Dezvoltarea bebelușului. Săptămâna 36

Dezvoltarea bebelușului. Săptămâna 36 de viață. Personalitatea copilului iese la iveală. Poate fi foarte sociabil, întâmpinându-i cu zâmbete pe cei care-i dau atenție, sau poate fi timid, ascunzându-și fața când străini bine intenționați încearcă să interacționeze cu el. La această vârstă, poate fi curajos sau poate adopta cu precauție diferitele situații, poate deveni temperamental sau chiar să aibă schimbări bruște de dispoziție.

La 36 de săptămâni de viață face gesturi care să-ți atragă atenția sau îți face cu mâna atunci când intri sau pleci din casă. Tot în această perioadă poate avea explozii de personalitate, impunându-și propria voință atunci când vrei să-l așezi în scaunul special din mașină sau în cărucior.

Dezvoltarea bebelușului. Săptămâna 36. Cum e influențată viața ta: Fortifiante

Nu e neapărat nevoie de planuri mărețe care să-ți ridice moralul și să te ajute să te relaxezi. Iată câteva idei pentru activități care te pot ajuta să-ți recapeți energia și entuziasmul:

  • Practică yoga. Amintește-ți să respiri adânc. Dacă yoga nu e pentru tine, fă întinderi timp de 10 minute în timp ce inspiri și expiri adânc.
  • Fă baie. Aprinde câteva lumânări, pune muzică și răsfățate-te în cada plină cu apă caldă și spumă.
  • Evadează cu ajutorul cărților. Timpul petrecut cu o carte bună sau un articol interesant te poate ajuta să te detașezi de problemele gospodărești și să-ți antrenezi intelectul.
  • Machiază-te. Chiar și un strop de fard poate face minuni. Fă o programare la salon pentru manichiură, pedichiură sau coafat.
  • Ajută pe cineva. E uimitor cât de bine te simți atunci când ajuți pe cineva. De exemplu, poți pregăti prăjituri pentru o prietenă.
  • Plimbă-te. Plimbările în aer liber sunt un panaceu pentru dispoziție. Pune bebelușul în cărucior și mergeți împreună prin parc.

Dezvoltarea bebelușului. Săptămâna 36. Află mai multe despre ora de masă

Cum poți face bebelușul să mănânce cu plăcere?

Fă din ora de masă o activitate plăcută. Permite-i copilului să aibă preferințe alimentare. Nu insista să mănânce tot sau măcar să guste dintr-un anumit preparat dacă nu vrea. Ori de câte ori e posibil, hrănește-l la masă, departe de orice i-ar putea distrage atenția. Acordă-i atenție și încearcă să faci chiar și chestii amuzante.

Poate să mănânce aceleași preparate ca restul familiei?

Atâta timp cât tai bucățele mici, pasezi mâncarea și te asiguri că este pe lista alimentelor interzise acestei vârste, îi poți bebelușului din ceea ce mâncați voi. Ai grijă să nu-i dai ceva fierbinte! Începând cu această vârstă, își poate dezvolta anumite gusturi și probabil va fi interesat de anumite alimente doar pentru că le mănânci tu.

Mesele în oraș simplifică sau complică lucrurile?

Cu siguranță atunci când mâncați în oraș lucrurile se simplifică. Nu trebuie să stai în bucătărie sau să cureți după ce copilul termină de mâncat. Există restaurante amenajate special pentru familii. Din păcate, unii copii sunt distrași și excitați din cauza zgomotelor și a sunetelor și atunci îți va fi greu să-l faci să mănânce. Tot ce poți face e să experimentezi și să vezi ce iese.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video