Balcon renovat. 10 idei interesante pentru un spațiu exterior relaxant

Cristina Călin, redactor

Balcoanele apartamentelor de bloc sunt mai degrabă niște depozite unde încercăm să înghesuim tot ce nu ne mai trebuie de prin casă. Putem, cu puțină imaginație, să transformăm micul spațiu exterior al apartamentului într-o oază de relaxare.

Iată 10 idei care să te ajute să ai un balcon renovat ca în reviste.

Balcon renovat. Folosește o pată de culoare

balcon renovat

Un perete într-o culoare tare va da personalitate balconului. În contrast cu obiecte de mobilier de culoare închisă, un roz puternic sau un galben luminos pot transforma un balcon anost într-un loc plăcut.

Balcon renovat. Ghivece pe pereți

Poți alege niște ghivece frumoase, care să se potrivească cu restul culorilor folosite pentru un efect cât mai interesant. Cu plantele potrivite nu vei avea doar un aer mai curat, dar te vei simți ca într-o grădină.

Balcon renovat. Leagănă-te

balcon renovat

La magazinele de bricolaj găsești leagăne de interior pe care le poți prinde în tavan. Poți alege materiale pufoase, culori calde, care să te relaxeze în serile în care stai pe balcon. Gândește-te că ai un pahar de vin, te dai în leagăn și privești stelele chiar de la tine din casă.

Balcon renovat. Podea interesantă

balcon renovat

Poți să folosești și pe balcon o gresie interesantă care să dea personalitate spațiului. Orice material este bun: lemn, gresie, piatră naturală, parchet laminat sau din lemn natural, travertin.

Balcon renovat. Mobilier minimalist

balcon renovat

Spațiile mici au nevoie de piese de mobilier mici. Alege mese și scaune pliabile pentru a profita de orice centimetru al balconului.

Balcon renovat. Folosește podeaua

Nu trebuie să îți umpli balconul cu mobilă ca să obții un spațiu plăcut. Poți pune un covoraș dintr-un material moale și câteva perne mai mari în loc de fotolii și ai obținut ce ți-ai dorit.

Balcon renovat. Grădinar urban.

Poți decora pereții cu tot felul de rafturi, mai mici sau mai mari, pe care poți pune ghivece cu flori, plante sau copăcei. Acest tip de decor este potrivit pentru balcoanele îndreptate spre sud-est.

Balcon renovat. Lumini potrivite

Luminile puse în locurile potrivite pot da ideea unui spațiu mai mare, pot accentua obiectele de decor pe care vrei să le scoți în evidență și pot să schimbe întreaga impresie asupra spațiului.

Balcon renovat. Fii inovator.

Nu ai un spațiu prea mare? Nu este nicio problemă. Poți alege mobilier realizat special pentru balcoane înguste.

Balcon renovat. Simulează

balcon renovat

Dacă vrei ca balonul tău să semene cu o grădină, poți folosi un covor din iarbă falsă sau un perete cu licheni. Vei avea impresia că ești cu adevărat afară.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa