Sacul de dormit anti-transpirație care face ușoară viața mamelor! (P)

Ileana Mirescu

Cum m-a salvat pe mine sacul de dormit când era copilul mic!

Înainte să nasc, la fiecare ecografie, după ce aflam ce dimensiune și ce greutate are bebelușul pe care îl port, tot căutam să-i găsesc corespondent.

În ultimele săptămâni de sarcină, când aflasem că are puțin peste două kilograme, am ales o sticlă de plastic de 2L. Atât de mare (sau mic) ar fi trebuit să fie și copilul meu. Ba chiar făceam exerciții cu sticla în brațe. Vă spun drept, la un moment dat am și umplut-o cu apă ca să am o idee și mai clară.

Am făcut și proba vestimentară

Am luat cele mai mici hăinuțe și le-am re-re-re-rearanjat (pentru a mia oară, cel mai probabil) în bagajul pentru maternitate. De data aceasta, mi se păreau uriașe. Și chiar au fost. Nu pentru că a fost copilul prea mic, a avut 3700 g, dar eu am ales prost când am făcut cumpărături. Mi-l vedeam, cumva, mai mare. Toate hainele pe care le-am avut la spital au fost, nu mari, ci uriașe. Unde mai pui că erau și ”la modă”, ca să zic așa. Adică am luat eu un body și o salopetă, dar am avut grijă să-i iau cămășuță, jeanși, pantofi sport, șapcă, gecuță. Ai fi zis că îl pregătesc să defileze pe podium la cine știe ce festival de modă pentru sugari, nicidecum că am nevoie să-l îmbrac cât să-i fie bine și să se simtă cât se poate de comod.

Pentru ieșirea din spital, pregătisem un outfit pe care n-a apucat niciodată să-l poarte. Era o geacă de fâș și niște jeanși căptușiți, un hanorac cu glugă – să-i țină de cald. Nu luasem în calcul că la prima ridicare în brațe, geaca se va ridica gata să-i iasă pe cap și va rămâne cu burta goală.

Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din maternitate

Chiar deloc! A doua zi după naștere, mi-am sunat soțul și l-am trimis, alături de mama mea, la cumpărături. Au cumpărat salopețele, body-uri, toate pe măsura lui. Le-au spălat, le-au uscat și mi le-au adus. N-am mai ajuns la geaca mea de fâș pentru drumul spre casă. L-am împachetat în hăinuțele abia primite și l-am îmbrăcat, cu totul, într-un sac de dormit. Chiar dacă numele spune că e de dormit, este minunat și pentru primul drum spre casă, credeți-mă.

Sacul de dormit făcut din materiale folosite la costumele schiorilor!

Dacă alegeți varianta de la Chicco, o să vedeți că e minunat și pentru călătorii. Are orificii speciale prin care pot fi trecute centurile de siguranță ale căruciorului sau ale scăunelului auto pentru nou-născuți. Adică nu mai e nevoie să-l dezbraci pentru a-l fixa în centuri, ci trebuie doar să deschizi partea frontală: cele două fermoare – stânga,dreapta.

În plus, este făcut din materiale care se folosesc la costumele schiorilor, Thermore, care mențin temperatura corpului la un nivel optim și nici nu se supraîncălzește, nici nu i se face frig.

Să-i dai mamei mintea de pe urmă…

Data viitoare, dacă va fi să fie, la următorul copil, dacă va fi să vină, vă asigur că am temele făcute. Mi-am învățat lecția!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa