10 trucuri de design interior care îți reflectă personalitatea

Alexandra Constantin

Vrei ca aspectul locuinţei să reflecte personalitatea ta şi să fie mai interesant? Atunci trebuie să pui în practică trucuri de design interior oferite de specialişti. Nu doar că încăperile vor arăta cu totul altfel, ci sunt schimbări ce nu necesită costuri mari.   

Trucuri de design interior: pune accentul pe unul dintre pereţi

Nu trebuie să zugrăveşti fiecare perete din cameră pentru a face ca încăperea să fie colorată sau mai interesantă. Este de ajuns să faci ca unul dintre pereţi să arate diferit, potrivit www.brightside.com. Pentru asta poţi alege să pui tapet, panouri de lemn sau să o vopseşti alegând o culoare aparte.

Alege piese de mobilă transparente

Trucuri de design interior? Unul dintre acestea este să alegi piese de mobilă transparente. Ideea este cu atât mai aplicabilă pentru apartamentele mici, iar asta deoarece dă impresia de spaţiu suplimentar, dar şi faptul că spaţiul este unul aerisit.

Trucuri de design interior: transformă piesele simple de mobilier în piese de designer

Poţi face asta doar cu câteva cutii de vopsea şi nişte bucăţi de lemn. Nu doar că încăperea o să fie mai interesantă, ci mobilă va părea ca şi cum este realizată de un specialist în design. În plus, procesul de transformare este unul plăcut.

Oglinzi încadrate ca o fereastră

Folosirea oglinzilor în acest fel nu doar că va da impresia de mai mult spaţiu, ci va face ca încăperea să fie una mai luminoasă. Pentru a obţine aceste iluzii este bine să poziţionezi oglinzile în partea opusă ferestrei astfel încât să foloseşti din plin lumina naturală.

Trucuri de design interior: plantele, de un real ajutor

Plantele se numără printre trucurile la care poţi apela pentru a face ca încăperea să fie intersantă. Le poţi grupa într-un colţ al camerei sau poţi să te foloseşti de rafturi pentru a le aranja mai uşor.

Cărţile ca element de design

Când spui cărţi te gândeşti automat la etajere sau la bibliotecă pentru a le aranja. Ştiai că poţi să te foloseşti de culorile variate de pe copertă pentru a forma un element aparte de decor? Ele pot să fie expuse chiar şi în locuri mai puţin obişnuite, precum spaţiul dintre elemenţii caloriferului.

Trucuri de design interior: scaune de forme diferite

Este cumva obişnuit să ai la o masă scaune de acelaşi fel. Ştiai că încăperea va părea mai interesantă dacă alegi scaune de forme şi culori diferite pentru a le aşeza la masă? Specialiştii în design interior chiar recomandă alegerea scaunelor diferite pentru a da un alt aer locuinţei, singura condiţie fiind ca acestea să se îmbine perfect împreună. De exemplu, ele pot să fie de culori diferite, dar de aceeaşi formă.

O altfel de iluminare

Simplele instalaţii luminoase sunt de ajutor când vrei ca locuinţa ta să capete un plus de personalitate. Ele sunt mai mult decât o sursă de lumină. Prinde-le pe unul dintre pereţii din cameră şi agaţă-le în forma dorită. Pentru a face să arate mai interesant poţi să prinzi din loc în loc cu cârlige mici poze cu cei din familie.

Trucuri de design interior: montează un perete despărţitor

Un perete despărţitor este ideal dacă vrei să separi spaţiul în mai multe zone confortabile. În plus, acest lucru îl poţi face folosind şi un dulap de depozitare cu spaţii deschise, nu doar un perete despărţitor.

Un spaţiu confortabil lângă fereastră

Trucuri de design interior? Unul dintre acestea este să faci un spaţiu de relaxare în zona ferestrei. Iar acest lucru îl poţi realiza folosind o bancă de depozitare sau o canapea de mici dimensiuni. Obţii nu doar un loc perfect în care să citeşti cartea favorită, ci şi unul unde să stai şi să te relaxezi.

Sfatul Alinei

Înainte de a-ți propune să intervii în amenajarea locuinței, este bine să îți aloci timp pentru a face o documenarre și a alcătui un moodboard – ca o planșă în care vei pune toate imaginile și detaliile care te inspira și te reprezintă ca personalitate. În acest fel, vei avea un punct de plecare coerent și orice mică intervenție în decor se va subscrie armonios unei imagini unitare. Pe măsură ce posibilitățile și informațiile ne sunt tot mai accesibile și mai variate, cel mai important lucru pentru a obține un rezultat frumos, este acela de a le filtra și alege numai pe cele care ni se potrivesc.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa