Idei de design interior: cum poți decora cu plante

Alexandra Constantin

Una dinte cele mai simple modalități prin care poți transforma o locuință în casa ta este să așezi în locurile dorite plante. Descoperă cum poți decora cu plante astfel încât casa ta nu doar să aibă o energie bună, ci să fie și mai frumoasă.

Cum poți decora cu plante: oaza ta de verdeață

Poți să ai acasă colțul tău de verdeață dacă alegi să așezi plantele atât la nivelul parchetului (ideal este să le pui pe cele mai înalte), cât și pe o bancă mai înaltă (pe cele de mici dimensiuni).

Astfel ele capătă înălțime și par că acoperă uniform spațiul dorit. Nu doar că nu vor ocupa mult spațiu, ci vor da un alt aspect încăperii, arată www.brit.co.

Colțul verde din casă

De cele mai multe ori este dificil să găsești idei inedite pentru a decora spațiul din colțurile case, asta dacă ai colțuri în interior sub formă de L. O bună soluție este să folosești plantele preferate.

Pune mai multe rafturi și așază în locurile dorite plante care să fie suficient de înalte. Partea bună este că va rămâne astfel mai mult spațiu la nivelul pardoselii.

Cum poți decora cu plante: locul preferat pentru citit

Nu ezita să faci din locul tău preferat de citit un spațiu aparte. Poți face asta folosind plantele preferate. Nu doar că obții o textură naturală, ci plantele îți dau și o energie bună.

Raftul plantelor

Și tu ai în casă o piesă de mobilier cu multe rafturi pe care sunt așezate zeci de obiecte de care nu ai nevoie? Poți schimba acest aspect înlocuind aceste lucruri cu plante.

Încăperea va arăta mult mai spectaculos dacă alegi să pui pe rafturi ferigi sau alte plante decorative.

Cum poți decora cu plante: plante sus, dar și jos

Plantele nu trebuie așezate mereu pe masă. Ieși din tipar și încearcă ceva nou, anume să pui plante și în spațiul de sub masă.

Nu doar că profiți de spațiul din locuință cât de mult posibil, ci faci ca încăperea să arate cu totul diferit.

Altfel de ghivece

Dă o notă aparte casei tale folosind o modalitate inedită de a decora cu plante. Folosește ghivece simple pe care să le prinzi în astfel de benzi.

Vor arăta foarte bine dacă le prinzi lângă geamul din bucătărie sau de la tine din dormitor.

Cum poți decora cu plante: un panou special deasupra patului

Locuința ta nu este una mare? Atunci trebuie să profiți de spațiul pe care îl ai. Poți să faci un panou special deasupra patului, un spațiu pe care să așezi cartea preferată, ceasul cu alarmă, dar și plante.

Extinde-te în sus

Locuința ta are tavane înalte? Profită de acest lucru și extinde-te în sus, mai ales că poți decora cu plante. Găsești în magazinele de bricolaj zeci de astfel de plante în ghivece mari care sunt și înalte.

Cum poți decora cu plante: o fereastră verde

Deseori plantele se ofilesc rapid când nu primesc suficientă lumină. Poți rezolva ușor acest aspect, dar în același timp faci ca geamul de la bucătărie să arate diferit.

Pune pe pervaz o măsuță mică pe care să așezi mai multe ghivece cu flori.

Artă cu ajutorul plantelor

Plantele aeriene pot să aibă un aspect simplu, rece. Dar situația se poate schimba dacă le le folosești pentru a completa perfect unele tablouri simple, cu forme geometrice.

Cum poți decora cu plante: cu rădăcinile la vedere

Pune în practică cel mai simplu și frumos trend floral: așază rădăcinile plantelor în apă. Tot ce trebuie să faci este să scoți planta din pământul din ghiveci, după care care o pui în vase de sticle cu forme aparte astfel încât rădăcinile să rămână la vedere.

Decor inedit pentru spațiile mici

Se știe că trebuie să profiți cât poți de mult de spațiu atunci când locuiești într-un apartament mic sau într-o garsonieră.

O bună idee de a decora cu plante este să le agăți la înălțime. Montează rafturi pe perete și pune-le sau folosește ghivece ce se pot suspenda ușor.

Cum poți decora cu plante: piedestal pentru plante

Decorul din plante o să arate cu totul spectaculos. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să așezi plantele de mici dimensiuni pe un piedestal. De ajutor în acest caz este și suportul pentru brioșe sau prăjituri.

O cameră cu o vedere aparte

Nu ai chiar cea mai bună vedere de la fereastra din cameră? Poți rezolva acest lucru mult mai ușor decât crezi. Ai nevoie doar de câteva ghivece cu flori. Pune în dreptul geamul o masă de mărime medie, apoi așază pe ea în funcție de preferințe plantele preferate.

Cum poți decora cu plante: fără spații rămase goale în încăpere

Un decor făcut dintr-o plantă înaltă cu multe frunze și câteva ramuri de copac este ideal pentru zonele care par goale de la tine din locuință. Și nici nu mai ai nevoie de perdea sau draperii dacă spațiul rămas liber este în fața unei ferestre.

Combinația perfectă: cărți și plante

Adaugă un strop de verdeață bibliotecii tale. Printre rândurile de cărți poți să așezi câte un ghiveci cu formă mai interesantă. Pune în el pietre de mici dimensiuni, dar  și plante ce nu necesită pământ.

Cum poți decora cu plante: un pervaz cu personalitate

Nu ai foarte multe elemente de decor în cameră? Soluția este simplă și la-ndemâna ta. Nu doar că este ușor de pus în practică, ci nici nu necesită costuri mari. Cumpără din magazinele de bricolaj mai multe ghivece intersante, pune în ele plantele tale preferate, apoi așază-le pe pervaz. Astfel ai o mică grădină la geamul tău, iar încăperea va căpăta nota de culoare de care are nevoie.

 

Sfatul Alinei

Despre plante ar fi de scris un capitol de articole, nu numai unul… este un domeniu în care dacă intri, te vei pierde în o mie de lucruri interesante și îți vei dori să incluzi cât mai multe plante în viața ta. Un bun prieten florist talentat spunea referitor la ce plante și unde le folosești, că există o regulă de bază: atâta timp cât are viață în ea, o plantă are energie bună, așa că nu te sfii să le folosești în orice spații (zic asta apropos de mitul conform căruia ficușii aduc ghinion:)). Pentru mine o amenajare nu este finala până când nu are plante. Îmi plac mult plantele curgătoare (iedera), pe care optez sa le pun pe polițe amplasate cât mai sus, sau plantele mari în ghivece de pardoseală (zamioculcas, de exemplu) și îmi plac foarte mult plantele mici suculente. De asemenea, atunci când pot, recomand folosirea corpurilor de iluminat cu plante integrate. Iar orhideele albe într-un pervaz de fereastra sunt un „must”.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa