Schema de vaccinare în 2016

TOTUL DESPRE MAME
copiii nevaccinați

  Administrate corect, încă din primele zile de la naștere, vaccinurile au rolul de a proteja organismul uman de unele dintre cele mai agresive virusuri și bacterii din mediul extrauterin. În fiecare an, Ministerul Sănătății face publică schema de vaccinare pentru anul respectiv, în care sunt incluse doar vaccinurile administrate gratuit, conform unui calendar național, în maternități și de către medicul de familie.

  Amplele cercetări medicale derulate de-a lungul timpului au scos în evidență faptul că imunitatea conferită de vaccinuri se extinde dincolo de perioada copilăriei, până la vârstă matură.

  În România, există Programul Naţional de Imunizări prin intermediul căruia copiii beneficiază gratuit de cele mai importante vaccinuri – BCG (antituberculoză), antihepatită B, DTP (antidifteric, antipertusis, antitetanos), antipoliomielită, antirujeolic (împotriva pojarului).

  În plus, la plecarea din maternitate, mama primeşte un Carnet de vaccinări care cuprinde calendarul de evidenţă clară a vaccinurilor administrate copilului de la naştere până la vârsta de 14 ani.

  Iată, așadar, care este schema de vaccinare – care cuprinde vaccinurile administrate gratuit în spital și de către medicul de familie.

  VACCINARE BUn

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei găsi și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa