Alina și Omid, de la Visuri la cheie, pregătesc un nou curs de design non-formal

TOTUL DESPRE MAME
Cursul non-formal de design interior, ținut de Alina și Omid, este la a patra ediție

Indiferent dacă vă doriți să vă reorientați profesional sau să învățați cum să amenajați casa ori camera copilului, cursul de design non-formal susținut de Alina Vîlcu și Omid Ghannadi, arhitecții care amenjează case în Visuri la cheie, ar putea să vă fie de ajutor. A patra ediție a cursului intensiv de design începe în 19 septembrie 2019, iar toți cei interesați sunt invitați să se înscrie pe Inside Academy, în limita locurilor disponibile.

Cursul este structurat în 12 module în care se discută noțiuni practice de funcționalitate a unei locuințe, ergonomie, lumină, culoare, finisaje, mobilier, texturi, tot ce este nevoie să știi pentru a te putea ocupa singur de amenajarea unui spațiu. La sfârșitul cursului, cei care îl urmează vor dobândi cunoștințele de bază pentru o schimbare profesională sau pentru o pasiune extrem de frumoasă.

Le-am cerut Alinei și lui Omid să ne explice mai multe despre curs pentru cei care ar putea fi interesați să participe.
Arhitecții Alina Vîlcu și Omid Ghannadi fac echipă de ani buni la emisiunea Visuri la cheie

Totul despre mame: Cine poate participa la acest curs? E nevoie ca participanții să aibă cunoștințe minime de amenajare/ design?

Alina Vîlcu și Omid Ghannadi: Noi am gândit acest curs pentru a face design-ul de interior accesibil pentru cât mai mulți oameni, deoarece credem că amenajarea unei case nu este un demers care aparține strict specialiștilor. În ziua de azi, informațiile și sursele de inspirație sunt la îndemână oricui, așa că, dacă există dorința de a explora, pasiune pentru frumos și disciplină, oricine poate învață această meserie. Tocmai această este provocarea pe care ne-o asumăm: să reușim să transformăm cât mai mulți oameni care nu au mai avut de-a face cu amenajarea unei case în designeri sau decoratori de interior. Așa că, da, poate participa oricine, și îi încurajăm să o facă. Experiență celor 3 ediții ne-a demonstrat că un proiect reușit nu are legătură cu formarea profesională sau școala pe care cursanții o au, ci cu motivația de a se dedica acestui curs. Am avut studenți din domenii financiare, antreprenoriale, din industrii de comunicare, am avut studenți la arte sau arhitectură, și am avut oameni trecuți de 50 de ani, toți pasionați însă de zona design-ului. Răspunsul simplu este, nu, nu este nevoie de cunoștințe din domeniu. Îi vom ghida pe toți pas cu pas.

Totul despre mame: Cum ar putea fi ajutată prin acest curs o mămică interesată de reconversie profesională în domeniul amenajărilor interioare?

Cursul este unul practic, iar Alina si Omid ghidează pas cu pas participanții

Alina Vîlcu și Omid Ghannadi: Tinerele mămici au fost și sperăm să rămână cele mai „silitoare” studente. Am observat că există această categorie de femei, care o dată cu pauza în carieră datorată maternității, își reașează prioritățile, descoperă noi vocații și sunt dispuse să își facă cel mai frumos cadou – acela de a învața ceva nou. Multe din ele au ajuns la cursul nostru pentru că s-au confruntat cu amenajarea camerei bebelușului sau chiar cu amenajarea unei noi case. Fie că au făcut acest proces împreună cu un designer sau ele singure, ceva din ele a vibrat și s-a conectat cu frumusețea acestei meserii. Îmi place să spun că au ajuns în acel moment din viață în care s-au întâlnit cu designerul lor „interior”. Maternitatea este în esență energie creativă și multe dintre noi ne cunoaștem pentru prima dată în viață în postura această de ființe creatoare. Asta ne dă aripi și înțelegem că nu avem limite în a crea, în a ne modela locul în care trăim și de ce nu, viitorul. Așa că, pentru tinerele mămici, acest curs este un kit de început într-o nouă profesie. Ele pleacă de la curs cu algoritmii necesari și cu inspirația de a  începe să exerseze design-ul de interior. Dintre toate categoriile de studenți, cred că ele sunt cele care beneficiază cel mai mult și pot transforma acest moment într-o nouă carieră, pentru că au această înțelegere profundă a ceea ce trebuie să fie un cămin.

Totul despre mame: Ce vor învăța, concret, participanții la acest curs?

Alina Vîlcu și Omid Ghannadi: Vor învață cum să facă un proiect de amenajare pentru un apartament, la modul foarte practic. Noi îi ghidăm prin toți pașii pe care noi înșine îi urmăm atunci când creem și implementăm un proiect. Deși pare foarte complex, noi am gândit curricula astfel încât să fie „bucățită” în părți de teorie și teme care apoi se compun în proiectul final. Începem prin cunoașterea clientulul, facem releveu, povestim despre stiluri, apoi trecem prin noțiuni foarte practice de mobilare și funcționalitate, ne plimbam prin culori, lumină, decorațiuni, artă și finalizăm cu aspecte despre implementare (buget, furnizori). Toate modulele au atât parte teoretică, dar mai ales aplicații practice. Trebuie să spun că nu este un curs ușor, există teme pentru acasă în fiecare săptămână și …da… trebuie să aloci timp să le faci pentru a putea beneficia la maximum de proces.

Totul despre mame: Ce feedback ați avut de la cursanții anteriori? Cum au reușit să pună în aplicare ceea ce au învățat?

Cursanți din anii anterior

Alina Vîlcu și Omid GhannadiDoamne, feedback-urile au fost peste măsură așteptărilor noastre, și de fiecare dată, ne-am emoționat enorm la final de curs, când studenții și-au deschis sufletele și ne-au povestit cum se simt și ce au reușit să deprindă. Mulți au declarat că Inside a fost o experiență care le-a schimbat viața, atât profesional, dar și personal. sunt câțiva care au început o carieră în domeniu – de exemplu Persida, care este psihoterapeut, cu o chemare clară către design și a decis să înceapă în paralel și cariera de designer. Știu că are în derulare proiecte complexe de amenajare. La curs, ne-a suprins pe toți cu creativitatea ei și cu curajul de a propune soluții noi. Sunt mai mulți care au început acest drum, și ne trimit proiectele lor și le postăm pe grupul de Facebook Inside Academy.

Totul despre mame: Ce recomandări aveți pentru cei care nu au studii de specialitate, dar sunt pasionați de amenajări interioare? Ar putea face o carieră din acest domeniu fără să meargă la o facultate de profil?

Alina Vîlcu și Omid GhannadiClar, le recomandăm să vină în comunitatea Inside Academy. În toamnă vom lansa și un curs de sketch-up, este softul 3d cu care noi facem proiectele. Astfel, cu cele două cursuri (Inside intensiv și Sketch-up) vor avea toate instrumentele necesare pentru a începe această carieră. Apoi, evident urmează ani de practică. Numai exersând, făcând proiecte la început mai mici și apoi mai mari, vor putea ajunge să simtă cu adevărat ce înseamnă să profesezi ca designer, să își facă un portofoliu și să se bucure de tot ce înseamnă lucrul cu designul.

Că ultimă recomandare, niciodată să nu se oprească din căutat, din învățat, din explorat. Să nu se limiteze la soluții tip, să nu se lase demotivați de bugete mici și termene scurte, căci de aici vin cele mai frumoase idei. Nu uitați, design-ul este la îndemână tuturor!

Cursul Inside Academy #4 începe în 26 septembrie, și durează 12 săptămâni, 1 zi pe săptămână, în intervalul 17.00-21.00. Înscrierile se pot face, în limita locurile disponibile, AICI

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa