Cum poţi să-ţi transformi radical locuinţa. 9 trucuri

Alexandra Constantin

Vrei să faci mici modificări astfel încât casa ta să arate diferit? Îţi venim în întâmpinare cu idei simple, uşor de pus de în practică, dar care te ajută să-ţi transformi locuinţa.

Cum poţi să-ţi transformi locuinţa: zugrăveşte în interiorul rafturilor

Vrei ca încăperea să arate diferit, dar nu ştii ce anume poţi să schimbi fără costuri mari? Una dintre soluţii este să vopseşti în spatele rafturilor pe care le ai pe perete. Poţi să alegi o culoare care îţi place, dar care nu ţi se pare că ar merge să fie aplicată pe toţi pereţii din cameră, potrivit www.apartamenttherapy.com.

Pune tablourile într-un loc inedit

Poţi să-ţi transformi camera şi dacă alegi să pui tablourile într-un loc neaşteptat, nu pe perete cum sunt aşezate în cele mai multe dintre cazuri. Le poţi pune pe jos, pe lângă perete sau să le aşezi în locuri unde sunt vizibile, dar unde nu sunt puse de obicei.

Cum poţi să-ţi transformi locuinţa: alege pentru tavan o altă culoare

Idei inedite de design interior pe care le poţi pune uşor în practică? Una dintre acestea este chiar să vopseşti tavanul din cameră într-o altă culoare decât cea aplicată pe pereţi. Este unul dintre trendurile anului 2018. Alege o culoare puternică dacă ceilalţi pereţi sunt albi.

Pune o colecţie pe perete

Interiorul camerei de zi o să fie mult mai intersant dacă alegi să pui pe unul dintre pereţi obiectele pe care îţi place să le colecţionezi. Poţi face acest lucru folosind un raft sau să le pui direct pe perete, indiferent că este vorba de colecţia de chitare, de globuri sau de arme.

Cum poţi să-ţi transformi locuinţa: foloseşte ceva diferit pe post de noptieră

Ai ceva ce poate să fie folosit pe post de mobilier, dar care ocupă loc la tine în debara sau pe balcon? Atunci nu ezita să foloseşti obiectul respectiv pe post de masă de cafea sau de noptieră. Camera ta o să arate mult mai bine dacă pui astfel de obiecte pe post de noptiere lângă pat.

Pune deasupra patului un tablou foarte mare

Mult mai bine arată încăperea dacă alegi să pui ceva deosebit deasupra tăbliei patului. De ajutor în astfel de cazuri sunt tablouri de mari dimensiuni (inclusiv dacă sunt înalte şi late), un tapet cu un model interesant sau o ţesătură specială pentru perete.

Cum poţi să-ţi transformi locuinţa: o mică galerie de artă în colţul camerei

Poţi face ca încăperea să arate cu totul diferit dacă alegi să pui tablourile preferate (o să fie şi mai inedit dacă ele sunt complet diferite unele de altele) nu pe perete aşa cum este de aşteptat, ci într-un colţ. Începe să le aşezi de la nivelul pardoselii până sus spre tavan şi alege să le pui în funcţie de culori sau de mesajul pe care vrei să-l transmită.

Alege corpuri de iluminat mobile

Piesele structurale sunt cele pe care trebuie să le alegi atunci când vrei să-ţi transformi locuinţa. Un bun exemplu în acest sens sunt corpurile de iluminat mobile şi care au un aspect aparte. Inedite sunt cele de mari dimensiuni sau care ajung cât mai jos.

Cum poţi să-ţi transformi locuinţa: vopseşte doar anumite elemente

Încăperea va arăta cu siguranţă mult mai interesant dacă alegi să pui accentul de culoare doar în anumite puncte. De exemplu, poţi să vopseşti doar cornişa de la nivelul tavanului sau să alegi modele interesante pentru sticla din jurul uşii de la intrare (o idee inedită este să foloseşti bucăţi de vitralii de culori şi forme diferite). Astfel poţi să evidenţiezi doar anumite detalii arhitecturale.

Sfatul Alinei

Nu trebuie să îți fie teamă să suspenzi corpurile de iluminat mai jos de 180 de cm, atâta timp cât ele se află deasupra unui spațiu pe unde nu se circulă, cum ar fi masa de dining, masa de cafea, sau cele poziționate lângă un perete, deasupra unei comode. Un corp de iluminat mare și sculptural poziționat deasupra mesei de dining, la întălțimea de 150 de cm, are rolul de a contura volumetric întreaga zonă a mesei, idee care poate fi accentuată și de poziționarea unui covor sub masă, care să depășească aria mesei cu circa 40 de cm.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa