Somnul şi diversificarea au devenit prietenii părinţilor la Conferinţele Totul despre parenting

Raluca Dumitrică
conferintele-totul-despre-parenting-totul-despre-mame

Conferinţele Totul despre parenting au lămurit multe dileme ale celor prezenţi la eveniment

Cele mai variate întrebări legate de somnul liniştit al copiilor, precum şi cele despre diversificare naturală au primit pe 6 iunie răspunsurile aşteptate de părinţii prezenţi la Conferinţele Totul despre parenting, eveniment găzduit de RIN Grand Hotel din Bucureşti. Cele trei invitate ale evenimentului, Sarah Ockwell-Smith, specialist mondial în probleme de somn, Gill Rapley şi Tracey Murkett, pionierii baby-led weaning, le-au oferit celor 300 de părinţi români care au participat la conferinţele „Secretele părinţilor relaxaţi: nopţi liniştite, diversificare naturală”, un eveniment marca TOTUL DESPRE MAME, recomandări practice despre îmbunătăţirea somnului în familie şi despre formarea de obiceiuri alimentare sănătoase de la vârste fragede.

Soluţiile blânde sunt posibile şi în ceea ce priveşte somnul copiilor

Prima parte a conferinţei a fost susţinută de psihologul britanic Sarah Ockwell-Smith, care le-a vorbit pe larg celor prezenţi despre una dintre cele mai spinoase probleme cu care se confruntă un părinte: somnul copilului său. Bazându-se pe experienţă sa profesională, dar şi pe numeroasele cazuri concrete de copii cu problem de somn pe care i-a consiliat pe parcursul carierei, Sarah, mamă a patru copii, a reuşit să-i facă pe părinţii din sală să-şi clarifice problemele legate de somn din familia lor şi să afle că există soluţii blânde, foarte la îndemână, pe care le pot pune în aplicare imediat. „Mă bucur că am reuşit să le răspund părinţilor prezenţi la conferinţă la toate întrebările legate de somnul copiilor lor. Sunt convinsă că acum ei au aşteptări realiste în ceea ce priveşte somnul celor mici şi îi îndemn pe toţi cei care nu au fost prezenţi pe 6 iunie la conferinţă să caute soluţii clare şi, totodată, blânde în cartea mea”, a declarat Sarah Ockwell-Smith, autoarea volumului „Soluţii blânde pentru somnul liniştit al bebeluşilor şi al copiilor”, editat de Multi Media Est Publishing.

Diversificarea naturală, o metodă relaxată prin care copiii descoperă mâncarea

În cea de-a doua parte a conferinţei, Gill Rapley şi Tracey Murkett, iniţiatoarele la nivel mondial a conceptului de baby-led weaning (autodiversificare sau diversificare naturală) i-au explicat publicului care sunt argumentele care stau la baza acestei diversificări naturale şi cum pot obţine cele mai bune rezultate în urma introducerii alimentelor solide la copilaşii lor. Potrivit sfaturilor lor prezentate într-o manieră uşor de înţeles pentru toţi cei prezenţi, bebeluşii vor accepta mult mai uşor aceste alimente solide, nu se vor teme de gusturi noi şi vor pune bazele unui stil de viaţă sănătos, cu efecte benefice în adolescenţă şi în viaţa de adult. „Conferinţa din România a fost un succes din punctul nostru de vedere şi suntem bucuroase să vedem că atât de mulţi părinţi români sunt interesaţi să-şi crească copiii cu blândeţe şi să le formeze obiceiuri alimentare sănătoase pentru viaţă”, au spus după conferinţă autoarele cărţilor „Diversificarea naturală” şi „Copii crescuţi cu blândeţe”, de asemenea editate de Multi Media Est Publishing şi disponibile, la fel ca volumul semnat de Sarah Ockwell-Smith, pe shop.totuldespremame.ro.

Olympus, Reţeaua de sănătate Regina Maria şi Philips Avent, ajutoare de nadeje la eveniment

Părinţii care au fost însoţiti la conferinţă de copilaşii lor au beneficiat de un spaţiu de joacă plasat în lobby-ul amplu situat în proximitatea locului de desfăşurare a conferinţei. Acesta, pus pe roate de Olympus, a făcut deliciul celor mici, care au avut posibilitatea de a testa produse lactate bio, de a mulge o văcuţă bălţată de jucărie, dar în mărime naturală, de a clădi fel de fel de construcţii din cuburi din lemn şi de a fi imortalizaţi de un fotograf profesionist, care le-a oferit ulterior celor pozaţi fotografia captată, pusă pe suport magnetic.

În pauzele conferinţei, părinţii prezenţi la eveniment au putut afla răspunsuri la întrebările care-i preocupau de la Colţul Specialistului pus la dispoziţie de Reţeaua privată de sănătate Regina Maria. La acesta s-a aflat un medic pediatru, care a stat la dispoziţia celor care au asistat la Conferinţele Totul despre parenting cu opinii medicale potrivite fiecărei situaţii solicitate în parte.

Standul Philips Avent, aflat în imediata apropiere a sălii de conferinţe, le-a făcut cunoştinţă mamelor cu cele mai moderne pompe de alăptat şi cu accesorii complete care pot fi adăugate acestora, dar şi cu o serie de alte produse vesel colorate, utile pentru luatul mesei acasă, în parc ori în vacanţe. Totodată, Philips Avent a organizat lângă sala unde a avut loc evenimentul şi un spaţiu de alăptare şi de schimbat scutecele bebeluşilor, la care părinţii au avut în permanenţă acces şi de care s-au folosit cu uşurinţă pe întreg parcursul conferinţei.

Foto credit: Alexandra Bordeianu

 

solutii-blande-pentru-somnul-linistit-al-bebelusilor-si-al-copiilor~8094986

Volumul „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și al copiilor” de Sarah Ockwell Smith propune soluții cu adevărat blânde care să asigure odihna copiilor și a părinților lor, care nu contrazic nevoile de bază ale celor mici. Volumul este disponibil aici.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa