ce face decât să accepţi asta.

  3. Îţi accepţi trupul aşa cum e

  Când ai un băieţel, te gândeşti la felul în care lumea prezintă femeile. Eşti hotărâtă să îi arăţi că femeile nu sunt ca Kendall Jenner şi Cara Delevingne, iar pentru asta trebuie să-ţi accepţi corpul aşa cum este el. Bine, poate te prefaci că te accepţi aşa cum eşti, dar merită dacă îi arăţi fiului tău că femeile sunt diferite.

  4. Esti mai puţin pretenţioasă cu felul cum arăţi

  Când îti petreci timpul cu copilul trăgând după tine camioane prin parc, aruncând cu pietre în apă şi jucând fotbal, nu ai timp să ai grijă de tine, unghiile tale au oja decojită, iar părul e soios. Uniforma ta de fiecare zi sunt blugii, pantalonii de trening şi hainele sport, e chiar eliberator să iei o pauză de la hainele de doamnă.

  5. Apreciezi tot mai mult drepturile femeilor

  Nu doar fetele trebuie să înveţe despre drepturile femeilor, ci şi băieţii. Este esenţial ca bărbaţii viitorului să crească învăţând despre egalitate, iar pentru că eşti modelul copilului, cade în sarcina ta să-l înveţi asta, fie că mergi la serviciu şi eşti foarte bună în ceea ce faci,  fie că partenerul tău este cel care calcă haine.

  6. Ridici ştacheta pentru partenerul tău

  El este modelul pentru fiul tău, el îşi va trata în viitor partenera la fel, aşa că trebuie să te asiguri că îi dă un exemplu bun. Dacă partenerul tău crede că e în regulă să-şi arunce pantalonii pe jos sau să facă pipi pe colacul de la wc, aşa va face şi copilul tău. Viitoarea ta noră îţi va mulţumi într-o zi.

  7. Începi să ai alte frici

  Când eşti mamă de băiat, sunt alte gânduri pe care ţi le faci, cum ar fi găştile, iar ideea că el, adolescent, ar putea lăsa o fată însărcinată face să-ţi îngheţe sângele în vene. De aceea, trebuie să ai cu el cea mai bună relaţie.

  8. Ai mai multă răbdare ca niciodată

  Băieţii par să trăiască într-o lume a lor, ceea ce înseamnă că totul, de la a-şi pune pantofii singur la a învăța să citească, durează de două ori mai mult decât te-ai aştepta. Este al naibii de frustrant, dar te face să descoperi că ai mare răbdare, câtă nu credeai că vei avea vreodată.

  9. Nu te mai jenează nimic

  Ca femeie, probabil chestiile de băieţi par ciudate pentru tine, dar faptul că ai un băiat te face să treci peste orice jenă. După ce ai văzut că bebeluşii băieţi au şi ei erecţie, să arunci la gunoi serveţele dubioase din camera adolescentului, nu e mare lucru.

  10. Devii o mamă tigroaică

  Băieţeii au ceva fragil în ei, cu părul lor încâlcit şi genunchii juliţi. Dacă cine îi face rău băiatului, fizic sau emoţional- războinicul din tine răbufneşte şi faci orice să-l protejezi.

  11. N-ai fost niciodată mai activă

  Băieţeii sunt la fel de activi ca nişte căţeluşi în aer liber. Fiecare zi e prilej de joacă, de a construi castele din pernele din casă. Nu poţi bea o cafea liniştită și este epuizant să trăiești astfel. Pe de altă parte, nu a fost niciodată mai uşor să faci mişcare.

  12. Sfera ta de interese se lărgeşte

  N-ai crezut niciodată că te va interesa Bob Constructorul, Omul Păianjen sau Minecraft. Si cine ar fi crezut că poţi tine minte scorul de la Man City?

  13. Inima ta e permanent plină

  Când creşti un băiat, coşul de rufe e mereu plin, nu poţi trece prin cameră fără să te împiedici de Lego şi trebuie mereu să-i aminteşti mereu să tragă apa la toaletă. Dar când  băieţelul ţi se cuibăreşte în braţe, simți că nu există privilegiu mai mare decât acela de a-i fi mamă.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa