Metode de adormit copiii. 3 exemple testate care funcționează cu adevărat

Raluca Dumitrică
metode de adormit copiii bebeluș somnoros
Dacă nu mai știți ce să faceți ca să-i faceți pe cei mici să adoarmă, iată 3 metode de adormit copiii care funcționează cu adevărat!

Nimeni nu dă greş cu aceste metode de adormit copiii!

Unele metode de adormit copiii par să fie sortite eşecului. Cântece de leagăn – nu, poveşti – nu, întins la orizontală cu sforăit fictiv – nu. Ce ne mai rămâne, în afara disperării?

Iată 3 metode de adormit copiii care funcționează!

Metode de adormit copiii – 1. Număratul unui obiect anume din cartea preferată

La noi e foarte simplu. Avem patru cărţi mari cu pagini cartonate şi descrieri grafice extrem de minuţioase, cărţi corespunzătoare fiecărui anotimp în parte şi schimbărilor aferente cu care se confruta o mică localitate şi oamenii care trăiesc în ea. Ca să ajungem în stadiul de somn, îi rugăm pe cei mici să caute, de exemplu, perechile de pantofi de culoare închisă din toate cărţile şi să le numere pe îndelete. Dar asta nu e de ajuns pentru a-i face pe copii să intre în lumea viselor! Totul se pune pe căprării: tocuri la tocuri, pantofii sport la pantofi sport, balerinii la balerini şi demodaţii la demodaţi. Dacă n-au ajuns cei mici să doarmă după acest exerciţiu mega-migălos, luaţi-o de la capăt, dar cu pantofii de culoare deschisă. Băgaţi şi cizmele la socoteală, dacă e nevoie!

Rată de succes: 8/10

Metode de adormit copiii – 2. Privitul pe YouTube la toate campionatele de gimnastică ritmică din lume

Aici este nevoie de puţină maleabilitate. Nu din pricină că trebuie să fiţi voi mai permisivi cu programul celui mic și să îi dați voie la computer, ci pentru că, în timpul în care pe ecranul calculatorului gingaşele sportive auncă tot felul de obiecte şi le prind cu exactitate, şi voi va trebui să faceţi exact acelaşi lucru. Da, voi şi nimeni altcineva. Este şi momentul de graţie în care vă veţi aduce aminte de ce n-aţi avut chiar 10 pe linie la educaţie fizică, de ce gâfâiţi minute în şir după ce aţi fugit după autobuz şi de ce vi se mai întâmplă să spargeţi ocazional câte un pahar şi o farfurie prin bucătărie.

După 30 de minute de exerciţii de acest fel se vor ivi două concluzii: copiii vor adormi fie de râs, fie deoarece urmăritul încontinuu a gafelor şi a contorsiunilor voastre funcţionează ca un bun somnifer.

Rată de succes: 9/10

Metode de adormit copiii – 3. Plecatul cu bicicleta în căutarea comorii ascunse

După o tură prin cartier în căutarea comorii pe care a ascuns-o părintele cu o oră, o zi sau o săptămână în urmă, vă garantez că nici cel mai aprig duşman al somnului nu va mai rămâne cu ochii deschişi. Ca să puneţi acest plan ambiţios în aplicare aveţi nevoie de 1) biciclete; 2) cască de protecţie; 3) comoară; 4) exerciţiu fizic; 5) o memorie bună.

Bicicleta se poate şi închiria, dacă nu aveţi încă una, iar la capitolul comori staţi liniştiţi, că nu e vorba despre acele comori. Ci despre lucrurile majore din viaţa copilului, adică inelul coclit cu Fiona din „Shrek” pe el, cartonaşele de la magazinul-ştiţi-voi-care, stiloul cu ursuleţ sau ursuleţul însuşi, dar şi vreunul dintre personajele adorate din desene. Dar de ce v-am spus de exerciţiu fizic şi de memorie bună? Pentru că la ultima incursiune de acest gen eu am uitat unde mai exact am pus comoara şi a trebuit să pedalez că o zănatică pe toate străzile şi intrările cartierului, doar-doar oi găsi-o pe purceluşa Peppa şi pe familia ei. Nu mai pun la socoteală că aproape am adormit şi eu pedalând.

Rată de succes: 10/10

 Somn ușor!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa