Dormitorul copilului? Iată cum poţi face să arate cu totul special

Alexandra Constantin

Dormitorul copilului este una dintre încăperile din casă la care ai nevoie de puţină documentare înainte să apuci să-l reamenajezi. Îţi spunem de ce aspecte este bine să ţii cont atunci când proiectezi camera copilului.

Nu este uşor să proiectezi şi să redecorezi dormitorul copilului. Şi asta deoarece toate trebuie aşezate astfel încât el să aibă parte de tot confortul de care are nevoie. Dar cu puţină documentare înainte poţi să faci ca încăperea să arate ca şi cum este amenajată de un specialist în design interior, potrivit www.freshhome.com. Iată de ce trebuie să ţii cont atunci când vrei să reamenajezi dormitorul copilului.

Dormitorul copilului: trebuie să-i reflecte personalitatea

Dormitorul copilului nu este doar spaţiul în care el se odihneşte, ci şi cel în care trebuie să se joace şi să se distreze. De asemenea, camera este şi cea în care el poate să-şi facă temele pentru şcoală. Iar toate aceste aspecte îl pot face pe părinte să se simtă confuz când vrea să reamenajeze dormitorul copilului. Cum să facă astfel încât spaţiul să fie potrivit pentru toate aceste activităţi? Vestea bună este că ele pot să fie combinate, iar încăperea să fie pe placul copilului tău. Trebuie să-ţi foloseşti imaginaţia pentru a îmbina spiritul creativ cu cel practic, dar şi mai important este ca noile schimbări să fie făcute şi în funcţie de personalitatea copilului.

O cât mai bună luminozitate

Luminozitatea este unul dintre aspectele importante de care trebuie să ţii cont când reamenajezi dormitorul copilului. Lumina naturală are efecte benefice asupra creierului, sunt de părere psihologii. Nu doar că are rolul de a da o stare de bine, ci poţi să te asiguri că şi camera se aeriseşte corespunzător. Bine este să aşezi măsuţa unde colorează copilul sau biroul unde îşi face temele astfel încât luminozitatea să fie cât mai mare. De asemenea, ideal este să pui la geam perdele deschise la culoare care să permită pătrunderea luminii, iar când vine vorba de draperii să alegi unele mai groase. Astfel nu va pătrunde la primele ore ale dimineţii multă lumină, iar somnul copilului nu o să fie perturbat.

Dormitorul copilului: desenează pe pereţi personajele care îl inspiră

Multe dintre ideile de care ai nevoie când vrei să reamanajezi dormitorul copilului poţi să le obţii dacă discuţi cu acesta. Vorbeşte cu el şi află ce preferinţe are. Nu ai cum să dai greş cu alegerile făcute dacă multe dintre ele sunt bazate de lucrurile care îi plac. De multe ori personajele din desenele animate sau din filmele cu supereroi sunt cele îi inspiră pe copii. Aşa că poţi să profiţi de acest lucru şi să-i faci o surpriză desenând pe unul dintre pereţi sau chiar pe doi dintre ei personajul preferat. Ideal este ca nuanţele alese pentru desen să fie cât mai luminoase pentru ca încăperea să fie una plină de viaţă. De asemenea, de ajutor este să alegi teme care i se par intersante copilului, precum cerul înstelat, curcubeul, îngerii, fotbalul, cursele de maşini, mediul acvatic, planetele şi spaţiul cosmic, trenurile, avioanele, dragonii, dinozaurii, personajele Disney sau chiar animalele din junglă. Îl poţi implica atunci când colorezi personajele preferate (poţi să foloseşti şabloane), iar acest lucru înseamnă mai mult timp petrecut alături de el. Din dormitorul copilului nu trebuie să lipsească nici cutiile atât de necesare pentru a depozita nenumăratele lucruri pe care le are.

Sfatul Alinei:

Atunci când ai un copil, cel mai sigur fenomen la care te poti astepta este schimbarea. Așa cum copiii nostri evoluează, cresc și se transforma, la fel trebuie să se întâmple și cu camera lor. Primul lucru de care trebuie să ținem cont când începem un proces de amenajare, este să gândim un spațiu aerisit și versatil, care să acomodeze ușor toate aceste schimbări. Îți recomand un sistem de iluminat cât mai neutru, care să dea o lumină ambientală plăcută și multe prize, ca apoi să poți creea diferite scenarii de lumină, cu ajutorul veiozelor și lampadarelor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa