Prima linguriţă a copilului tău. Ce este potrivit pentru acest moment?

TOTUL DESPRE MAME

  Foarte important! Laptele matern este cea mai bună hrană pentru copilul tău. Se recomandă alăptarea exclusivă cu lapte matern pentru sugarii cu vârsta de până la 6 luni.

  O nouă lume a nutriției se deschide pentru copilul tău în apropierea vârstei de 6 luni. În completarea laptelui matern, micuțul poate primi alimente noi, unul câte unul. Pentru începe cu succes diversificarea, am sumarizat patru dintre cele mai frecvente întrebări legate de ”Prima linguriță a copilului”.

  Cum îmi obișnuiesc cel mai ușor copilul cu alimentele solide?

  După nutriția exclusiv lichidă reprezentată de laptele matern, trecerea se face cu cel mai mare succes atunci când alimentele solide sunt foarte fin mixate, sub formă de piure.

  Ce gusturi preferă copilul meu?

  Copiii sunt obișnuiți cu gusturi moderate, ușor dulci, datorită laptelui matern. Copilul tău va accepta mai ușor noua masă de legume sau de fructe dacă acestea au un gust moderat. Prin urmare, doar ingredientele de calitate ecologică, cu gust moderat, selectate cu mare grijă, ajung în borcănelele HiPP.

  În ce ordine este cel mai bine să-i ofer noile alimente?

  Cel mai bine este să începeți simplu. Simplu înseamnă un singur ingredient, de exemplu: dovleac sau măr. Copilul tău a tolerat bine noul aliment și îi place noul gust? Atunci puteți trece la următorul ingredient, cum ar fi morcovul.

  De cât de mare varietate are nevoie copilul meu?

  În trecut se recomanda o varietate cât de mică. În zilele noastre, oamenii de știință recomandă introducerea multor feluri de mâncare diferite în dieta copilului. Obișnuindu-l cu o paletă largă de gusturi și cu alimente sănătoase puneți bazele unei diete sănătoase pe viață. În paralel, sistemul imunitar  învață să tolereze alimente diferite. Astfel, copilul tău va accepta noi alimente și noi gusturi, pas cu pas.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa