Un bebeluș de doar 10 zile și-a pierdut brațul imediat după naștere. Ce soluție inovatoare a găsit tatăl lui pentru a-l ajuta

Anca Vlad
și-a pierdut brațul din cauza unor cheaguri de sânge

Nașterea primului copil ar trebui să fie o experiență extraordinară, dar pentru Ben Ryan și Katie Smith, venirea pe lume a fiului lor, Sol, a adus și multă durere. Din cauza unor complicații la naștere, în brațul stâng al bebelușului s-au format cheaguri de sânge, iar medicii nu au avut altă soluție decât să-i amputeze brațul de sub cot la doar 10 zile de la naștere.

și-a pierdut brațul din cauza unor cheaguri de sânge
Foto: Facebook

Ben a vrut să-i ofere imediat fiului său o proteză, dar i s-a spus că acest lucru este posibil doar pentru copii de trei-patru ani. Având experiență în psihologie, bărbatul a știut fără dubii că este foarte important ca fiul lui să aibă un braț cât mai curând posibil.

„Pentru mine era logic: dacă voiam să i se dezvolte creierul în așa fel încât să accepte mult mai ușor o proteză bionică, atunci trebuia să-i fac rost de o proteză cât mai repede posibil”, a declarant Ben într-un interviu acordat ITV News.

Ben și-a dat demisia și s-a concentrat pe realizarea unei proteze pentru fiul lui

Bărbatul nu avea niciun fel de experiență în designul protezelor, dar cu ajutorul YouTube și a universității aflate în apropiere a reușit să dezvolte un prototip. „Stătea închis în magazia din capătul grădinii și nu-l vedeam zile la rând. Sinceră să fiu, au fost momente când am crezut că a înnebunit”, a povestit soția.

și-a pierdut brațul din cauza unor cheaguri de sânge
Foto: Facebook

La cinci săptămâni, lui Sol i se putea pune o proteză. Aceasta l-a ajutat să-și dea seama care era greutatea normală a unui braț, dar copilul nu-l mișca deloc, iar Ben își dorea ca în cele din urmă micuțul să-l poată folosi, pentru a fi independent.

Într-un interviu acordat Good Morning Britain, Ben a povestit că într-o noapte, când studia brațul copilului, a observat un păianjen pe tavan și și-a amintit că acesta își mișcă picioarele folosind presiunea hidraulică (detaliu reținut după difuzarea unui documentar TV).

Pe măsură ce-și dezvolta ideile, Ben s-a folosit de Facebook pentru sprijin financiar și mai ales pentru sfaturile venite de la specialiști. Sol merge acum la grădiniță, este vesel, sănătos și se comportă ca orice copil normal.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa