Suflatul nasului la copii. 5 trucuri ca să îți ajuți copilul

Geta Roman, director editorial
suflatul nasului la copii
Ceva simplu ca suflatul nasului poate părea la fel de complicat ca învățatul unei limbi străine pentru un copil.

Suflatul nasului la copii. Suflatul nasului poate părea un lucru simplu pentru un adult, dar poate fi o treabă complicată pentru un copil mic. Încercați aceste sfaturi pentru a-l învăța mai ușor cum să scape de secreții ce pot fi extrem de deranjante.

Când devii părinte, afli că este nevoie să îl înveți pe cel mic multe lucruri despre care nu îți imaginai că ar fi nevoie. Ceva simplu ca suflatul nasului poate părea la fel de complicat ca învățatul unei limbi străine pentru un copil. Încearcă să-i explici cum trebuie suflat nasul și te vei trezi cu un copil neinteresat și nervos care nu vrea să mai vadă șervețel pe lângă nasul lui vreodată.

1. Suflatul nasului la copii. Fără șervețel

Cel mai bine este să îl înveți să sufle nasul în etape. Decât să îl copleșești de la început cu șervețele pe la nas, profită de alte șanse să îți familiarizezi copilul cu suflatul nasului. Adesea, copiii vor inspira și expira aer pe nări când sunt încântați de ceva.

Înveselește-l cu o jucărie sau o strâmbătură și când începe să scoată aer pe nări, laudă-l cu o expresie pe care plănuiești să o folosești când vei vrea să își sufle nasul într-un șervețel. Făcând asta suficient de des, copilul va învăța ce înseamnă să sufli nasul, așa cum învață de exemplu, să facă „pa-pa” cu mâna.

Citește și ”Cartea Bebelușului”, cel mai important ghid al primilor ani, cartea pe care fiecare mămică ar trebui să o țină pe noptieră. Aceasta este disponibilă AICI.

2. Profită de baie

Baia este momentul ideal pentru a-i prezenta copilului ideea de a sufla aer pe nas, și a-l învăța cum să facă asta la cerere. Pune-l pe copil să își bage nasul sub apă și să „facă bulbuci” folosind doar nările.

3. Suflatul nasului la copii. Folosește o oglindă

Dacă tu știi ce se întâmplă când sufli nasul, poate fi însă mai greu de imaginat pentru un copil. Ei nu știu că un strănut îi poate ajuta să respire mai ușor și că iese ceva din nas atunci când sufli. Pune-ți copilul să stea în fața oglinzii cu prima ocazie când are nasul înfundat și, chiar dacă poate părea scârbos, pune-l să sufle până când iese mucusul.

4. Organizează un concurs

Un alt mod de a-l învăța cum să sufle nasul ar fi să organizezi o cursă pe masa din bucătărie. Desenează liniile de start și de finiș, și aliniază la start două obiecte ușoare cum ar fi bucățele de hârtie sau niște fulgi. Poziționați-vă la nivelul mesei cu fețele și apoi vedeți cine își poate sufla obiectul după linia de finiș folosind doar aerul suflat pe nări.

5. Suflatul nasului la copii. Fă să fie responsabilitatea lui

Așa cum să învețe să lege șireturile este o realizare de care copiii sunt interesați, să învețe să sufle nasul îi poate face pe copii să se simtă la fel de importanți dacă știi cum să pui problema.

Folosește-ți imaginația, fă-i cadou o batistă, o cutie cu șervețele umede sau uscate împodobită cu ceva amuzant sau interesant, pe care să le poată folosi la suflat nasul oricând are nevoie.

Sau lasă-ți copilul să decoreze el însuși cutia de șervețele și provoacă-l să învețe să își sufle nasul singur, fără ajutor, până termina cutia de șervețele.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa