Sfaturi pentru călătorii perfecte cu bebelușul tău

Iulia Mirică
Prima vacanta alaturi de bebe

Călătoriile cu bebelușul pot fi fără stres dacă reușești să eviți problemelele cauzate de diferența de fus orar, să aranjezi camera de hotel cât mai eficient și să îi respecți celui mic orele de somn.

Ți se pare că ideea unei călătorii reușite cu bebelușul e o utopie? E adevărat, vacanțele cu cel mic nu sunt la fel de ușoare precum concediile de dinaintea apariției lui. Însă, conform parenting.com, dacă respecți câteva reguli simple, vacanța cu bebelușul e salvată.

Despachetarea strategică

La fel ca aranjarea bagajelor la plecare, poți face liste de verificare și la despachetare. De îndată ce ajungi la hotel, cu excepția cazului în care cineva din famile nu este prea capricios sau obosit, poți aranja bagajele astfel încât camera de hotel să fie cât mai asemănătoare cu cea de acasă. Poți să-l pui pe cel mic pe pat, cu jucăriile alături, iar copiii mai mari pot colora o carte. Aranjarea bagajelor te va ajuta să rămâi organizată pe tot parcursul sejurului.

Desemnează și un loc pentru schimbarea celui mic. Adu o cutie de șervețele, folosește o masă pentru schimbat și pune scutecele la îndemână. În acest fel, nu va trebui să cauți disperată lucrurile de care ai nevoie atunci când trebuie schimbat.

Organizarea unui spațiu de joacă te va ajuta să păstrezi toate jucăriile într-un loc. Le poți pune pe un raft la îndemână sau într-un sertar, pentru a evita dezastrul din cameră.

În cazul în care camera nu are o bucătărie sau un bar, stabilește un loc în care să păstrezi sticlele, mâncarea, gustările și detergentul de vase.

Somnul inteligent

Copilul tău are nevoie de somnul său, împărțit în timpul unei zile, dar nu ai vrea să-ți petreci întreaga vacanță privindu-l cum doarme în camera de hotel. Te poți baza pe o strategie de somn în timpul zilei. Poți apela la un cărucior în care cel mic să doarmă când vrea. Sau, poate preferă un sistem de purtare. Dacă nu ai folosit unul acasă, este recomandat să încerci de câteva ori înainte să pleci. Nu toți copiii reușesc să doarmă astfel și s-ar putea să realizezi prea târziu acest lucru.

Când cel mic doarme, tu și partenerul tău îl puteți supraveghea cu rîndul. Dacă va trebui să te întorci în cameră frecvent și sunteți plecați la mare, un hotel apropiat de plajă s-ar putea să fie cea mai bună variantă, chiar dacă este puțin mai scump. Dacă poți, rezervă o cameră cu balcon, pentru ca părintele de serviciu să se bucure de aer curat și de priveliște.

Somnul ușor din timpul nopții

Una dintre cele mai mari grii ale părinților care călătoresc cu cei mici este convingerea piticilor să doarmă într-un loc nou. Așteaptă câteva zile din momentul în care ești tentată să arunci bagajele în mașină și să fugi acasă în mijlocul nopții. În cele din urmă, cel mic se va adapta la noul mediu și la programul de somn.

Rezervă camera potrivită sau, dacă este cazul, un apartament cu bucătărie.

Nu uita să respecți ritualurile de acasă. Dacă cel mic e obișnuit să adoarmă după băiță, cântece și povești, fă același lucru și în vacanță.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa