Jucării educative pentru bebeluşi – Care sunt cele mai potrivite

Marina Rosenfeld
Jucării educative pentru bebeluşi

  Jucării educative pentru bebeluşi. Încă înainte de naşterea celui mic, sosesc jucăriile şi camera se transformă într-o cameră de poveste. Vă pregătiţi să-l primiţi pe cel mic cum se cuvine. Chiar dacă bebeluşul nu se poate juca imediat cu toate jucăriile, acestea joacă un rol important.

  Bebeluşii îşi petrec cea mai mare parte a timpului din primele săptămâni dormind. Orele pe care le petrece treaz se uită la chipul mamei sau ascultându-i vocea. În câteva luni când devine mai alert, puteţi interacţiona mai mult și puteţi să începeţi să vă jucaţi.

  Un bebeluş nu vede la mai mult de 20 de cm la început. Cel mai bine este să folosiţi jucării care fac zgomote şi pe care le arătaţi bebeluşului de aproape. Mai jos, facem o trecere în revistă a jucăriilor pe care ai putea să le cumperi pentru cel mic, pentru a-i spijini și buna dezvoltare. 

  Jucării educative pentru bebeluşi. Alegeţi-le pe cele potrivite

  1. Jucării zornăitoare

  Bebeluşii se nasc cu reflexul de a apuca. Jucăriile colorate şi zornăitoare sunt minunate pentru a dezvolta coordonarea.

  2. Carusel cântător

  Aceste carusele ce cântă și de rotesc, agăţate deasupra bebeluşului sunt distractive pentru cei mici. Aveţi grijă să le atârnaţi în aşa fel încât bebeluşul să nu le poată apuca.

  3. Jucării de pluş

  Când bebeluşul nu e încă destul de puternic să ţină jucării, poate totuşi să apuce animale moi de pluş. Astfel bebeluşul descoperă texturi și va avea la un moment dat şi jucării preferate.

  4. Jucării muzicale sau senzoriale

  Sunt jucării ce scot zgomote sau cutii muzicale. Bebeluşii începe să descopere sunete diverse, dar şi fenomenul cauza-efect. Evitaţi jucăriile ce fac zgomote neplăcute sau puternice.

  5. Cărţi din materiale moi

  Cărticele colorate sunt un mod natural de a întări legătura dintre părinți şi copil. Le va plăcea să se uite la fotografii strălucitoare. Iar faptul că le citiţi îi ajută să vorbească mai devreme.

  6. Oglinzi pentru bebeluşi

  Oglinzile care nu se sparg sunt fascinante pentru cei mici pentru că îi ajută să se descopere. În curând, bebeluşul va începe să zâmbească la reflecţia din oglindă.

  1. Saltele de joacă

  Sunt extrem de preţioase odată ce bebe va sta pe burtică sau pe o parte. Ele vin la pachet cu tot felul de texturi, culori şi au şi jucării.

  Jucării educative pentru bebeluşi. Măsuri de precauţie:

  • Jucăriile trebuie să fie fabricate din materiale care nu sunt toxice şi conforme cu standardele de calitate
  • Jucăriile trebuie ţinute departe de foc
  • Toate etichetele, panglicile trebuie tăiate înainte a a da jucăria copilului
  • Jucăriile se scot din pătuţ la ora de somn
  • Jucăriile ce au aţe şi şireturi sunt interzise bebeluşilor mici
  • Nu lăsaţi copilul nesupravegheat în timp ce se joacă
  • Plasaţi caruselul la distanţă sigură de copil

   

   

   

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa