Temperatura ideală în camera copilului. Cum folosești aerul condiționat într-o casă cu copii?

Ramona Dinescu
temperatura ideală în camera copilului

Temperatura ridicată din case nu este bună nici pentru bebeluși, nici pentru copii deoarece crește riscul supra încălzirii, periculos pentru sănătatea lor.

Vremea caniculară este o adevărată provocare pentru părinții cu copii, deoarece aceste temperaturi ridicate se resimt și în case. În plus, noi nu suntem educați și nu ne-am „călit” copiii cu aerul condiționat, mulți dintre părinți plângându-se că imediat ce pornesc aparatele de aer condiționat, copiii răcesc. De fapt, Dr. Simona Pecec, medic specialist pediatru susține că nu aerul condiționat este problema, ci diferențele bruște de temperatură dintre interior și exterior, prin care copiii trec. O temperatură de 20-22 de grade Celsius în casă este excelentă și pentru adulți și pentru copii, însă în momentul când ieșim din acest confort la + 40 de grade Celsius, corpul nostru luptă cu termoreglarea, ceea ce nu este deloc ușor. Același lucru este valabil și în mașină. Sunt persoane care spun că au răcit de la aerul condiționat din mașină, însă nu acesta este vinovatul ci trecerea bruscă de la 18 grade la +40 de grade Celsius cât sunt afară.

Temperatura ideală în camera copilului, când doarme

Pe timpul verii este extrem de greu de controlat temperatura din casă, iar dacă nu folosiți aerul condiționat, nu există nici o șansă ca cel mic să doarmă în condiții optime, decât dacă locuiți la munte. În București, de exemplu, pe timp de caniculă, afară, noaptea, sunt în jur de 30 de grade Celsius, ceea ce oricum este foarte mult.

Indiferent de anotimp, temperatura în camera de somn a copilului, fie că este bebeluș, fie că este mai mare, trebuie să fie în jurul valorii de 20-22 de grade Celsius.

Însă mai există câteva trucuri de care să ții seama pentru a evita supraîncălzirea. Pe timpul verii, copilul poate dormi doar în pampers și cel mult cu un tricou subțire de bumbac, iar așternuturile să fie din bumbac ca să absoarbă ușor transpirația.

De asemenea, are nevoie de multe lichide pentru a nu se desidrata în timpul somnului când, oricum, dacă este cald transpiră.

De reținut este faptul că supraîncălzirea corpului poate duce la dificultatea de a adormi și de a se odihni bine pe timpul nopții, iar, în cazul bebelușilor, crește riscul morții subite a sugarului.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa