Sfaturi practice: cum să aranjezi eficient lenjeriile și prosoapele

Alexandra Constantin

Vrei să aranjezi lenjeriile și prosoapele astfel încât să nu ocupe mult spațiu, dar și să se păstreze mai bine. Noi îți venim în întâmpinare cu sfaturi practice, inedite și pe care le poți pune ușor în practică.

Cum să aranjezi lenjeriile și prosoapele: alege un loc potrivit

Deseori suntem tentați să păstrăm lenjeriile și prosoapele acolo unde sunt ele folosite, dar asta nu înseamnă că este și cea mai bună opțiune. Explicația este simplă: atunci când ai nevoie de un lucru mergi și îl aduci, indiferent de locul unde este depozitat. Cu toate acestea, nu este deloc ușor să te plimbi prin toată casă dacă ai în brațe un teanc de prosoape strânse sau de lenjerii. Așa că cel mai bine este să alegi un loc potrivit (care să fie cât mai central) unde să păstrezi și să aranjezi lenjeriile și prosoapele, arată www.houzz.com.

Divide și cucerește

Se știe că atunci când într-un dulap sunt așezate prea multe prosoape sau prea multe lenjerii există și riscul să apară mirosuri neplăcute (precum cel de aer închis). De aceea cel mai bine este să alegi un dulap care să aibă mai multe rafturi, iar lenjeriile și prosoapele să nu stea îngrămădite. O bună soluție este să cumperi și să montezi separatoare într-un astfel de spațiu. Astfel nu vor sta decât două-trei prosoape unele peste altele și se vor păstra aerisite mult mai ușor.

Cum să aranjezi lenjeriile și prosoapele: protejează-le pe cele care le folosești mai rar

Ai și tu lenjerii de pat și prosoape pe care le folosești mai rar? Atunci bine este să le păstrezi în condiții cât mai bune, mai ales dacă acestea sunt destinate de multe ori musafirilor sau sunt puse în camera unde nu se stă permanent. Nu doar că poți face în așa fel încât să nu ocupe spațiu în dulapul de lenjerii/prosoape, ci poți să te asiguri că nu se pune praful pe ele. Soluția ideală în acest caz sunt sacii care se pot vida sau cei cu fermoar. Ulterior îi poți depozita ușor pe un raft mai înalt sau chiar să profiți de spațiul de sub pat și să le aranjezi în cutii.

Coșurile, ideale pentru păstrarea lenjeriei/prosoapelor

Vrei să aranjezi lenjeriile și prosoapele, dar nu ai idee cum să le organizezi cât mai bine? Soluția este simplă și la-ndemână: apelează la coșuri, mai ales că în magazinele de decorațiuni găsești zeci de astfel de modele. Ideale sunt totuși cele simple, care au un design deschis. Nu doar că găsești mult mai ușor ceea ce cauți, ci se păstrează aerisite lenjeriile și prosoapele.

Cum să aranjezi lenjeriile și prosoapele: fețele de pernă, de ajutor

O soluție inedită pentru păstrarea lenjeriilor de pat/ prosoapelor și care să nu necesite costuri? Există: fețele de pernă. Pune într-o față de pernă prosoapele împăturite, apoi pliază colțul astfel încât să pară un pachet închis. Nu doar că apuci mult mai ușor de pe raft, ci nu se pune praful pe ele și se păstrează bine pentru mai mult timp.

Pune etichete pe cutii/coșuri

Preferi să păstrezi și să aranjezi lenjeriile și prosoapele în cutii speciale pentru depozitare? De mare ajutor în acest caz sunt etichetele. Nu doar că vor arăta mult mai bine în dulapul unde le depozitezi, ci o să-ți fie ușor să găsești rapid lucrul pe care îl cauți fără să umbli în fiecare cutie în parte.

Cum să aranjezi lenjeriile și prosoapele: montează în dulap tije suspendate

O soluție practică pentru păstrarea lenjeriilor/prosoapelor în dulap sunt și tijele suspendate. Nu doar că sunt de mare ajutor dacă ai lenjerii sau prosoape de mari dimensiuni (și pe care le pliezi cu greu sau nu încap în cutii), ci acestea se păstrează fără să se șifoneze pentru mai mult timp.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa