10 rase de câini prietenoase cu copiii

Mihaela Călin
copil caine beagle

Copiii care cresc alături de câini sunt mai fericiți, mai buni, mai blânzi și mai independenți, arată un studiu realizat de Universitatea Yale. Mulți părinți au observat că prietenii canini îi pot binedispune pe copii. Dar care sunt acele rase de câini prietenoase cu copiii?

Adoptarea unui câine este ca și cum ai alege un nou membru al familiei. Nu este o decizie ușoară și ar trebui mai întâi să faci o cercetare adecvată. Când sunt implicați copii, decizia este și mai importantă. Adevărul este că unele rase nu sunt potrivite pentru familiile cu copii. Acestea pot fi în mod natural nervoase sau agresive. Dacă ești în căutarea celui mai bun câine de familie, iată câteva calități pe care trebuie să le cauți:

Rezistent. Copiii nu sunt întotdeauna atât de blânzi precum ar trebui să fie. Deci ai nevoie de un câine care să fie răbdător și rezistent. Acest lucru este important atât pentru siguranța copilului tău, cât și pentru fericirea câinelui. Rasele de talie mică sau „toy” sunt cunoscute ca fiind mai nervoase și nu sunt o alegere bună pentru copii.

Un bun temperament. Temperamentul denotă personalitatea câinelui. Ar trebui să cauți un temperament plăcut. De exemplu, un câine mai calm are capacitatea de a forma legături puternice și de a fi un partener excelent pentru copii.

Energic. Rasele de câini perfecte pentru copii au o doză mare de energie. Ele trebuie să fie capabile să țină pasul cu copiii, fără să obosească sau să fie iritate. Asigură-te că alegi o rasă ale cărei nevoi corespund nivelului de activitate al familiei tale. Dacă nu poți satisface nevoile unui câine, excesul de energie al acestuia poate duce în timp la probleme de comportament.

Inteligent. Deși toți câinii trebuie instruiți, acest lucru este cu atât mai important, atunci când aceștia stau în preajma copiilor. Noul animal de companie trebuie să știe că NU înseamnă NU, cât mai curând posibil – pentru siguranța copiilor tăi.

Pe lângă prietenia unui cățeluș, îți recomandăm să-i oferi copilului tău o lectură interesantă, cartea O javră, un câine și un copil, scrisă de Sidonia Drăgușanu. Este povestea în versuri a iubirii necondiționate pe care un câine i-o oferă stăpânului, indiferent de comportamentul acestuia. Cartea poate fi cumpărată de AICI.

Cu aceste calități în minte, iată 10 rase de câini prietenoase cu copiii, potrivit site-ului www.dogtime.com

Labrador

Labradorul este un câine încrezător, inteligent, bun și loial. Nu este nici agresiv, nici timid, dar este extrem de răbdător, ceea ce-l face o alegere perfectă pentru copii.
Această rasă are nevoie de multă mișcare. Labradorul iubește joaca – recuperarea jucăriilor este jocul său preferat. De asemenea vei descoperi că amuzantul și iubitorul labrador este afectuos și ascultător, ceea ce înseamnă că micuții tăi se vor îndrăgosti instantaneu de el.
Această rasă este adaptată să trăiască în aer liber, dar, de cele mai multe ori, ar prefera să fie în interior, alături de oameni.

Curly Retriever

La fel ca majoritatea Retrieverilor, Curly Retriever este una dintre cele mai inteligente rase din listă. Datorită părului scurt, cârlionțat, îngrijirea se face foarte ușor, necesitând doar îngrijire moderată. Un Curly Retriever este loial față de familie și execută cu bucurie activitățile atletice. Când nu aleargă, acești câini adoră să stea culcați lângă stăpânii lor, ca niște buni tovarăși.

Beagle

Printre acele rase de câini prietenoase cu copiii se numără și rasa Beagle. Aceștia sunt energici și foarte prietenoși, iar temperamentul lor calm îi fac o alegere excelentă pentru familii. Iar dacă puștii tăi iubesc să petreacă timp în aer liber, această rasă se va potrivi perfect, din moment ce nimic nu-i place mai mult unui Beagle decât să exploreze trasee și împrejurimi. Câinii din rasa Beagle sunt la origine câini de vânătoare, iar construcția lor robustă denotă faptul că nu sunt niciodată prea obosiți ca să joace. Aceșți câini se vor lega puternic de familiile lor, adulți și copii deopotrivă.

Rase de câini prietenoase cu copiii: Basset Hound sau leneșul loial

Un alt câine de vânătoare, Basset Hound, este cunoscut ca fiind o alegere nemaipomenită ca animal de companie pentru familii. Este un câine de vânătoare mai lent, trecând drept leneș în jurul casei. Câinii din rasa Basset Hound sunt loiali familiei lor. Talia lor medie îi face adaptabili la orice spațiu de locuit. Basset Hound sunt câini iubitori și buni. Singurul dezavantaj poate fi faptul că sunt încăpățânați, motiv pentru care dresajul va necesita mai multă răbdare. Deci sunt cei mai buni câini pentru familiile cu ceva timp în plus.

Britanny

Câinii din rasa Brittany sunt animale de companie grozave pentru familiile active. Acești câini sunt cunoscuți a fi mai ales atletici și au nevoie de o activitate constantă pentru a fi fericiți. Brittany sunt câini orientați spre sarcini, ceea ce îi face ușor dresat, dar înseamnă, de asemenea, că nu pot fi lăsăți singuri pentru perioade lungi de timp. Sunt prietenoși și îndrăgostiți de distracție și lucrează cel mai bine în familii numeroase, unde pot avea o companie consistentă.

Setterul irlandez

Cunoscut pentru blana sa roșie, Setterul irlandez este jucăuș, energic, adoră să fie în preajma oamenilor și se joacă bine cu copiii. Are cel mai bun comportament, atunci când este înconjurat de cei dragi. Acest câine are nevoie de multă mișcare și este o bună alegere pentru copiii energici. Un partener inteligent și ușor de dresat, Setterul irlandez este perfect pentru familiile care locuiesc la curte.

Rase de câini prietenoase cu copiii: Newfoundland sau Babysitter-ul

Rasa Newfoundland este poreclită „Babysitter-ul natural”, fiind considerată una dintre cele mai inteligente rase din lume. Și se întâmplă să adore copiii și să-i protejeze foarte mult. Blândă, amabilă și răbdătoare, această rasă este aproape ca Maica Tereza a câinilor. Atât copiii, cât și vârstnicii se vor îndrăgosti rapid de acest câine minunat, dulce și mare.
Newfoundlandul se potrivește cel mai bine unei familii cu spații deschise mari și, deși este cunoscut că salivează excesiv, nu ar trebui lăsat să trăiască în aer liber în curte. Această rasă vrea să fie lângă familia sa. Newfoundland este, de asemenea, un mare înotător, fiind cunoscut pentru salvarea de vieți în situații de urgență. Ei sunt ușor de antrenat și destul de orientați spre sarcini, așa că nu-ți fie frică să le oferi stimulente care necesită puțină muncă suplimentară din partea lor.

Spanielul de apă american

 

Spanielul de apă american este un câine extrem de energic, fiind la origine un câine de
vânătoare. Acești câini trebuie să-și petreacă toată ziua alergând, dacă vrei să dormi
noaptea. Această rasă îndrăgește apa (de aici și numele ei). Câinii din rasa Spaniel de apă
american sunt mari înotători și chiar au un strat de blană rezistent la apă. Ca un bonus, deși acești câini sunt în mod excepțional calzi cu proprietarii lor, ei sunt
precauți cu străinii, fiind excelenți paznici.

Boston Terrier

Boston Terrierul se numără și el printre acele rase de câini prietenoase cu copiii. Acest câine este cunoscut și sub pseudonimul „Gentleman-ul american” datorită blăniței sale alb cu negru, asemănătoare smoking-ului. Inițial aceșți câini au fost crescuți ca și câini de luptă, dar… Boston Terrierul este un iubitor, nu un luptător.
Acești câini sunt extrem de inteligenți și sunt plini de energie, în ciuda staturii lor îndesate și scunde. Sunt afectuoși și plini de dragoste, chiar dacă sunt puțin obraznici. Dimensiunea, energia și construcția robustă îi fac animale de companie grozave.

Pudelul

Pe lângă trăsăturile lui distinctive, pudelul se întâmplă să fie, de asemenea, un câine foarte inteligent și blând. Rasa este disponibilă atât în dimensiuni mici, cât și standard, ceea ce înseamnă că poți alege pudelul care se potrivește cel mai bine cu mediul tău de viață. Sunt minunați pentru copiii cu alergii, deoarece le cade foarte puțin păr.
Fiecare talie vine cu diferite avantaje. Pudelul de talie standard, de exemplu, este foarte ascultător și inteligent, jucăuș și aventuros. Adesea timid cu străinii, se înțelege foarte bine cu oamenii și copiii familiari. Pudelul de talie mică, pe de altă parte, tinde să se dedice unei singure persoane, dar se poartă frumos cu alte animale de companie și cu copiii. Pudelul de talie mică este inteligent, receptiv, ascultător și jucăuș, fiind un partener minunat pentru copii. Pudelul este un câine mândru și elegant, grijuliu și loial totodată.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa