48 de idei ca să-ți amenajezi o insulă de bucătărie

Mihaela Călin

O insulă de bucătărie trebuie să fie „vizuală” și funcțională în același timp, căci de obicei este piesa vedeta a mobilării unei bucătării.

Găsește-ți inspirația în cele 48 de bucătării cu insulă de la Elle Decor, amenajate în diverse stiluri.

1. Insulă de bucătărie cu marmură gri

O bucătărie alb-negru dintr-o casă contemporană din Los Angeles este completată cu o insulă al cărei blat este din marmură gri. Tot ansamblul are o eleganta sobra conferită și de pardoseala dramatica alb – negru și de corpurile de iluminat cu elemente metalice negre.

2. Insulă de bucătărie din inox

În bucătăria unui apartament din Manhattan, insula personalizată este acoperită cu un blat din inox șlefuit. În acest caz, inoxul completează frumos corpurile de bucătarie cu fronturi cu fazete.

3. O insulă cu multă marmură

Această casă în culori vibrante din Los Angeles are o bucătărie dotată cu o insulă mare din marmură, cu rafturi deschise.

4. O insulă netedă din marmură albă

Insula din marmură albă contrastează cu bucătăria care este amenajată cu marmură neagră, scaune și dulapuri negre. Dacă vibrezi la stilul minimalist, asta este bucătăria la care vei visa. Rămâne doar să te asiguri ca totul este pus frumos la locul lui și ca nici un obiect nu strică perfecțiunea cadrului.

5. O insulă din inox și lemn de nuc

În această bucătărie din Long Island, insula este din inox și lemn de nuc. Absolut superbă combinația dintre lemnul natur, care este un material cald, natural, și inox, care aduce un contrapunct tehnic și urban.

6. Insulă dublă

Cele două insule acoperite cu marmură sunt punctul culminant al unei bucătării aerisite din Orem, Utah.

7. În spirit clasic

Alături de insula cu marmură, bucătăria unei ferme din Washington, Connecticut, impresinoează prin bârnele din lemn ce ies din tavan. Bârnele de lemn sunt o variantă care aduc natura în aproape orice tip de ambient.

8. Un blat din marmură recuperată

Într-o casă din Sonoma Valley designerul a folosit pentru blatul insulei marmură recuperată de la Exquisite Surfaces.

9. O insulă de bucătărie vopsită în gri

Într-o casă din Londra, o insulă din lemn cu dulapuri gri adaugă personalitate bucătăriei.

10. Nuanțe terne de gri într-o bucătărie englezească

Într-o casă englezească de la țară, o insulă de marmură adaugă caracter bucătăriei. Spațiul este deschis spre zona de living, care include o masă victoriană din lemn de mahon.

11. O insulă de bucătărie cu alimentare la apă

Această bucătărie albă, elegantă, dintr-un apartament din Boston, include o insulă de marmură albă în mijlocul căreia se află chiuveta.

12. O insulă de bucătărie blue majestic

Bucătăria unei case din Hampton are dulapuri personalizate și o insulă vopsită în albastru majestic.

13. O insulă de bucătărie din lemn deschis la culoare

Într-un apartament din New York, lemnul deschis la culoare și granitul negru formează o combinație elegantă și sofisticată, deloc rece.

14. Modern și vintage la un loc

Aici designerul a făcut o treabă nemaipomenită combinând în această bucătărie modernul cu vintage-ul, respectiv o insulă lucioasă și sofisticată, cu plăci de gresie portugheze din secolul al XIX-lea și un plafon din lemn vechi.

15. O insulă de bucătărie impunătoare

Putem spune despre această insulă că este mare și îndrăzneață, dar se potrivește perfect în această bucătărie alb-gri.

16. O insulă de bucătărie din marmură albă

O bucătărie din New York albă toată. Iar insula din marmură albă este vedeta.

17. O insulă de bucătărie din lemn de pin

Designerul acestei amenajări a vrut creeze o atmosfera arheologică, atârnând acele oale de tavan. Iar insula este din lemn de pin recondiționat.

18. O insulă de bucătăria Valcucine

Într-un apartament din Manhattan întâlnim o bucătăria foarte elegantă cu rafturi deschise și o insulă uimitoare de la Valcucine.

19. O insulă în alb și gri

Această casă uimitoare din anii 1920 aparține actorilor Ben Stiller și Christine Taylor. Insula albă cu blatul gri se potrivește perfect cu podeaua din gresie roșie.

20. O insulă de bucătărie cu etajeră

Designerul acestei case din Washington a așezat chiar pe insula de bucătărie o veche etajeră italiană.

21. În stil rustic

Într-o casă londoneză din anii 1920, o insulă rustică tronează în mijlocul bucătăriei.

22. O insulă de bucătărie numai din marmură

Într-o casă de la țară în stil englezesc, întâlnim o combinație inedită între o insulă masivă din marmură gri și masa franțuzească din secolul al XVII-lea.

23. O insulă de bucătărie realizată pe comandă

În această casă din California, adorăm insula realizată pe comandă, cu blat din marmură și combinată cu scaune hiper-moderne.

24. O insulă de bucătărie din stejar

Această casă din Insula Mercer, Washington, combină o insulă din lemn de stejar cu accesoriile din alamă și blatul din marmură.

25. O insulă de bucătărie din beton

În această bucătărie în nuanțe de alb și albastru întâlnim o insulă din beton turnat și vopsit apoi în albastru.

26. O insulă de bucătărie albastră

În această casă din Hollywood Hills, bucătăria este decorată cu lămpi vintage. Insula și dulapurile sunt pictate în albastru marin.

27. O masă suedeză pe post de insulă

Bucătăria acestei case din Connecticut este amenajată cu podele din lemn vechi. O masă veche suedeză servește drept insulă centrală.

28. Alb răcoros pentru o bucătărie din Hamptons

În această bucătărie din Hamptons, proprietarii au făcut pe comandă dulapurile de bucătărie și insula, toate de un alb răcoros.

29. O bucătărie modernă

Lustrele de la o fabrică cehoslovacă și scaunele în stilul anilor ’40 accentuează insula din această bucătărie newyorkeză.

30. O insulă cu blat din cuarț

În acest penthouse din New York întâlnim o insulă de bucătărie cu blatul din cuarț.

31. Insula unei bucătării de la țară

Insula acestei bucătării a fost anterior o masă de comuniune într-o veche biserică catolică. Acum este punctul central al bucătăriei.

32. O insulă de bucătărie din fontă

În bucătăria acestei case din Londra, insula este făcută dintr-o sobă din fontă din secolul al XIX-lea și acoperită cu marmură de Carrara. Pereții sunt placați cu faianță portugheză din secolul al XIX-lea.

33. O insulă de bucătărie de un albastru rece ca gheața

Dulapurile și insula din această casă din Beverly Hills sunt pictate într-o nuanță de albastru rece ca gheața.

34. Marmura albă este vedeta

Piesa de rezistență a acestei bucătării elegante din Miami este insula din marmură, flancată de scaunele suedeze.

35. Marmură și lemn de stejar

O casă colonială olandeză din Philadelphia este o odă la adresa stilului franțuzesc de la țară. Insula din marmură și lemn de stejar este o replică a unui insule de bucătărie din hotelul La Mirande din Avignon.

36. O insulă cu blat din marmură

Un hambar de 110 ani din Long Island, lăsat în paragină, a primit o renovare miraculoasă. Lângă insula cu blat din marmură avem un șemineu vechi, dar care arată curat și contemporan grație unui strat de vopsea albă.

37. O insulă de bucătărie închisă la culoare

În bucătăria unei case din Idaho, insula și hota de aerisire din bucătărie sunt făcute la comandă.

38. O insulă de bucătărie cu plită inclusă

Această bucătărie aparține lui Ralph Lauren. Ea este dotată cu o hotă realizată pe comandă și dulapuri lăcuite.

39. O insulă de bucătărie sofisticată

Un fost depozit feroviar din New York a fost transformat în casă. Dulapurile și insula cu blat din marmură au fost făcute la comandă.

40. O insulă de bucătărie cu frigider de vinuri inclus

Această bucătărie de lux din Hudson Valley are încorporat un frigider de vinuri șic. Scaunele de mase în stil Regency sunt din anii ’40, iar colecția de vase din cupru include piese antice și de epocă.

41. O insula modernă cu blat din cuarț

Deasupra acestei insule de bucătărie din Mexic se vede o hotă de aerisire foarte modernă.

42. Marmură de Carrara în amenajarea unei bucătării

În bucătăria unei case de vacanță din Connecticut, insula are un blat din marmură de Carrara. Scaunul Windsor din secolul al XIX-lea este o moștenire de familie.

43. O insulă de bucătărie din lemn natur

Zona de gătit a acestei bucătării este separată de zona de luat masă de o insulă din lemn natur.

44. O insulă din frasin alb

Într-o casă cu piscină din New York, inspirată de stilul marocan, insula este realizată la comandă din frasin alb vopsit.

45. O bucătărie cu insulă verde

Această bucătărie dintr-o casă din Houston are insula și dulapurile pictate într-un verde luxuriant.

46. O insula vopsită în albastru pal

O casă liniștită din Pacific este amenajată cu o insulă vopsită într-o nuanță rece de albastru. Scaunele de bar sunt în stilul modernism organic.

47. O insulă din cuarț fumuriu

O casă plină de viață de lângă Lacul Tahoe din California are o insulă de bucătărie placată cu cuarț fumuriu. Scaunele personalizate sunt acoperite cu piele Edelman.

48. O bucătărie realizată de Bulthaup

În această casă din secolul al XIX-lea, insula bucătăriei a fost realizată în fabrica germană de mobilier Bulthaup.

Sfatul Alinei

Deși când te gândești la o insulă, te gâandești poate la ceva izolat in mijlocul oceanului…ei bine, insula de bucătarie este chiar opusul. Este piesa de mobilier care aduce oamenii împreună. Insula, integrata în stilul de viață contemporan, își depășește rolul funcțional, și are mai degrabă un rol emblematic – este locul unde familia ia micul dejun, sau musafirii stau la un pahar de vin în timp ce tu gătești, sau, de ce nu, cel mic își face temele. Insula poate separa zona de preparare propriu-zisă de zona de luat masa sau de living. În felul acesta insula face trecerea din punct de vedere stilistic de la o zona strict utlitară (bucătaria) la o zona vizuală (cum ar fi living-ul); de aceea, recomandarea mea ar fi să tratăm insula ca o piesa care înglobează și niște rafturi cu cărți, sau materiale mai „homey” si mai putin tehnice, și neapărat un blat statement. Blatul și eventual ce se întâmplă deasupra insulei sunt elementele cheie. Dacă avem hota deasupra insulei, aceasta însăși poate deveni un obiect vizual în sine.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa