Ciulama de ciuperci

TOTUL DESPRE MAME

    1/2 kg ciuperci de pasune sau de cultura(champignons)
    25 g faina
    30g unt
    100 ml smantana
    o ceapa(50g)
    marar
    patrunjel
    piper
    sare

    Ciupercile ,bine spalate, stoarse putin in pumni,se taie in felii mai mari si se fierb acoperite 30 de minute,la foc mic,in 1/4 apa clocotita impreuna cu ceapa taiata in sferturi,pana cand ciupercile se moaie bine;apoi ,se scoate ceapa .
    Faina se freaca cu o lingurita de apa rece ,se desarta peste ciueprci ,se lasa sa fiarba cateva clocote ca sa se lege sosul ,apoi se ia de pe foc.Smantama se bate cu o lingurita de apa rece ,se amesteca imediat cu ciupercile fierbinti si se sareaza dupa gust.Deasupra se pun bucatele de unt(optional),marar si patrunjel tocat
    Se serveste fierbinte cu mamaliguta calda.
    Pofta buna!

    Îți recomandăm să te uiți și la acest video

    Te-ar mai putea interesa