Vrei să-ţi reamenajezi baia? Iată ce idei poţi pune uşor în practică!

Alexandra Constantin

Descoperă mai multe idei inedite de design interior din care te poţi inspira când vrei să-ţi amenajezi baia.

Vrei să-ţi reamenajezi baia: mizează pe oglinzile mari

Baia, prin natura ei, tinde să fie un spaţiu cu multe linii drepte, de aceea poţi face ca încăperea să fie şi mai interesantă dacă alegi oglinzi care să fie de dimensiuni mari, dar şi care să aibă o formă aparte, potrivit www.apartamenttherapy.com. În plus, poţi face ca baia să arate diferit fără costuri prea mari.

Marmura, calitate şi eleganţă

Vrei să-ţi reamenajezi baia? Atunci optează pentru marmură. Ea se numără printre materialele des folosite la reamenajarea băilor, iar acest lucru nu pare să se demodeze. Folosită la blatul de chiuvetă, în jurul căzii de baie sau pe perete, marmura denotă calitate şi eleganţă.

Vrei să-ţi reamenajezi baia: faianţă care are forme inedite

Baia ta va părea cu totul schimbată dacă alegi pentru reamenajarea ei un model de faianţă/gresie inedit. Important este însă să te gândeşti şi la o modalitate aparte de a o pune pe pereţi, nu aşa cum este aşezată în cele mai multe dintre cazuri. Poţi să formezi un model cu ajutorul faianţei ce nu pare că are continuitate, dar care să arate cât mai interesant (ideal este ca modelul să continue şi pe podea). Nu uita că şi culoarea faianţei poate face diferenţa.

Culori cât mai interesante

De-a lungul anilor s-a tot evitat folosirea culorilor la reamenajarea băii, iar asta deoarece multor persoane le aducea aminte de modele de băi din anii 70’. Cu toate acestea, noile tendinţe sunt unele pline de culoare. Important este numai ca nuanţa aleasă să fie una modernă. De asemenea, nu doar culoarea materialelor poate să facă diferenţa, ci şi forma acestora.

Vrei să-ţi reamenajezi baia: alege un model retro pentru faianţă/gresie

Deseori plăcile de faianţă de formă pătrată sunt considerate ca fiind demodate, mai ales că ele au fost folosite frecvent în anii 60’-70’. Cu toate acestea nu trebuie să uiţi de ele când vrei să-ţi reamenajezi baia. Soluţia salvatoare este să alegi acest tip de faianţă (într-o culoare aparte) şi să optezi pentru corpuri de iluminat moderne.

Negru înainte de orice

Una dintre culorile care sunt la modă tot mai mult (când vine vorba de amenajarea băii) în ultimii ani este negrul. O baie de culoare verde sau roz nu e chiar pe placul tău? Atunci nu ezita să adaugi accente negre (mai mult sau mai puţin, în funcţie de preferinţe) pentru a te întoarce către modelele clasice.

Vrei să-ţi reamenajezi baia: optează pentru materialele care au o altfel de textură

Nu doar folosirea culorile este la modă, ci şi alegerea unor materiale care să aibă textură aparte, cum sunt cele care imită modelul de lemn sau de teracotă. Aşa că nu uita să optezi pentru astfel de materiale atunci când vrei să-ţi reamenajezi baia şi să fie totul cât mai modern. Acestea o să confere un aspect cât mai cald, iar încăperea o să fie cu totul transformată.

Nu uita de tehnologie

Nu doar că persoanele au ajuns să folosească tot mai des telefoanele mobile şi tabletele când sunt în baie, ci şi noile dispozitive pentru baie sunt dotate cu tot felul de funcţii ce facilitează curăţarea. În plus, multe dintre ele se pornesc prin apăsarea unui singur buton sau chiar folosind amprenta vocii.

Sfatul Alinei

Dacă alegi să plachezi pereții cu plăci ceramice, fă-o până sus, nu te opri la înălțimea ușii. În felul acesta, spațiul capătă eleganță. Dacă te afli în situația de a-ți construi baia de la zero, optează pentru a încastra în pereți cadre metalice care își vor permite să suspenzi pe ele obiectele sanitate (WC, BIDEU, LAVOAR) și astfel baia pare mai mare prin faptul că pardoseala este continuă și se poate curăța mult mai ușor sub ele.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa