Se schimbă programul de somn al copiilor vara? Iată cât ar trebui să doarmă!

Iulia Mirică
Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și al copiilor

Zilele mai lungi înseamnă ore mai târzii de culcare? Iată de ce programul de somn consistent al copiilor este important chiar și vara!

Ai observat că, în ultima vreme, ora de somn a copiilor s-a mutat progresiv mai târziu și nu neapărat pentru că ei sunt mai mari? În timpul vacanței s-ar putea ca cei mici să vrea să meargă la culcare mai târziu și nu e greșit dacă le îndeplinești această dorință, scrie parents.com.

Somnul este adesea una dintre cele mai perturbate rutine din timpul verii, după cum afirmă Blake Jones, profesor asistent în studii de dezvoltare umană și familie de la Universitatea Purdue. Copiilor le este permis să meargă mai târziu la culcare și să doarmă până mai târziu.

Somn puțin, risc de obezitate

Cercetările făcute de Jones se concentrează în principal pe modul în care rutina zilnică influențează obezitatea infantilă și somnul. Unul dintre studii a examinat 22 de factori de risc identificați anterior, care pot duce la obezitatea infantilă, pe un eșantion mare de preșcolari. Când toți acești factori au fost măsurați, factorul de top al obezității infantile a fost somnul insuficient (definit ca mai puțin de 10 ore pe noapte).

Studiile au arătat că orele de somn pierdute în timpul săptămânii nu pot fi efectiv recuperate în weekend (nu că nu am încerca toți să facem asta). Mai mult decât atât, după cum mulți părinți știu deja, orele târzii de culcare din timpul verii fac tranziția la școală și mai grea.

Câte ore trebuie să doarmă noaptea un copil

Deci care este numărul exact de ore pe care ar trebui să-l doarmă copiii? În general, ar trebui să te ghidezi după următoarele linii directive:

Aceste linii directoare nu iau o pauză în timpul verii. Vara este perfectă pentru distracție, dar realitatea este că programul de somn al copiilor poate fi destul de complicat. Cea mai bună abordare este de a permite o anumită flexibilitate, dar doar dacă ai un plan bine pus la punct.

Atunci când călătoriți sau mergeți la evenimente la ore târzii, asigură-te că obiceiurile de somn ale copiilor sunt prioritare. Dacă dorm mai puțin cu o oră o noapte-două, la ceva timp distanță între, nu este problemă, dar cheia este să revii la programul inițial cât mai curând posibil. Dacă s-au culcat puțin mai târziu, îl poți lăsa să lenevească mai mult dimineața.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa