10 idei de design speciale pentru camera copiilor

Mihaela Călin

  Să-ți lași copilul să contribuie la amenajarea propriei sale camere, poate fi o bună strategie. E adevărat că unele idei de design pot fi riscante, dar se întâmplă și lucruri bune. De exemplu, poți realiza că nuanțele îndrăznețe chiar se potrivesc cu arhitectura casei tale.

  Și dacă puștiul tău nu este prea mare ca să aibă propriile cerințe de decor, vei descoperi că sunt multe lucruri de învățat atunci când vă uniți forțele în amenajarea dormitorului.

  Iată 10 idei de design, recomandate de www.apartmenttherapy.com, pentru următoarea reamenajare a camerei copilului:

  1. Piesa de decor care atrage toată atenția

  Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

  Să-ți amenajezi camera după ultima modă spune ceva despre tine: că ești curajos și îndrăzneț și vrei să-ți asumi riscuri. Dar afișarea piesei de decor perfecte va atrage toată atenția. Jasper, în vârstă de șapte ani, din Australia, dovedește că acest lucru este adevărat cu spațiul său minimalist, care ne amintește de plajă. O mască Batman atârnată deasupra patului spune tot ce trebuie să știm despre acest băiat curajos.

  2. Culorile luminoase reîmprospătează spațiile demodate

  Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

  Dacă locuința ta are ghinionul să fie încă mobilată după stilul anilor ’70, cu lambriuri din lemn, există și alte opțiuni în afară de „vopsea” sau „demolare”. Această locuință contemporană din California transformă pereții din lambriuri de lemn în ceva de preț. Și face acest lucru prin așezarea pe pat a unei cuverturi în dungi, în culori strălucitoare. În felul acesta dungile cuverturii imită modelul scândurilor înclinate. Culorile vesele transformă instantaneu acest spațiu într-unul proaspăt – chiar dacă arhitectura nu este chiar așa.

  3. Și tavanul merită decorat

  Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

  Vrei să adaugi proporții spațiului tău? Privește în sus. Tavanul tău este o zonă importantă, una care este deseori ignorată. Cei mai mulți dintre noi se opresc la agățarea unei lustre, însă această cameră a unei fetițe australiene (situată într-o magazie renovată) dovedește că mult mai multe lucruri pot fi transformate. Dacă ai un tavan înalt poți să agăți câteva stegulețe pentru a face atmosfera mai confortabilă. Sau poți să vopsești în culori vesele îmbinările de la plafon.

  4. Sunt frumoase și culorile închise

  Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

  Pereții întunecați te pot face să te simți posomorât. Dar nu este cazul și acestei adorabile camere de bebeluș din Seattle, unde albastrul închis arată strălucitor. Secretul? Un covor gri deschis cu forme geometrice, o perdea roșie jucăușă și o mulțime de lumină naturală. Și uite așa a rezultat o atmosfera minimalistă, dramatică și primitoare. Nu ești un fan al albastrului? Această combinație funcționează pentru orice culoare mai închisă.

  5. Maximalismul poate fi un must-do

  Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

  Rafturi turcoaz lăcuite, un tapet cu model și o jumătate de duzină de păpuși pline de culoare – ah, și am menționat ușa turcoaz? Pot părea o mulțime de lucruri, dar aspectul este unul legat. Poți spune chiar că această cameră de fetițe a fost proiectată de un designer pentru că toate culorile se potrivesc, în ciuda faptului că sunt atât de disparate. Copiază acest aspect în propria ta casă, umplând un spațiu cu obiecte decorative în toate culorile… și apoi triază colecția până când obții aspectul perfect.

  6. Perdelele pot rezolva orice

  Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

  Ai o dulap incomod, la vedere, pe care ai vrea să-l ascunzi? Montarea ușilor poate fi dificilă, dar agățarea unor perdele poste fi salvarea ta. În această casă liniștită din Los Angeles, o perdea de la Ikea ține departe de ochii musafirilor orice dezordine. Modelul jucăuș, de un albastru luminos funcționează perfect pentru o cameră de bebeluș.

  7. Tapetul potrivit poate fi liantul unui spațiu

  Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

  Dacă nu te poți decide asupra unui tapet, aruncă o privire asupra acestei camere de copii moderne și ai putea fi convins. Acest tapet cu arbori echilibrează pereții întunecați și oferă contrastul perfect cu pardoseala neagră și comoda din lemn. Galbenul-auriu de pe tapet este integrat în spațiu prin intermediul pernelor și al obiectelor decorative.

  8. Un perete diferit

  Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

  Un perete diferit sau un perete accent se potrivește foarte bine atunci când vrei să faci o galerie de tablouri, de exemplu. Dar un perete accent dă bine și singur. Bineînțeles, un tapet uimitor cu model poate face minuni. Dar unul cu design inteligent liniar sau geometric atrage cu adevărat privirea. Această casă confortabilă din Texas include un tapet cu model neregulat, inspirat de litera „V”. Este un tapet superb care merge foarte bine fără tablouri pe el.

  9. Și lumina poate fi obiect decorativ

  Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

  Evident, corpurile de iluminat contribuie spectaculos la decorarea unei camere. Nu numai că oferă lumină, dar modul în care sunt proiectate și materialele folosite pot influența felul în care te simți într-un spațiu. Și uneori, așa cum se vede în această casă eclectică din Melbourne cu lumini strălucitoare, lumina în sine este obiectul decorativ. În timp ce adulții e posibil să nu-și dorească să decoreze cu unicorni (sau poate chiar își doresc – nu judecăm), ei pot obține un efect similar cu însemnele Las Vegas.

  10. Folosește podeaua cu înțelepciune

  Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

  Spațiul gol de pe podea îl poți resimți ca o pierdere, mai ales dacă este într-un colț. Dacă nici un mobilier nu se potrivește destul de bine, ia în considerare să arunci acolo câteva perne în stilul boho. Acestea adaugă o pată de culoare funcky, ca în această cameră jucăușă de bebeluș. Dar, totodată, oferă locuri de șezut în plus – sau un loc pentru un pui de somn rapid după-amiaza.

   

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa