Un dormitor şi doi copii? Trucuri de design uşor de pus în practică

Alexandra Constantin

Un dormitor şi doi copii? Cum să aranjezi paturile astfel încât să arate bine, dar şi să rămână spaţiu şi să fie confortabil? Îţi venim în întâmpinare cu idei interesante ce sunt uşor de pus în practică.

Te-ai decis că cei doi copii trebuie să împartă un dormitor, dar una dintre dilemele pe care le ai este cum să aranjezi paturile astfel încât încăperea să rămână spaţioasă. Bine de ştiut este că dimensiunea camerei şi forma ei sunt detaliile de care trebuie să ţii cont atunci când vrei să faci o astfel de schiţă, arată www.apartamenttherapy.com. Vestea bună că ai mai multe opţiuni dintre care să alegi, iar noi îţi spunem care sunt acestea.

Un dormitor şi doi copii – paturile: unul lângă celălalt

Probabil şi cel mai cunoscut mod de a aranja două paturi în aceeaşi încăpere, ansamblul pat lângă pat nu doar că arată bine din punct de vedere vizual, ci este de ajutor dacă vrei ca fiecare dintre copii să considere că are spaţiu egal cu celălalt.

Paturile: unul în continuarea celuilalt

Un dormitor şi doi copii? Cu siguranţă lipsa de spaţiu este unul dintre aspectele care îţi vin în minte când te gândeşti că trebuie să asamblezi două paturi în aceeaşi încăpere. Bine este să ştii că le poţi monta în aşa fel încât în cameră să rămână mai mult spaţiu de joacă pentru cei doi năzdrăvani. Mai exact: poţi să pui un pat în continuarea celuilalt de-a lungul unui perete, iar pe mijlocul camerei să rămână liber.

Un dormitor şi doi copii – paturile: aşezate în unghi de 90 de grade

Camera pe care vrei să o transformi în dormitorul celor doi copii nu este prea mare? Asta nu înseamnă neapărat că cei doi trebuie să împartă un pat. Poţi aşeza paturile astfel încât să formeze un unghi de 90 de grade. Nu doar că economiseşti spaţiu, ci dai impresia copiilor că fiecare dintre ei are parte de spaţiul personal.

Paturi supraetajate

Nu doar că este o bună modalitate prin care faci să rămână mai mult spaţiu în încăpere, ci este şi un element suplimentar de distracţie pentru copii. Următoarea dilemă este cine doarme în patul de jos şi cine îl alege pe cel de sus.

Paturi supraetajate altfel

Cu siguranţă mai există şi alte tipuri de aranjamente când vine vorba de un dormitor şi doi copii. Unele dintre acestea sunt gândite pentru camerele care au o formă mai specială. Tu pe care dintre cele de mai sus le preferi?

Sfatul Alinei

Personal, prefer paturile de tip „BUNK BED”, suprapuse, însă nu unul peste altul. Adică orientate perpendicular. În felul acesta, se creează sub cel de deasupra un spațiu interesant care poate deveni loc de joacă, de ascunziș sau de studiu. Cred că deși frați, chiar și gemeni, copiii au nevoie să își definească individualitatea și personalitatea și de aceea nu promovez soluții simetrice de amenajare a camerei. Paturile suprapuse sunt o poezie pentru copii și cele mai frumoase amintiri se leagă în jurul lor: hârjoneli cu cine doarme sus, escaladarea pe scară etc., așa că este păcat să nu optăm pentru această soluție.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa