jumatate de litru lapte batut
3 cartofi
2 morcovi
1 ceapa
1 radacina de patrunjel
1 radacina pastarnac
1 ardei gras
1 rosie
optional: ceapa verde, fasole verde, mazare
patrunjel verde
Ceapa taiata marunt se innabusa cu putina apa,, se adauga 1 litru de apa, morcovii si albitura tocate si ele. Ulterior se adauga si cartofii taiati cubulete, fasolea verde si mazarea (dupa preferinte). Cand au fiert cartofii se pun ardeii si rosiile taiate marunt. Separat laptele batut se subtiaza treptat cu zeama din supa de legume apoi compozitia se pune in oala, se mai dau cateva clocote si se potriveste de sare. Se stinge focul si se adauga patrunjelul verde.
Alaturi am pregatit o lipie din aluat simplu de paine de casa peste care am pus oregano, rosii, masline si telemea. Se poate pune si cascaval.
Pofta buna tuturor!