23 dintre cele mai frumoase bucătării din filme

Mihaela Călin

Cu toții avem un film preferat, care ne-a inspirat pentru o viitoare renovare (realistă sau nu). Să ne gândim doar la bucătării, care sunt esențiale pentru viața noastră de zi cu zi, și care se bucură de o mare atenție în filme. Găsiți mai jos 23 dintre cele mai frumoase bucătării din filme, adunate de Elle Decor, care te pot face să dorești să revezi filmul preferat sau de ce nu să folosești stilul pentru a-ți amenaja propria bucătărie.

1. Call Me By Your Name

Acțiunea din filmul „Call Me By Your Name” se petrece într-o casă idilică și pitorească, în stil lombard, din secolul al XVII-lea. Un fundal potrivit pentru romantica poveste de dragoste. Bucătăria, un spațiu social, alb și liniștit, din care se vede frumoasa grădină, este echilibrată de farmecul vintage al casei, cu accente moderne. Pereții albi și simpli, vasele și tigăile din cupru și detaliile vintage reflectă energia relaxată a peisajului rural italian.

2. The Holiday (1)

Bucătăria actriței Cameron Diaz din filmul „The Holiday” combină un cadru modern cu detaliile plajei de pe Coasta de Est. Dulapurile bleumarin și blaturile gri sunt completate de insula din lemn deschis și alte accesorii care încălzesc atmosfera.

3. The Holiday (2)

O altă bucătărie superbă din filmul „The Holiday” a fost cea a lui Kate Winslet. Acest spațiu, amenajat în stilul unei case de la țară, pare foarte confortabil cu dulapurile albastre și porțelanurile vintage afișate. Șemineul este cel mai impresionant obiect din această bucătărie.

4. Julie & Julia

Din categoria bucătării din filme nu putea să lipsească cea din filmul „Julie & Julia”. Bucătăria clasică, recreată după imaginile casei autentice a Juliei Child, este plină de ciudățenii fermecătoare. Plăcile albe de faianță și accentele subtile de verde creează fundalul perfect într-o bucătărie cu o gamă impresionantă de ustensile și dispozitive culinare.

5. The Help

Bucătăria din filmul „The Help” parcă respiră prin toți porii – „perfect retro”. Podelele albastru deschis, masa verde mentă și scaunele roșii luminoase dau o energie vintage acestui spațiu, echilibrat de dulapurile de un alb strălucitor.

6. Practical Magic

Plasată într-o casă victoriană în stilul New England, bucătăria din filmul „Practical Magic” este pe cât de mistică, pe atât de demnă de remarcat. Podeaua din lemn, plafonul boltit, și aragazul gen vatră au contribuit la crearea unei vibrații misterioase și magice.

7. Modern Family

Este greu să te decizi care dintre casele din filmul „Modern Family” este cea mai frumoasă. Dar când vine vorba de bucătării din filme, există un câștigător clar. Bucătăria Gloriei și a lui Jay este șic și ultra-modernă, cu decorațiuni îndrăznețe, aparatură din inox, blaturi albe și, desigur, scaunele cu model de zebră.

8. Something’s Gotta Give

În seria cele mai frumoase bucătării din filme intră și bucătăria casei de pe plajă din filmul „Something’s Gotta Give”. Ne plac plăcile de faianță lucioase și insula masivă cu blatul de culoare închisă. Acest spațiu luminos și modern a fost ales ca scenă pentru acest film incitant și dramatic.

9. Downton Abbey

Bucătăria din filmul „Downton Abbey” a fost locul unde actorii și-au petrecut cea mai mare parte a timpului, fiind și o parte centrală a filmului. Această bucătărie rustică, plină de oale, vase și tigăi vintage, a fost ca un testament al stilului de la începutul anilor 1900.

10. It’s Complicated

Bucătăria din filmul „It’s Complicated” este spațioasă, modernă și elegantă. Masa veche din lemn conferă o senzație familiară, alături de lămpile mari care coboară din tavan. Camera este inundată de lumină naturală, punând în evidență spațiul predominant alb.

11. This is 40

Luxoasa casă Brentwood, care a devenit locația pentru filmele „This is 40” și „Knocked Up” a fost lăudată pentru superba bucătărie deschisă, proiectată de designerul James Radin. Avem un spațiu alb strălucitor, presărat cu accente calde, precum podeaua din lemn închis la culoare și o mulțime de fructe colorate pe blat.

12. Mr. & Mrs. Smith

Bucătăria din filmul „Mr. & Mrs. Smith” este visul oricărui iubitor de design, minus cuptorul dublu înțesat cu arme. Placajele de pe pereți și blaturi dau o notă glamuroasă bucătăriei, în timp ce aparatura din inox dă o atmosferă sexy.

13. Neveste Disperate

Dacă te atrag anumite bucătării din filme, cu siguranță le-ai remarcat și pe cele din serialul „Neveste Disperate”. Se remarcă dulapurile în culoarea verde măsliniu și vasele din cupru, toate creând un spațiu confortabil, dar luxos.

14. Marlon

Bucătăria din serialul Marlon vine cu dulapuri moderne, din lemn, aparatură elegantă din inox și o insulă uimitoare de marmură.

15. Love Actually

Toate visele noastre cu privire la aparatura metalică se împlinesc în această bucătărie ultra-elegantă din filmul „Love Actually”. De la plită și mașina de spălat vase până la prăjitorul de pâine și suportul de cuțite, acest spațiu emană un aer retro, dar și futurist.

16. The Kids Are All Right

Bucătăria din filmul „The Kids Are All Right” găsește unitatea în simplitatea modernă, cu detalii din sfera caselor de la țară. Deși avem o insulă centrală în stil industrial, datorită mulțimii de cărți de bucate și serviciilor de masă, senzația conferită este una familiară.

17. Friends

Bucătăria mică din apartamentul Monicăi din îndrăgitul serial „Friends” nu i-a împiedicat pe regizori să găsească scene amuzante. Dulapurile și rafturile albastre contrastează cu pereții placați cu cărămidă, creând un spațiu eclectic.

18. Breakfast at Tiffany’s

Deși apartamentul din Upper East Side a lui Holly Golighty nu este complet mobilat, bucătăria ei are tot farmecul pe care îl putem cere. Avem două scaune elegante, lângă o masă mică rotundă, acoperită cu față de masă indigo, care se potrivește fără efort cu buchetul de flori. Pereții sunt acoperiți cu un frumos tapet vintage.

19. Prințul din Bel Air

În seria bucătării din filme apare și cea din serialul „Prințul din Bel Air”, mai ales că cea mai mare parte a acțiunii se petrece în acest spațiu social. Avem o bucătărie mare, luminoasă, iar din punct de vedere cromatic avem o combinație între tonuri neutre și albul pereților.

20. Addicted To Love

Bucătăria romantică și confortabilă, din filmul „Addicted To Love”, este un mix între stilul vintage și moda anilor ’90. De la podeaua din lemn restaurat la accentele personalizate din lemn, această bucătărie este organizată și incredibil de confortabilă.

21. Will și Grace

Bucătăria din acest clasic serial de comedie impresionează prin dulapurile din lemn și blatul modern din piatră. Ne place acel perete despărțitor din lemn care încălzește spațiul.

22. Gone Girl

Cred că suntem cu toții de acord că întreaga casă din acest extraordinar thriller a fost perfectă … aproape prea perfectă. Bucătăria din filmul „Gone Girl” se încadrează în stilul de design „modern, dar clasic”, cu o insulă masivă, tavane înalte și corpuri de iluminat frumoase.

23. Betty cea urâtă

Bucătăria din serialul „Betty cea urâtă” se potrivește cu ciudățenia și vibrația personajului ei. Tapetul galben, frigiderul verde mentă, covorul roșu îndrăzneț și folosirea fără teamă a diverselor modele sunt motivele pentru care iubim atât de mult această bucătărie.

 

Sfatul Alinei:  Pentru asta sunt facute bucătăriile – să gătești cu familia și prietenii. Sunt duse vremurile când gătitul era o corvoadă!

Pur si simplu nu ma pot hotari între Practical magic si This is 40. Poate pentru că practical magic is 40? În fine, îmi plac mult ambele, deși extrem de diferite ca și elemente și vibe, m-aș vedea învârtindu-mă între plită și frigider, mestecând în sos cu un pahar de vin în mână și cu prieteni în jur. Pentru asta sunt făcute bucătăriile – să gătești cu familia și prietenii. Sunt duse vremurile când gătitul era o corvoadă. Gătitul este noul ieșit în oraș!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa