Podele pentru bucătărie. 10 idei care vor da camerei o viață nouă

Cristina Călin, redactor
podele pentru bucătărie

Când alegem materialul pentru podeaua din bucătărie vrem să fie rezistent, funcțional, ușor de curățat. Piața ne oferă o mulțime de variante care să îndeplinească toate condițiile, multe dintre ele cu un design interesant și atrăgător.

Iată câteva idei de podele pentru bucătărie care pot să transforme o cameră simplă în inima casei tale.

Podele pentru bucătărie. Zonă cu modele

podele de bucătărie

Poți alege să delimitezi zona de gătit prin folosirea de bucăți de gresie sau alt material cu diverse modele geometrice, iar în restul bucătăriei să folosești o culoare simplă.

Podele pentru bucătărie. Stupi de albine

podele de bucătărie

Un model în alb și negru care să reproducă forma stupului de albine din hexagoane poate da puțin dinamism bucătăriei tale. Dacă ai suficient curaj poți alege și alte culori.

Podele pentru bucătărie. Tabla de șah

podele de bucătărie

Dacă vrei să îi dai bucătăriei tale un aspect vintage poți alege un model de tablă de șah. Cu o mobilă neagră și accente de culoarea muștarului poți obține niște efecte cu adevărat impresionante.

Podele pentru bucătărie. Inspirație victoriană

podele pentru bucătărie

O bordură de inspirație victoriană care să încadreze toată camera este potrivită pentru o bucătărie tradițională. Alege culori actuale pentru a aduce designul în contemporaneitate.

Podele pentru bucătărie. Pereți simetrici

podele pentru bucătărie

Poți alege modele identice și pentru gresia de pe podea și pentru pereții bucătăriei. Poți opta pentru anumite părți ale zidurilor, ca accente, pentru un design modern.

Podele pentru bucătărie. Negru și dramatic

podele pentru bucătărie

O bucătărie cu podele închise la culoare și mobilă neagră nu trebuie să fie neapărat tristă. Negrul și nuanțele sale aduc un aer dramatic care poate fi completat cu elemente de decor în culori puternice cum sunt roșu sau galben.

Podele pentru bucătărie. Piatra naturală

podele pentru bucătărie

Piatra naturală este foarte rezistentă și dă un aer de unicitate, deoarece nicio bucată nu va semăna cu cealaltă. Dacă alegi și o mobilă mai tradițională poți obține un efect minunat.

Podele pentru bucătărie. Mozaic

podele pentru bucătărie

Poți aranja bucățile de mozaic după bunul plac: fie figuri geometrice, fie desene, fie un model abstract. Vei obține o bucătărie plină de șarm.

Podele pentru bucătărie. Parchet asimetric

podele pentru bucătărie

Bucăți de parchet de nuanțe diferite, așezate asimetric pot da un efect interesant podelei din bucătăriei. Poți obține efect maxim cu un buget redus.

Podele pentru bucătărie. Gresie lucioasă

podele pentru bucătărieDacă vrei o bucătărie luminoasă poți alege să folosești gresie lucioasă, însă ai grijă că este mai alunecoasă.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa