10 cele mai bune rase de pisici pentru copii

Mihaela Călin
copil pisica pat joaca

Să ai o pisică în casă este o modalitate excelentă pentru a-i învăța pe copii abilități sociale precum: responsabilitatea, respectul și răbdarea. La fel ca și cazul câinilor, există anumite rase de pisici care sunt mai potrivite pentru agitația unei vieți de familie. Vezi mai jos 10 cele mai bune rase de pisici pentru copii.

Pisicile sunt animale de companie excelente pentru familii, deoarece sunt ușor de îngrijit și necesită întreținere redusă. Chiar dacă rasele recomandate în continuare sunt potrivite să conviețuiască alături de copii, totuși este important să-ți înveți copiii să respecte pisica și să fie blânzi cu ea în orice moment. În acest fel atât copiii, cât și pisica vor avea doar beneficii de pe urma relației lor.

Pisica abisiniană

Pisicile aparținând acestei rase sunt loiale, afectuoase și printre cele mai jucăușe dintre pisici. Pisica abisiniană este foarte activă, curioasă și poate să le țină companie copiilor într-un mod excelent. Această rasă își face mereu ceva de lucru și cu siguranță are o abilitate înăscută pentru înălțimi. Datorită dorinței sale de a explora, pisica abisiniană este o sursă de divertisment neobosită. Aceste pisici sunt inteligente și prin dresaj chiar le poți învăța câteva trucuri!

Pisica birmaneză

Pisicile birmaneze sunt deosebit de prietenoase cu copiii. Tu și familia ta veți fi distrați în mod constant de trucurile acestei pisici, renumită pentru caracterul ei jucăuș și afectuos.
Pisicile birmaneze sunt, de asemenea, cunoscute pentru abilitatea lor de a aduce diverse obiecte – la partea asta se aseamănă destul de mult cu un câine. Nu au nicio problemă să locuiască într-o casă aglomerată. De fapt chiar le place un stil de viață activ, cu multă dragoste și atenție din partea copiilor.

Pisica Maine Coon

Printre cele mai bune rase de pisici pentru copii se numără și Maine Coon. Aceasta este o pisică iubitoare și foarte afectuoasă, care se poate adapta bine la stilul de viață al unei familii agitate. Poate fi foarte jucăușă și este răbdătoare cu copiii activi. Pisica Maine Coon va ajuta la temperarea copiilor energici datorită caracterului său calm, asigurându-se în același timp că băiețelul tău face și câteva exerciții fizice prin jocurile de prindere și aducere a obiectelor.
Pentru această rasă, întreținerea este un motiv de îngrijorare. Blana sa foarte lungă și groasă se poate încurca foarte ușor, dacă nu este periată săptămânal.

Pisica Ragdoll

Această rasă se află pe locul 2 în lume ca popularitate. Și nici nu e de mirare pentru că este o pisică frumoasă ca o păpușă – cu părul mătăsos și ochii albaștri. Pisicile din rasa Ragdoll sunt ideale pentru familiile cu copii. Acestea, pe lângă faptul că adoră să se joace și să fie în preajma oamenilor, sunt extrem de blânde și iubitoare. Au o toleranță ridicată la diverse jocuri la care pot fi supuse de către copii. Pot accepta chiar să fie costumate, înfășate și plimbate cu căruciorul. Cu cât le oferi mai multă iubire și atenție, cu atât primești și tu mai multă înapoi.

Cele mai bune rase de pisici pentru copii – pisica siameză

Printre cele mai bune rase de pisici pentru copii se numără și pisica siameză. Aceasta este activă, foarte jucăușă și sociabilă. O pisică siameză poate fi alegerea perfectă pentru familiile cu copii și câini, deoarece se împacă bine cu aceștia din urmă. Ea poate oferi ore întregi de divertisment pentru copii, deoarece le place să se joace cu jucării și să facă o grămadă de pozne în timp ce explorează împrejurimile.
Le place, de asemenea, să fie „de ajutor”. Își urmează stăpânii peste tot în casă și le supraveghează fiecare mișcare. Când stai jos, pisica ta siameză va fi cu siguranță în poala ta.

Pisica Manx

Caracteristica acestei rase de pisici este o mutaţie genetică manifestată la nivelul coloanei vertebrale. Această mutaţie scurtează coada, iar în cazurile extreme, coada lipseşte cu desăvârşire. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care Manx este o rasă bună pentru copii – în felul acesta cei mici nu vor mai fi tentați să o tragă de coadă! Este distractiv să ai o pisică Manx în jurul casei. Ea este jucăuşă, afectuoasă şi inteligentă. Iubeşte să se caţere peste tot şi poate fi învăţată câteva comenzi simple. Și această rasă se bucură atunci când face aport. De asemenea, îi plac înălțimile, așa că nu trebuie să fii surprins dacă îți găsești pisica Manx cocoțată în vârful unei uși.

Pisica balineză

Foarte mulți oameni nu sunt de fapt alergici la părul de pisică, ci la proteinele care sunt secretate de piele (proteina Fel d1) și la cele prezente în saliva pisicii (proteina Fel d4). În lista noastră de rase de pisici pentru copii, se numără și câteva hipoalergenice. Printre ele și pisica balineză, deoarece produce cantități mai mici din proteina Fel d1. Rasa balineză este considerată a fi una dintre cele mai inteligente rase de pisici. De asemenea, ea se înţelege foarte bine cu copiii, atât timp cât aceştia nu o ţin forţat sau nu o prind rău, de blană, labe sau coadă. Aceste feline sunt şi buni parteneri de joacă, fiind experte la adusul mingilor aruncate de stăpâni.

Cele mai bune rase de pisici pentru copii – Cornish Rex

Cele mai multe blănuri de pisică sunt dispuse în 3 straturi. Cornish Rex posedă doar părul de jos, baza, ceea ce înseamnă nu numai că această pisică are blana foarte moale, dar are și mai puțin păr decât alte pisici. Acest lucru înseamnă că le cade mult mai puțin păr și, prin urmare, sunt mai puțin susceptibile de a provoca o reacție alergică. Această rasă este foarte activă, afectuoasă, inteligentă și atletică. Pisica din rasa Cornish Rex este potrivită pentru familiile cu copii și alte animale de companie. Pisicile Cornish Rex se înțeleg bine și cu câinii, dacă sunt crescuți împreună de mici.

Pisica bengaleză

Mulți proprietari de pisici bengaleze susțin că acestea au proprietăți hipoalergenice. Deși nu există dovezi că aceste pisici produc mai puțină proteină Fel d1, principalul argument este că datorită blăniței scurte, acestor pisici le cade mult mai puțin păr. Și astfel este mai puțin probabil să provoace o reacție alergică.
Deși pisica bengaleză nu este una dintre acele pisici care să vină și să ți se așeze în poală de cum stai jos, totuși ei îi place compania oamenilor și va rămâne, adesea, aproape de membrii familiei sale.
Extrem de inteligente, curioase și active, acestea au nevoie de multă interacțiune și atrag atenția proprietarului când acesta nu le-o oferă. Ele se potrivesc în casele cu copii mai mari, cu care adoră să se joace, dar și cu copiii mici, atât timp cât au o cale de a scăpa de aceștia.

Pisica Exotica Shorthair

Pisica Exotica Shorthair este de fapt o persană fără pretenții. Aceste pisici sunt cunoscute ca fiind mult mai active și curioase decât rudele lor persane, acesta fiind motivul pentru care ele se mulează cel mai bine în cadrul unor familii active. Când copilul tău vine de la școală, pisica Exotica Shorthair îi „spune” în liniște „bun venit”.
Pisicile din această rasă „vorbesc” destul de puțin și când o fac, o fac într-un mod subtil, plăcut și muzical.
Această pisică nu are foarte multe nevoi, fiind îndeajuns dacă îi oferi mese regulate, puțin din timpul tău, în care să te joci cu ea, dar totodată trebuie să-i arăți și foarte multă dragoste. Blana este ușor de îngrijit, fiind necesară doar o periere săptămânală pentru îndepărtarea firelor moarte.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Surse foto:
www.steemit.com
www.burmesekittens4u.co.uk
www.publicdomainpictures.net
www.petful.com
www.pets4homes.co.uk

Te-ar mai putea interesa