Dezvoltarea bebelușului. Săptămâna 35 de viață. Multitudinea de cuvinte pe care bebelușul le-a auzit în fiecare zi de la naștere începe să facă minuni, chiar dacă abilitatea lui de a le folosi încă nu s-a dezvoltat. Gânguritul lui s-a transformat în sporovăială și probabil că sunetele scoase de el încep să semene a cuvinte, propoziții și fraze. Copilul tău chiar crede că-ți spune ceva, așa că ar fi bine să-i răspunzi!
El continuă să înțeleagă mai bine ce-i spui din tonul pe care-l folosești, nu din cuvinte. Își dă seama când ești fericită sau supărată. Cu cât vorbești mai mult cu copilul, direct sau în timp ce faci altceva, cu atât el învață mai multe despre comunicare.
Chiar dacă încă nu se supune, în această perioadă începe să înțeleagă cuvântul „nu”. De exemplu, sunt toate șansele să atinge ceva ce tocmai i-ai interzis. E bine să folosești cumpătat cuvântul „nu”, iar atunci când o faci, ia copilul de la „scena crimei” și distrage-i atenția cu altă activitate.
Dezvoltarea bebelușului. Săptămâna 35. Cum e influențată viața ta: Copleșită de problemele casnice
Când ajungi la punctul în care deranjul din gospodărie îți provoacă stres, amintește-ți aceste două cuvinte puternice: coboară standardele! E dificil să faci față curățeniei, rufelor murdare și ordinii așa cum făceai înainte să vină copilul pe lume, mai ales când bebelușul este mobil și se învârte prin toată casa.
Ca să rezolvi problema dezordinii și să te simți mai bine, fixează țeluri rezonabile. În primul rând, ocupă-te de lucrurile strict necesare, abia apoi de cele complexe. Organizează treburile casnice în așa fel încât să-ți faci viața mai ușoară. Dacă e posibil, răsfață-te cu o menajeră o dată pe săptămână sau angajează, ocazional, o firmă specializată în curățenie. După asta, împreună cu partenerul tău, fă un plan prin care să păstrați ordinea cât mai mult timp.
Îți poate fi de folos să vorbești cu alți părinți despre această frustrare. Vor fi empatici și probabil te vor ajuta cu ponturi.
Dezvoltarea bebelușului. Săptămâna 35. Află mai multe despre faringita streptococică
Trebuie să te îngrijorezi când copilul are faringită streptococică?
Faringita streptococică nu este o afecțiune gravă, așa că nu trebuie să îți faci probleme foarte mari. Bebelușii fac destul de rar faringită streptococică, chiar dacă aceasta este contagioasă. Cu toate acestea, dacă sau cei din jurul tău o aveți, fii atentă la simptome.
De unde știi dacă bebelușul are faringită streptococică?
Verifică dacă amigdalele sunt inflamate și roșii cu punctulețe albe. Alte simptome sunt durerea în gât care durează mai mult de câteva zile, temperatură mai mare de 38 de grade Celsius (măsurată rectal), frisoane și ganglioni inflamați și dureroși sub mandibulă.
Ce trebuie să faci când copilul are faringită streptococică
Sună medicul dacă observi una sau mai multe dintre simptomele descrise mai sus sau dacă micuțul nu poate înghiți, respira sau deschide larg gura. Dacă analizele sunt pozitive la streptococ, medicul îl va trata cu antibiotice. Ai grijă să-i administrezi toată doza prescrisă chiar dacă pare să se simtă mai bine. Dacă nu duci tratamentul la bun sfârșit, pot interveni complicații severe.
Ca să ajuți copilul să se simtă mai bine, oferă-i atenție și dragoste și încearcă să-l faci să bea apă rece. Înainte să-i dai orice fel de calmant, sfătuiește-te cu pediatrul.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.