Copiii care se culcă devreme sunt mai deștepți și mai sănătoși, iar mamele lor nu au probleme cu depresia

TOTUL DESPRE MAME

Orele stricte de somn pentru copii. Un studiu realizat în Australia confirmă intuiția multor mare: copiii care merg la culcare mai devreme sunt mai puțin stresați, iar asta se întâmplă și cu mamele lor. 

Pentru acest studiu, cercetătorii australieni au monitorizat 3.600 de copii pentru o perioadă de nouă ani, prin trimiterea de chestionare către părinții lor la fiecare doi ani.

S-a constatat că acei copii care aveau o rutină a somnului care presupunea faptul că se culcau devreme (înainte de ora 8.30 PM) erau mai sănătoși și mai fericiți. În plus, părinții lor stateau mai bine la capitolul sănătate mintală.

„Așadar, dragi mame și tați, a pune copiii la culcare devreme nu este benefic doar pentru ei, ci și pentru voi”, spune Jon Quach, scriitor și cercetător la Murdoch Children’s Research Institute in Melbourne, Australia.

Despre somnul copiilor puteți citi și în cartea Somnul liniștit al bebelușilor și copiilor. Cartea este disponibilă aici.

Folosiți timpul care vă rămâne după ce copiii s-au culcat pentru a vă conecta cu partenerul și pentru a vă relaxa.

Beneficiile unui program de somn de acest gen au fost confirmate și de alte cercetări: un studiu din 2016 publicat în Journal of Pediatrics a arătăat că acei preșcolari care se culcă devreme au o probabilitate mai mică de a fi adolescenți obezi, iar un alt studiu apărut în Journal of Pediatric Psychiatry în 2013 a arătat beneficii în ceea ce privește abilitățile cognitive ale copiilor.

În plus, cu cât un copil se culcă mai devreme, cu atât șansele de a bifa numărul de ore recomandate de somn, pentru buna lor dezvoltare, sunt mai mari.

Nu în ultimul rând, rețineți și datele prezentate de National Sleep Foundation Sleep in America Poll: todlerii care merg la culcare înainte de ora 9 P.M. dorm în medie cu 78 de minute mai mult decât cei care sunt „păsări de noapte”.

Asta înseamnă copii mai sănătoși și mai deștepți și 78 de minute în plus pentru părinți în care puteți face ce doriți, inclusiv să dormiți!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa